Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Tips om je hond naast je te leren lopen!

hond-naast-leren-lopen

24 november 2016, door in Hond opvoeden.

Wil jij je hond naast leren lopen?

Je hond naast je leren lopen vergt veel geduld, vooral wanneer deze al heeft geleerd om te trekken aan de riem. Het trekken aan de riem kun je jouw hond dan niet meer afleren. Wel kun je hem laten zien dat het vele malen leuker is om tijdens het wandelen netjes naast jou te lopen. Je hond zal dan altijd voor de leukste optie willen kiezen. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat dat toch echt het netjes naast jou lopen is!

Tips bij het naast leren lopen van je hond

1

Vertrek in een rustige sfeer. Wanneer jouw hond opgewonden raakt wanneer jij de riem pakt of jouw jas aantrekt, dan begint hier de eerste training al. Leer je hond dat het pakken van de riem niet altijd hoeft te betekenen dat jullie gaan wandelen.

2

Leer je hond de basiscommando’s “zit” en “blijf”. Het zitten en blijven gebruik je bij het omdoen van de halsband, het aanlijnen van de riem, het verlaten van het huis, maar ook bij het oversteken van een straat.

3

Train veel aandachtsoefeningen met je hond. Tijdens het naast leren lopen van je hond gebruik je deze aandachtsoefeningen. Op straat zal je hond veel worden afgeleid door geurtjes en andere prikkels die het trekken aan de riem versterken. Probeer daarom constant de aandacht van je hond op een voor de hond prettige manier op te vragen, zodat jij veel leuker bent dan al deze prikkels. Je hond zal het dan leuk gaan vinden om netjes naast jou te lopen.

4

Wanneer jouw hond maar niet naast jou wil lopen en begint te trekken aan de riem, kun je het beste stil gaan staan en wachten totdat je hond weer naar jou toekomt. Wanneer je hond naar jou toe loopt en naar jou kijkt, draai je bij en vervolg je jouw weg. Je hond zal gaan snappen dat er alleen gewandeld wordt wanneer hij naast jou blijft lopen.

5

Beloon je hond op de momenten dat hij het goed doet en praat tijdens het wandelen op een vriendelijke toon tegen je hond. Je houdt dan de aandacht van je hond vast.

6

Om je hond naast je te leren lopen zul je veel geduld moeten hebben. Neem hier dan ook de tijd voor en ga samen stap voor stap aan de slag. Uiteindelijk zal jouw hond je geduld belonen.

7

Voor honden die absoluut niet naast je willen leren lopen zijn er ook hulpmiddelen beschikbaar om jou meer controle te geven. Voorbeelden hiervan zijn de Gentle-Leader, de Halti of de anti-trektuigjes.

Gratis E-book aanvragen?

"72 tips voor het spelen en trainen met je pup"

Gratis aanvragen

E-book


24 november 2016, door in Hond opvoeden.


Geschreven door Redactie Tinki.nl

Gerelateerde artikelen

Reacties

Reageren


* *

Tinki.nl zoekt gastbloggers! Vind je het leuk om te schrijven? Meld je hier aan!

Naar boven Tips