Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

22 maart 2017 door Redactie Tinki in Honden eten

Mag een hond rode kool eten?

Mag een hond rode kool eten?

Mag een hond rode kool?

Rode kool is een groentesoort die behoort tot de koolsoorten, je kunt er allerlei verschillende bereidingen aan geven. Zo kun je ervoor kiezen om rode kool te koken, rode kool te stomen of er een rode kool schotel van te maken. Maar vindt je hond rode kool eigenlijk ook wel lekker of vindt je hond rode kool juist ontzettend vies, daarnaast hebben we ook de vraag of rode kool goed is voor een hond en of je hond niet ziek wordt als hij rode kool heeft gegeten. Lees snel hieronder verder voor antwoorden op al je vragen.

Wat is rode kool?

Rode kool wordt ook wel een struik koolgewas genoemd, is een zeer belangrijke soort en wordt vooral geteeld voor de verse markt. Rode kool is een van de oudere koolsoorten binnen de koolsoorten familie. In Nederland wordt rode kool vooral in  Noord-Holland verbouwd, omdat er in Noord-Holland minder aantasting door knolvoet optreed. Rode kool is een tweejarig gewas, in het eerst jaar vormt zich de kool en in het tweede jaar gaat de plant van de rode kool bloeien.

Voedingswaarde van rode kool

Rode kool bevat erg veel goede vitamines en mineralen zoals:

Vitamine B1
Vitamine B2
Vitamine C
Koolhydraten
Calcium
Eiwit
Vet
IJzer

Verzekering voor je hond

Het kan altijd fout gaan.. de kosten voor het leegpompen van de maag van de hond (of erger..) zijn torenhoog. Het is in bijna alle gevallen een stuk voordeliger om de hond in ieder geval een goedkope basisverzekering te geven. Vergelijk hier de lijst met goedkope honden verzekeringen waarbij je jouw hond het beste en goedkoopst mogelijk kunt verzekeren.[contentblock id=54 img=html.png]

Gevaarlijk voor je hond?

Rode kool is ongekookt gevaarlijk voor een hond, wanneer een hond rauwe kool eet kan hij hierdoor last krijgen van z’n maag en darmen. Rauwe rode kool kun je wel aan je hond geven als je het hebt gekookt of hebt gepureerd, dit heeft ermee te maken dat een hond de plantcellen die in een rode kool zitten niet kan afbreken en zo niet de benodigde voedingsstoffen uit de rode kool kan halen.

Moet ik naar de dierenarts?

Als je hond een dusdanige hoeveelheid rauwe rode kool of andere koolsoort heeft gegeten, is het verstandig om een dierenarts te raadplegen. Dit geldt overigens ook als je hond een te grote hoeveelheid rode kool heeft gehad die wel gekookt/gepureerd is.

Wil je meer weten over andere producten die je hond wel of niet mag eten? Kijk dan hier voor de ultieme lijst met wat jouw hond wel en niet mag eten

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie