Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

28 december 2020 door Redactie Tinki in Honden eten

Mag een hond gebakken ei eten?

Mag een hond gebakken ei eten?

Mag een hond gebakken ei?

Eieren worden veel gebruikt in de keuken, door en voor verschillende gerechten. Denk hierbij aan gekookt én gebakken. Is een gebakken ei ook goed en gezond voor je hond? Je leest erover in onderstaand blog.

 

Rauw, gebakken of gekookt ei aan je hond geven?

Een rauw ei is voor een hond makkelijker te verteren dan een gekookt of een gebakken ei. Als het eiwit gestold is, levert dit sneller een allergische reactie op bij honden dan wanneer het eiwit in originele (rauwe) staat is. Als jij je hond een gebakken ei wilt geven, kan het ook zijn dat dit te vet is voor je hond, waardoor hij last kan krijgen van zijn maag/darmen.

Voedingswaarden van een ei

  • eiwitten
  • ijzer
  • zink
  • selenium
  • fosfor
  • vitaminen A, D, B2 en B12

Verzekering voor je hond

Het kan altijd fout gaan.. de kosten voor het leegpompen van de maag van je hond (of erger..) zijn torenhoog. Het is in bijna alle gevallen een stuk voordeliger om een hond in ieder geval een goedkope basisverzekering te geven. Vergelijk hier de lijst met goedkope honden verzekeringen waarbij je jouw hond het beste en goedkoopst mogelijk kunt verzekeren.

Gebakken ei eten schadelijk voor een hond?

Eieren kunnen wat moeilijker te verteren zijn voor heel jonge pups, zieke of kwetsbare honden. Toch is een eitje op zijn tijd absoluut niet verkeerd, ongezond of schadelijk voor je hond. Zoals hierboven al beschreven, verdragen honden een gekookt ei wel vaak beter dan een gebakken ei. Ook mag en kan een hond een ei rauw eten.

Moet ik naar een dierenarts toe?

Wanneer jouw hond zonder je medeweten een (gebakken) ei te pakken heeft gehad en lekker heeft opgepeuzeld, hoef je niet direct in de stress te schieten! Een (gebakken) ei, daar wordt je hond over het algemeen niet ziek van. Er zijn zelfs heel veel honden die regelmatig ei eten! Wanneer je hond na het eten van een gebakken ei zich wel ziek voelt of anders gaat gedragen, is het uiteraard zaak je hond goed in de gaten te houden en indien nodig, een dierenarts te raadplegen!

Wil je meer weten over andere producten die je hond wel of niet mag eten? Kijk dan hier voor de ultieme lijst met wat jouw hond wel en niet mag eten

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie