Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

5 augustus 2022 door Redactie Tinki in Honden eten

Mag een hond mango eten?

Mag een hond mango eten?

Mag een hond mango?

Veel mensen geven hun hond op z’n tijd wel eens een stukje fruit, want veel honden zijn net als mensen dol op fruit. Voor ons mensen is fruit over het algemeen erg gezond. Er zijn echter fruitsoorten die niet goed en gezond zijn voor je hond. Hoe zit dat met een Mango? Is een mango gezond, of wellicht schadelijk voor een hond? Lees hieronder meer!

Wat is een mango?

Een mango is een groot stuk fruit, met in de kern een plaat en een ovaal gevormde pit. Een Mango behoort tot de steenvruchten familie. De mango groeit aan een boom en is afkomstig uit de tropen. Een mango is een ontzettend populaire fruitsoort. De mango vrucht kan tot 20 centimeter lang worden en heeft net zoals de pit ook een ovale vorm.

Voedingswaarde van een mango

Naast dat een mango lekker zoet is, bevat deze ook de nodige vitamines en mineralen zoals:

Vitamine A
Vitamine B6
Vitamine B12
Vitamine C
Vitamine D
Calcium
IJzer
Magnesium
Natrium
Kalium

Verzekering voor je hond

Het kan altijd fout gaan.. de kosten voor het leegpompen van de maag van de hond (of erger..) zijn torenhoog. Het is in bijna alle gevallen een stuk voordeliger om de hond in ieder geval een goedkope basisverzekering te geven. Vergelijk hier de lijst met goedkope honden verzekeringen waarbij je jouw hond het beste en goedkoopst mogelijk kunt verzekeren.

Gevaarlijk voor je hond?

Een stukje mango voor je hond is absoluut niet schadelijk en ook zeker niet ongezond. In de pit van een mango echter, zit het stofje persine en deze stof is wel gevaarlijk (giftig) voor je hond. Je kunt je hond prima een stukje mango geven, zolang je maar zorgt dat de mango is geschild (want de schil is slecht te verteren voor ons mensen, maar ook voor honden), in stukjes is gesneden en géén pit bevat. Het stofje persine komt al vrij als je hond alleen maar op de pit bijt, zorg er dan dus voor dat je hond niet zelf een mango inclusief pit te pakken krijgt. Wanneer dit wel het geval is, ruil de mango dan zo snel mogelijk met je hond voor iets lekkers dat niet schadelijk is voor hem of haar.

Moet ik naar de dierenarts?

Heeft je hond toch een mango in zijn geheel te pakken gekregen en getracht op te eten, of misschien wel in zijn geheel op heeft gegeten, raadpleeg dan een dierenarts. In het bijzonder wanneer er sprake is van onderstaande symptomen;

  • Sloomheid
  • Benauwdheid
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Hoesten
  • Vocht ophoping onder de huid
  • Blauw verkleurde slijmvliezen

Er kan sprake zijn van vergiftiging en dit kan de dood tot gevolg hebben voor je hond, wanneer er niet adequaat gereageerd en ingegrepen wordt.

Wil je meer weten over andere producten die je hond wel of niet mag eten? Kijk dan hier voor de ultieme lijst met wat jouw hond wel en niet mag eten.

(2) reacties
Plaats een reactie

John Tromp zegt op 31 augustus 2019 08:26 :

Zag een overzicht van wat een hond wel of niet mag hebben, kan ik die bestellen

Reageer op deze reactie

marijkewolfs zegt op 1 oktober 2019 14:34 :

Beste John,

Excuus voor de late reactie, maar de poster is helaas niet te bestellen.

Mvg. Marijke van Tinki

Plaats een reactie