Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

28 december 2020 door Redactie Tinki in Honden eten

Mag een hond alcohol drinken?

Mag een hond alcohol drinken?

Mag een hond alcohol?

Op bijna elk feestje is het wel aanwezig, alcohol. In de vorm van bier, wijn, sterke drank of cocktails. Alcoholische dranken, de naam zegt het al, bevatten alcohol. We nemen aan dat we je niet hoeven uit te leggen dat alcohol niet goed en zeer ongezond is voor je hond.  Maar wel vraag jij je wellicht af, wordt mijn hond ziek van alcohol wanneer hij dit per ongeluk binnen krijgt? En moet ik dan naar de dierenarts? Je leest hier in onderstaande blog meer over.

Wat is alcohol?

Alcohol is een kleurloze en smaakloze stof dat wordt toegevoegd in een bepaalde samenstelling om zo een alcoholische drank te creëren. Alcohol kan op verschillende manieren worden gemaakt en de volgende ingrediënten kunnen daarbij worden gebruikt en/ of in worden verwerkt:

Voedingswaarde van alcohol

Het is per soort alcoholische drank verschillend wat de voedingswaarden zijn. Alcohol is altijd een toevoeging aan een drank en kan verschillen in percentage. Daarom is het geen vaststaand gegeven wat de exacte voedingswaarden zijn.

Verzekering voor je hond

Het kan altijd fout gaan.. de kosten voor het leegpompen van de maag van een hond (of erger..) zijn torenhoog. Het is in bijna alle gevallen een stuk voordeliger om je hond in ieder geval een goedkope basisverzekering te geven. Vergelijk hier de lijst met goedkope honden verzekeringen waarbij je jouw hond het beste en goedkoopst mogelijk kunt verzekeren.

Gevaarlijk voor je hond?

Een hond kan net als een mens ziek worden van alcohol en zelfs verslaafd raken aan alcohol, het is daarom zeer onverstandig om je hond alcohol te geven. Vooral de zoete varianten alcoholische dranken vinden veel honden wel lekker en zullen dit ook zonder slag of stoot naar binnen werken. Als een hond een dusdanige hoeveelheid alcohol heeft binnengekregen, kan het gevaarlijk zijn en de volgende symptomen kunnen opspelen:

  • Slaperig zijn
  • Wankel zijn
  • Black-out
  • Misselijk zijn
  • Uitdrogingsverschijnselen
  • Overgeven
  • Apathisch zijn

Moet ik naar de dierenarts?

Als je hond alcohol heeft binnengekregen, kan dit dus gevaarlijk zijn voor je hond. Afhankelijk van de hoeveelheid is het raadzaam om contact op te nemen met de dierenarts voor overleg, en bij een grote hoeveelheid niet af te wachten, maar een bezoek te brengen aan de dierenarts. Voor er eventuele symptomen optreden bij je hond, kan zijn maag worden leeggepompt of hem een braak middel gegeven worden, zodat de alcohol door je hond wordt uitgebraakt. Alcohol is dus geen succes voor een hond of welk ander dier ook. Zorg dan ook dat je alcohol in huis buiten bereik van je hond (en andere huisdieren) bewaard!

Wil je meer weten over andere producten die je hond wel of niet mag eten? Kijk dan hier voor de ultieme lijst met wat jouw hond wel en niet mag eten.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie