Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Wat zijn de kosten voor sterilisatie van je hond?

Kosten sterilisatie hond

Wat gaat de sterilisatie van mijn hond kosten?

Wij krijgen vaak de vraag gesteld; wat gaat de sterilisatie van mijn hond mij kosten en waar kan ik op goedkope wijze mijn teef steriliseren? Allereerst behoeft het geen verdere uitleg dat sterilisatie bij vrouwelijke honden wordt uitgevoerd met als doel hen onvruchtbaar te maken (bij mannelijke honden wordt dit castratie genoemd). De prijs van sterilisatie van je teef kan per dierenkliniek behoorlijk verschillen.

kosten sterilisatie hond

Waarom zijn de kosten verschillend per kliniek?

De kosten van een operatie om je hond te laten steriliseren zijn per kliniek dusdanig verschillend, maar waar worden deze kosten nu eigenlijk op gebaseerd? Het verschil kan per kliniek zelfs oplopen tot wel 200€. De prijs van een sterilisatie is niet alleen afhankelijk van de dierenkliniek waar je de operatie laat doen, maar ook heeft het gewicht van de hond invloed op de prijs. Hoe zwaarder je hond, hoe hoger de prijs. Ook de manier waarop je hond wordt gesteriliseerd speelt een belangrijke rol in het kostenplaatje. Kijk ook eens bij de voor- en nadelen sterilisatie 

De prijs van een laparoscopische operatie is in de meeste gevallen hoger dan de traditionele operatie. Uiteraard is dit qua prijs ook per kliniek verschillend. Het is dus mogelijk om met een laparoscopische operatie uiteindelijke goedkoper uit te zijn, dan wanneer je je hond laat steriliseren in een kliniek waar de prijzen enorm hoog zijn. Het is raadzaam om niet alleen naar de prijs van de sterilisatie van de hond te kijken. Vertrouwen is van groot belang in de dierenarts die de operatie uitvoert. Uitgebreide informatie over de sterilisatie van je hond.

Direct álle hondenverzekeringen vergelijken?

Vind de béste hondenverzekering voor je hond en de goedkoopste voor jou

Direct hondenverzekeringen vergelijken

hondenverzekering

Oorzaak verschillende prijzen per kliniek

Het is voor veel mensen de vraag hoe het kan dat het prijsverschil van een sterilisatie bij honden zo kan verschillen. Hierin spelen een aantal factoren een rol zoals; het verschil in materialen, kwaliteit narcose, kennisniveau dierenarts, faciliteiten en nazorg.

Verschil in materialen: De dierenarts kan er voor kiezen om bij elke sterilisatie dezelfde instrumenten te gebruik of deze per operatie te vervangen.

Kwaliteit narcose: Er zijn verschillende opties waar een dierenarts voor kan kiezen om de hond te verdoven tijdens de sterilisatie. Hij kan ervoor kiezen om alleen een injectie te geven, maar hij kan er ook voor kiezen om een gas anesthesie met bewaking en infuus te gebruiken.

Kennisniveau van de dierenarts: Elke dierenarts kan zichzelf bijscholen om zo de nieuwste technieken te leren en kennis up-to-date te houden.

Faciliteiten: Is de kliniek die met de tijd meegaat of is de inboedel en apparatuur gedateerd.hond kosten sterilisatie

Nazorg: De nazorg die de kliniek na een sterilisatie biedt is verschillend per kliniek, de ene kliniek zorgt voor constante bewaking van je hond en laat de waarden constant checken door een assistent. Andere klinieken kunnen er voor kiezen om je hond op de uitslaapkamer te leggen en te wachten tot deze wakker wordt, dus minder aandacht besteden aan de nazorg van je hond. alle informatie over de nazorg vind je hier.

*De prijzen zullen daarom per kliniek verschillen en de ene kliniek zal voor een zelfde werkwijze een andere prijs hanteren dan de ander.

Overzicht kosten sterilisatie hond

kosten sterilisatie hond

*Deze tarieven geven enkel een indicatie van de daadwerkelijke kosten, daarom is het advies om vooraf altijd te informeren naar het tarief dat jouw dierenarts hanteert.

Heb je een hondenverzekering afgesloten, dan worden bij een kosten van het steriliseren van je hond vaak grotendeels of volledig vergoed. Sluit je geen hondenverzekering af, dan worden kosten van de sterilisatie van je hond niet vergoed. Hondenverzekeringen vergelijken doe je simpel en snel op Tinki.nl.

Tinki.nl zoekt gastbloggers! Vind je het leuk om te schrijven? Meld je hier aan!

Naar boven Tips