Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

25 april 2017 door Redactie Tinki in Honden verzorging

Aquatrainer voor speciale zwemtherapie voor honden

Aquatrainer voor speciale zwemtherapie voor honden

Aquatrainer hond

Een aquatrainer voor de hond wordt gebruikt bij speciale zwemtherapie voor honden, wat ook wel hydrotherapie genoemd wordt. Daar waar honden zwemmen vaak voor het plezier en de ontspanning gebeurt, is hydrotherapie er speciaal voor honden met specifieke klachten die behandeld moeten worden.  Dit kunnen klachten zijn als artrose, blessures aan de spieren, pezen of gewrichten. Ook wordt de aquatrainer ook wel gebruikt voor de conditie, het afvallen, ontspanning, watergewenning of het overwinnen van watervrees.

Wat is een aquatrainer?

Naast zwemtherapie te kunnen volgen in een hondenzwembad, kan er ook gebruik gemaakt worden van een aquatrainer voor je hond. Een aquatrainer is een grote roestvrijstalen bak gevuld met water. Op de bodem van de aquatrainer bevindt zich een loopband. In een aquatrainer kan de hond gecontroleerd bewegen. Alle aspecten van de aquatrainer worden speciaal op jouw hond afgestemd. Zo kan er de juiste temperatuur van het water worden ingesteld, maar ook de hoogte van het water of de snelheid van de loopband. Doordat in een aquatrainer de gehele zwemtherapie van je hond meetbaar is kan er iedere keer weer een optimaal programma voor de therapie worden samengesteld.

[contentblock id=19 img=html.png]

Hoe werkt een aquatrainer?

De aquatrainer zorgt ervoor dat de hond rechte en natuurlijke bewegingen maakt. De hond loopt of rent in het water. Als het water hoog genoeg is, kan het ook zo zijn dat een kleinere hond kan zwemmen. De hoogte van het water kan worden veranderd en de snelheid van de loophand kan harder of zachter worden gezet. Hoe hoog het water staat heeft effect op het gewichtloosheid en de manier van het bewegen van de hond.

Voordelen van aquatraining

Sommige honden zwemmen helemaal niet of niet graag. Dan kan aquatraining een oplossing bieden, dit is vaak geen probleem voor een hond. Zelfs honden met waterangst kunnen in de aquatrainer. Ook heeft het zwemmen geen effect op het lopen van de hond. Een hond die lang kan zwemmen, hoeft namelijk niet meteen goed te kunnen lopen.  Zwemmen helpt dus niet bij de stabiliteit van de poten en dat doet aquatraining wel.

Ook zou er in het zwembad chemicaliën moeten worden toegevoegd, om het schoon te houden. In een aquatrainer kan het water na elke keer weer ververst worden. Zo kunnen chloor of andere desinfecterende middelen beperkt worden.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie