Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

6 augustus 2019 door Redactie Tinki in Nieuws

Helft van de honden slaapt in bed [Onderzoek]

Helft van de honden slaapt in bed [Onderzoek]

Soms, regelmatig of altijd in bed bij zijn baasje of vrouwtje

In 54,5% van de huishoudens met een hond slaapt de hond soms, regelmatig of altijd in bed bij zijn baasje of vrouwtje. Dat blijkt uit onderzoek van het hondenplatform Tinki.nl onder 728 vrouwen. Slechts 45,6% procent van de ondervraagden antwoordde dat de hond ‘nooit’ in bed slaapt.

Honden liggen massaal in bed en op bank

In één op de vijf huishoudens (22,74%) gaat de hond iedere avond mee naar bed. Een kwart van de hondenbezitters (23,24%) laat de hond ‘soms’ bij ze in bed slapen en 11,61% slaapt niet altijd, maar wel heel regelmatig met de hond in bed. Op de vraag ‘waar slaapt de hond ‘s nachts’ blijkt dat 42% van de honden iedere nacht dichtbij z’n eigenaar slaapt, namelijk op de slaapkamer (waarvan de helft dus ook daadwerkelijk in het bed). Ook het bankstel is een plek die hondenliefhebbers graag delen met hun trouwe viervoeter. Maar liefst 70% geeft in het onderzoek aan dat de hond op de bank mag. Voor maar 15% is de bank een absolute no-go voor de hond.

Waarschuwing voor ziekteverwekkers

Deze week waarschuwde dierenarts en onderzoeker Paul Overgaauw voor ziekten die honden kunnen verspreiden als ze in bed slapen. De dierenarts noemt het onwenselijk dat we honden meenemen naar bed. Hij vraagt zich af of mensen wel weten dat honden, ook gezonde honden, ziekteverwekkers bij zich kunnen dragen. Als voorbeeld noemt hij ‘poepbacteriën, bepaalde parasieten uit de ontlasting en resistente bacteriën in de mond’.

Helft ziet hond als een kind

Volgens Overgaauw is een hond een beest en moeten we de hond ook als zodanig behandelen. Maar hij ziet dat we onze honden steeds vaker als een volwaardig gezinslid beschouwen. Zijn waarneming komt overeen met de onderzoeksgegevens van Tinki.nl onder 728 vrouwen. Op de vraag ‘Beschouw jij je hond als een volwaardig lid van het gezin?’ antwoordde maar 1% ‘Nee, een hond is een hond.’ Van de andere 99% geeft 48% aan dat de hond ‘er helemaal bij hoort’ en 51% ziet de hond ‘als een kind’.

infographic hond in de slaapkamer

Wil je deze infographic op jouw website publiceren?

Leuk! Vergeet niet om een link naar Tinki.nl te plaatsen als bronvermelding van deze afbeelding (infographic).
Kopieer en plak onderstaande code om deze infographic op jouw website te publiceren.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie