Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

16 oktober 2019 door Redactie Tinki in Honden eten

Mag een hond boerenkool eten?

Mag een hond boerenkool eten?

Mag een hond boerenkool?

Als de winterperiode aanbreekt is het in de Nederlandse keuken weer tijd voor de oud-Hollandse kost; Stamppot! Stampotten heb je in allerlei varianten, zo ook stamppot boerenkool. Boerenkool is een bladgewas dat je kunt verwerken in de stamppot. Naast dat het lekker is, is het ook zeer voedzaam voor ons als mensen. Geldt dit ook voor onze hondenmaatjes? Mag een hond boerenkool eten, is dit niet schadelijk voor je hond? We kunnen je vast geruststellen dat je je hond best boerenkool mag eten, let alleen wel op dat je het op de juiste manier bereid! Als je boerenkool niet de juiste bereiding geeft kan het alsnog schadelijk zijn voor je hond. Lees hieronder verder om meer te weten te komen.

Wat is boerenkool?

Boerenkool is, zoals het woord het al zegt, afkomstig uit de koolfamilie. Er zijn vele koolsoorten, maar de boerenkool is een bladgewas dat eigenlijk op alle grondsoorten geteeld kan worden. Het is een groente die wordt geassocieerd met de winter. Zelfs in de herfst is het mogelijk om boerenkool te verbouwen. In Nederland wordt boerenkool veelvuldig gebruikt in de bekende stamppot boerenkool.

Voedingswaarde van boerenkool

Boerenkool is een ontzettende gezonde groente, het bevalt veel voedingsstoffen zoals:

Vitamine B1
Vitamine B2
Vitamine C
Caroteen
Calcium
IJzer
Eiwit
Vet

Verzekering voor je hond

Het kan altijd fout gaan.. de kosten voor het leegpompen van de maag van de hond (of erger..) zijn torenhoog. Het is in bijna alle gevallen een stuk voordeliger om de hond in ieder geval een goedkope basisverzekering te geven. Vergelijk hier de lijst met goedkope honden verzekeringen waarbij je jouw hond het beste en goedkoopst mogelijk kunt verzekeren.

Gevaarlijk voor je hond?

Rauwe boerenkool kan schadelijk zijn voor je hond, maar met de juiste bereiding is dit zeker niet meer het geval. Voordat je boerenkool aan je hond te eten geeft is het noodzakelijk dat de boerenkool is gekookt (en gepureerd). Een hond is niet in staat om de primaire plantencellen af te breken. Daardoor heeft het lichaam van je hond niet de mogelijkheid om de voedingstoffen uit de boerenkool te halen. Zorg dat jij je hond niet overmatig veel boerenkool geeft, want koolsoorten kunnen bij een grote hoeveelheid inname zorgen voor gasvorming in de darmen en het kan dan ook schadelijk zijn voor de schildklier.

Moet ik naar de dierenarts?

Als je hond toch veel rauwe boerenkool binnen heeft gekregen, doordat hij het bijvoorbeeld stiekem te pakken heeft kunnen krijgen, is het raadzaam om je hond goed in de gaten te houden en bij twijfel een dierenarts te raadplegen.

Wil je meer weten over andere producten die je hond wel of niet mag eten? Kijk dan hier voor de ultieme lijst met wat jouw hond wel en niet mag eten.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie