Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

De ultieme lijst met wat jouw hond wel en niet mag eten

wat mag hond wel en niet eten

Benieuwd naar wat je hond wel of niet mag eten?

Niet alles wat wij als mensen eten is ook geschikt voor je hond, er zijn mensen die de hond met de pot mee laten eten. Of deze keuze de juiste is dat kun je het beste zelf bepalen, hoe reageert je hond op bepaalde voeding. Uiteraard zijn er ook voldoende voedingsmiddelen die je hond zonder probleem in bepaalde mate kan eten. Daarom hebben we een lijst gemaakt van voedingsmiddelen die je hond zonder problemen kan eten en producten die je hond absoluut niet mag hebben. Het is altijd verstandig om bij twijfel een dierenarts te raadplegen. Zorg er wel altijd dat je hond nooit teveel van iets binnenkrijgt.

Inhoudsopgave

Hieronder hebben we de verschillende etenswaren in categorieën ingedeeld, benieuwd naar wat schadelijk of gezond is voor je hond klik op één van de onderstaande producten.

Groente

Er zijn vele verschillende soorten groenten, maar welke is nu geschikt voor je hond en welke mag je hond absoluut niet hebben? Lees hieronder welke groente jouw hond wel of absoluut niet mag hebben.

mag een hond groente eten

1

Andijvie

Andijvie is een bladgroente die veel gegeten wordt, eigenlijk is deze groente het hele jaar verkrijgbaar. Het wordt vaak geconsumeerd als stamppot, maar mag een hond andijvie eten? Een hond kan zowel rauwe als gekookte andijvie eten, dit is in beide gevallen niet schadelijk voor de hond.

2

Asperges

Asperges zijn op verschillende manieren te eten en erg lekker, maar vooral voedzaam. Maar hoe zit het met je hond? Mag een hond asperges eten, hoe reageert hij hierop en is het schadelijk voor je hond? Het antwoord op deze vraag is dubbel, asperges op zich zijn voor veel honden een delicatesse en dus niet schadelijk. Mits ze goed zijn geschild en gekookt de schil kan schadelijk zijn doordat deze hard is, kan dit verstikkingsgevaar veroorzaken bij je hond.

3

Bleekselderij

Bleekselderij is een van de meest gebruikte groenten in de Italiaanse keuken, maar ook in Nederland is het een veel gerespecteerd product. Het zit vol vitaminen en mineralen die goed zijn voor ons als mens, maar hoe zit dit met je hond? Mag een hond bleekselderij eten, is dit niet schadelijk en hoe reageert je hond hierop? Allemaal vragen die misschien bij je opkomen, het antwoord op de hoofdvraag is; Ja, maar wel in bepaalde mate aangezien er in bleekselderij nitraat zit. Dit kan voor je hond schadelijk zijn als hij er teveel van binnenkrijgt.

4

Courgette

Courgette is een veel gebruikt product in de Nederlandse keuken, het geeft vaak net een extra bite aan je gerecht. Wat nu als je hond een stukje te pakken heeft gekregen, mag een hond courgette eten? Is het schadelijk voor je hond, kan hij het verdragen of werkt dit negatief op z’n darmflora. Je hond kan prima een stukje courgette eten, houd alleen altijd wel in de gaten hoe je hond hier de eerste keer op reageert.

5

Galiameloen

Galiameloen is een verfrissende snack in de zomer voor ons als mensen, maar hoe zit dit met je hond. Mag een hond galiameloen eten? is dit niet slecht en krijgt je hond geen last van verschillende kwalen? Het antwoord hierop is nee, lees het uitgebreide blog, mag een hond galiameloen eten voor alle antwoorden op je vragen.

6

Paddenstoelen

Het is lekker weer en je denkt, ik ga een eind met de hond wandelen in het bos. In het bos groeit natuurlijk van alles. Champignons en paddenstoelen zijn daar een groot onderdeel van, maar hoe schadelijk is het als je hond dit toch binnenkrijgt? Het kan voor een hond levensgevaarlijk zijn en zelfs dodelijke afloop hebben dus pas goed op!

7

Pompoen

De pompoen is familie van zowel de komkommer als de meloen, zoals we weten zijn deze beide niet schadelijk voor een hond. De komkommer bestaat voor het grootste gedeelte uit water en is hierdoor licht verteerbaar, maar hoe zit dit met een pompoen? Mag je hond een stukje pompoen, wordt hij hier niet ziek van? Je hond mag gerust een stukje pompoen eten.

8

Komkommer

Komkommer is in bijna elk huishouden wel te vinden, het wordt veel gebruikt en het is lekker fris. Of je het nu door de salade doet of het gewoon zo eet maakt niet uit, daarnaast is het ook erg gezond en bevat het allerlei vitaminen en mineralen die goed voor je zijn. Maar geldt dit ook voor je hond? Mag een hond komkommer eten, wordt hij hier niet ziek van en hoe reageert hij op een stukje komkommer? Je hond kan prima af en toe een stukje komkommer eten, zorg er wel voor dat je hem goed schoonmaakt en de schil verwijderd om eventuele vergiftiging te voorkomen.

9

Koolsoorten

In veel groente zitten de voedingsstoffen die ook voor je hond goed zijn.  Nu kan het voorkomen dat er groenten zijn die niet goed zijn voor je hond. Maar hoe zit dit met koolsoorten mag een hond koolsoorten eten, er zijn veel verschillende soorten kool. Het is van belang dat je kool eerst kookt voor je ze aan je hond voert.

10

Prei

Prei is een veelgebruikte groente in de Nederlandse keuken, tijdens het snijden van prei kan het gebeuren dat er een stukje op de grond valt. Je hond is er dan vaak razend snel bij als hij al niet achter je staat. Hoe gevaarlijk is het voor je hond mag een hond prei eten, wat gebeurt er als hij dit binnenkrijgt? Prei is voor een hond zeer schadelijk zelfs al krijgt hij maar een klein stukje binnen. Zorg daarom dat je zorgvuldig omgaat met het restafval als je prei aan het snijden bent!

11

Rauwe aardappel

Veel honden zo niet alle honden zijn ontzettend nieuwsgierig en proberen alles wat ze voor de snuit komt op te eten, maar mag een hond rauwe aardappel eten? Een rauwe aardappel valt in de categorie gevaarlijk voor je hond, deze bevat solanine wat tot een vergiftiging kan leiden van je hond. Een gekookte aardappel kan daarentegen geen kwaad, zolang ze geen zout bevatten.

12

Sperziebonen

Sperziebonen zijn bijna niet weg te denken uit de Nederlandse keuken, je kunt ze in allerlei verschillende variaties bereiden. Ze zitten vol vitamines en zijn lekker van smaakt, maar geldt dit ook voor honden? Stel je bent sperzieboontjes aan het doppen en je laat er eentje vallen, je hond is er vaak sneller bij dan jij en heeft er eentje in z’n bek. Is dit schadelijk of kan het geen kwaad? Kun je ze beter gekookt aan je hond geven of kan het ook rauw. Lees het blog mag een hond sperziebonen eten, voor alle antwoorden op je vragen

13

Sla

Sla is een veel geserveerd bijgerecht bij verschillende maaltijden, het zorgt vaak voor een extra verfrissing bij je maaltijd en bovenal het is erg gezond. Geldt dit ook voor je hond, mag een hond sla eten? is dit niet schadelijk voor je hond ? Lees het blog voor alle antwoorden op je vragen.

14

Ui

Bij de gedachten krijg je waarschijnlijk al je vraagtekens, zal een hond rauwe ui lekker vinden? Honden zijn nieuwsgierig en willen altijd alles proberen, zo ook een uit of deze nu rauw is of niet ze zullen een poging wagen. Mag een hond ui eten en wat is nu verstandig om te doen als je hond een stuk ui heeft opgegeten en is dit schadelijk voor je hond? Rauwe uien bevatten oxidanten, deze oxidanten beschadigen de rode bloedcellen wat een gevaar kan vormen voor je hond.

15

Tomaat

Zoals komkommer bestaat tomaat ook voor het grootste gedeelte uit water en eet het makkelijk weg voor ons als mensen. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je hond een stukje te pakken krijgt of je je hond een stukje geeft. Mag een hond tomaat eten en is dit schadelijk voor je hond? Tomaten zelf kan een hond in beperkte mate prima verteren, pas alleen wel op met onrijpe tomaten, deze kunnen grote gevolgen hebben.

16

Tuinbonen

Tuinbonen zijn de zaden van een peul, een peul kun je open maken en de zaden die erin zitten zijn de tuinbonen. De vraag is, mag een hond tuinbonen eten? Is het schadelijk voor je hond of kan hij het prima verteren? Een hond kan tuinbonen prima verdragen, alleen is het raadzaam ze eerst te koken want rauwe tuinbonen kunnen giftig zijn voor je hond

17

Wortel

Wortels zijn een erg populaire groente in de wintermaanden, maar ook in de zomer is het een lekkere verfrissende snack voor tussendoor. Wortels zijn er in alle soorten en maten, voor ons vooral de bekende winterpeen voor in de hutspot. Voor ons mensen is een wortel een gezonde snack, maar hoe zit dit met je hond? Mag een hond wortel eten of is het gevaarlijk?

18

Zoete aardappel

Veel mensen denken dat de zoete aardappel familie is van de normale aardappel, maar dit is niet het geval. De zoete aardappel valt onder de knollenfamilie. Je kunt met de zoete aardappel van allerlei variaties bedenken zoals; koken, bakken of schotels maken. Maar hoe zit dit met je hond, mag een hond zoete aardappel eten?

Fruit

Er zijn vele dingen die je hond in bepaalde mate prima kan hebben, teveel hiervan kan alsnog een probleem opleveren. hoe zit dit met fruit?

mag hond fruit eten

19

Ananas

Niet alles wat een mens eet is geschikt voor je hond, maar mag een hond ananas eten? Als je puppy of oudere hond toch een ananas heeft gepakt wat moet je dan doen. Een ananas op zich is niet direct gevaarlijk, het kan zelfs helpen je hond van het probleem ontlasting op eten af te komen

20

Appel

Een appel is ontzettend gezond voor zowel mens als dier, dus op de vraag mag een hond appel eten is het antwoord ja. Pas alleen wel goed op, het klokhuis bevat pitje en deze pitjes bevatten blauwzuur wat giftig is voor je hond.

21

Abrikoos

Niet alles wat een mens eet is geschikt voor je hond, maar mag een hond abrikoos eten? Als je puppy of oudere hond toch een abrikoos heeft gepakt wat moet je dan doen. Een abrikoos op zich is niet direct gevaarlijk wel kan de pit een gevaar vormen voor je hond.

22

Avocado

Een hond kan af en toe prima een stukje fruit hebben, alleen is het wel belangrijk dat je weet of het ook geschikt is voor je hond er zijn fruitsoorten die niet geschikt zijn voor je hond. maar mag een hond avocado eten? In een avocado zit een stofje persine dit kan voor een hond schadelijk zijn.

23

Banaan

Veel honden vinden fruit erg lekker, er zijn ook honden die het niets aan vinden. Aan de reactie van je hond kun je vaak wel aflezen of hij het wel of niet lekker vindt. Of het ook goed is dat is een ander verhaal, maar hoe zit dit met banaan, mag een hond banaan eten? Banaan kan een hond in kleine stukje prima verteren en het is ook nog eens goed voor de botten.

Ga altijd naar de dierenarts als het toch misgaat! 

Wist je dat je hond tegen deze kosten verzekerd kan worden? 

Vergelijk hier alle hondenverzekeringen

hondenverzekering vergelijken

24

Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn een ware delicatesse, je kunt ze als tussendoortje eten. Je kunt ze ook eten door bijvoorbeeld de yoghurt of als smoothie. Ze zitten vol goede vitamines en mineralen, maar zijn ze ook goed voor je hond? mag een hond blauwe bessen eten? Het antwoord hierop is ja, het is gezond voor je hond lees voor alle antwoorden op je vragen het blog.

25

Druiven

Druiven zijn vaak zo klein dat je het niet in de gaten hebt als je hond er een te pakken heeft. Vaak voordat je het merkt is het kwaad al geschied. Mag een hond druiven eten of kan het eigenlijk geen kwaad? Zowel druiven als rozijnen zijn schadelijk voor je hond.

26

Framboos

Frambozen groeien aan een struik, je kunt frambozen op verschillende manieren eten. Het is een aardig gezonde vrucht voor ons als mensen, maar geldt dit ook voor je hond? Mag een hond framboos eten, zijn ze niet schadelijk of krijgt je hond last van zijn darmen? Lees snel het blog voor antwoorden op al je vragen.

27

Granaatappel

Een granaatappel is een goed bron van voedingsstoffen, dit geldt voor ons als mensen. Hoe zit dit met je hond, mag een hond granaatappel eten of is het schadelijk voor je hond?
Je hond kan op verschillende manieren reageren op fruit, maar je hoeft je met betrekking tot een granaatappel geen zorgen te maken dit kan je hond zonder problemen eten.

28

Kersen

Kersen zijn lekker als tussendoortje, maar of dit ook voor je hond geldt is de vraag. Mag een hond kersen eten, het antwoord op die vraag is resoluut nee de pit wat in de kers zit is zeer giftig voor een hond en kan ernstige gevolgen hebben.

29

Kiwi

Een kiwi is een flinke vitamine C booster voor mensen, maar hoe zit dit bij honden? Mag een hond kiwi eten, is het schadelijk of kan een hond dit prima verteren. Het antwoord op deze vraag is vrij duidelijk, een hond kan prima kiwi eten zolang het geschild is en in kleine stukje gegeven wordt kan het geen kwaad en vindt je hond dit vaak heerlijk.

30

Klokhuis appel

Een stukje appel vindt een hond vaak lekker en dit is ook geen probleem voor een hond. Maar mag een hond het klokhuis van een appel eten? hoe zit het daarmee, als je je hond een appel geeft doe dit dan in kleine stukjes. Het klokhuis kan een gevaar vormen door de pitjes die erin zitten, deze bevatten blauwzuur.

31

Peer

Een veel voorkomend stuk fruit in de Nederlandse huishoudens, maar honden zijn ook gek op fruit hoe zit het met peren? Mag een hond peer eten, een peer op zich is voor een hond niet gevaarlijk zorg wel dat je de peer in stukje snijdt, zorg er nadrukkelijk voor dat je hond geen pitjes binnenkrijgt deze zijn schadelijk en kunnen zelfs dodelijk zijn voor je hond.

32

Perziken

Zoals gezegd zijn veel honden gek op een stukje fruit, helaas is niet alle fruit goed voor een hond. Welke soorten een hond wel of niet mag hebben kan verschillen, maar mag een hond perziken eten? Bij perziken schuilt het gevaar in de pit, de pit van een perzik bevat cyanide wat giftig is voor je hond.

33

Pruimen

Pruimen hebben veel antioxidanten, daarom zijn ze een dusdanige gezonde vrucht voor mensen naast dat pruimen gezond zijn hebben ze ook een laxerend effect. Het laxerende effect van pruimen werkt daarom vaak goed tegen constipatie, maar geldt dit ook voor je hond? Mag een hond pruimen eten? Ja dit mag, lees snel het blog voor informatie over al je vragen.

34

Steenvruchten

Steenvruchten is een groot begrip en daar vallen dan ook vele soorten onder, denk hierbij aan Abrikoos, avocado, kersen, perziken een veel meer. De vraag is natuurlijk mag een hond steenvruchten eten? en zijn ze gevaarlijk voor je hond. De steenvruchten zelf zijn niet van dusdanig gevaar dat ze schadelijk zijn voor je hond. De pit daarentegen is wel schadelijk voor je hond.

35

Sinaasappel

De sinaasappel is op verschillende manieren te consumeren, zowel geperst als gepeld. Maar wat als je net je sinaasappel hebt gepeld en je hond pakt een stukje, mag een hond sinaasappel eten? Een sinaasappel op zich kan een hond prima verteren, zolang het maar in kleine stukjes is kan het geen kwaad.

Zuivel en noten

Er zijn vele verschillende soorten noten en zuivel, maar welke zijn geschikt voor je hond en welke mag je hond absoluut niet hebben? Lees hieronder welke zuivel/noten jouw hond wel of absoluut niet mag hebben.

mag hond noten eten

36

Ei

Veel mensen hebben nog altijd het idee dat een ei goed is voor de vacht van de hond, maar is dit daadwerkelijk zo mag een hond ei eten? Een rauw ei is makkelijker te verteren dan een gekookt ei, maar schadelijk is het niet. Houdt er wel rekening mee dat het nooit teveel wordt.

37

Kaas

Hoe vaak staat je hond naast je als je een boterham aan het smeren bent in de keuken. Het is logisch dat je niet altijd de verleiding van je hond kunt weerstaan, maar hoe goed of hoe schadelijk is kaas voor je hond mag een hond kaas eten? Kaas bevat weel zout en lactose dit kan voor je hond schadelijk zijn.

38

Melk

Melk is een veel geconsumeerd product, ook honden vinden op z’n tijd een bakje melk heerlijk. Is melk nu goed of slecht voor je hond mag een hond melk drinken? In melk zit lactose, wanneer een hond teveel binnenkrijgt kan hij moeite krijgen met het verteren en klachten krijgen. Welke klachten kan je hond krijgen van het drinken van melk?

39

Yoghurt

Yoghurt is een product dat net als melk erg populair is, maar of dit ook voor honden zo is daar zijn de meningen over verdeelt. De een zegt dat het goed en de anders vindt het minder. Wat is nu waarheid en wat gebeurt er als je hond yoghurt binnen krijgt. Als je hond een wat zwakkere darmflora heeft kan het zijn dat je hond vreemde verschijnselen krijgt. maar mag een hond yoghurt eten?

40

Macadamianoten

Noten zijn vaak als lekkernij voor mensen, ook honden willen er zich nog wel eens aan vergrijpen als ze de kans krijgen. Nu is de vraag of macadamianoten gevaarlijk zijn voor je hond en mag een hond macadamianoten eten? het antwoord hierop is ja. Je hond kan na het eten verschillende kwalen krijgen.

41

Pinda’s

Pinda’s zijn een snack die vaak even snel uit de kast wordt gehaald om de eerste honger te stillen of op een verjaardag op tafel gezet. Je hond is ook gek op iets te snoepen en zit al een tijdje gefocust te kijken, dan ziet hij de kans om een paar pinda’s te bemachtigen. Is het gevaarlijk voor je hond en mag een hond pinda’s eten? Je hond door het eten van pinda’s last krijgen van braken en diarree.

Snoep/snacks

Er zijn vele soorten snoep en snacks die wij als mensen eten, maar je hond vindt dit natuurlijk ook interessant. Wat voor ons als mensen niet schadelijk is kan voor een hond wel schadelijk zijn. Welke snacks zijn er nu voor je hond geschikt en welke niet? Het alternatief is natuurlijk altijd een hondsnack.mag hond snacks

42

BIFI

Honden zijn gek op vlees, veel honden krijgen zo af en toe wel eens een BIFI worstje. Het kan natuurlijk ook dat je hond je te snel af is en er een die voor jezelf is bedoelt uit de hand grijpt. Is een BIFI worstje nu eigenlijk gevaarlijk voor je hond mag een hond BIFI eten? BIFI is gemaakt van gedroogd vlees en dat kan besmet zijn.

43

Dadels

Een zoete vrucht/snack die lastig te verkrijgen is, vaak in de speciale toko’s. Naast dat ze lekker zoet zijn, zijn ze ook voedzaam. Maar geldt dit ook voor je hond, mag een hond dadels eten? Lees het blog; mag een hond dadels eten, voor antwoorden op al je vragen.

44

Krenten

Veel mensen vinden krenten lekker, krenten zijn gedroogde druiven en zoals druiven gevaarlijk zijn voor honden geld dit ook voor krenten. Krenten kunnen zorgen voor nierfalen van je hond en dus ernstige gevolgen hebben.

45

Rozijnen

Een rozijn is een gedroogde druif, druiven zijn voor honden gevaarlijk dit geldt dus ook voor rozijnen, maar mag je hond rozijnen eten? Als je hond toch rozijnen heeft gegeten kan het zijn dat hij gaat braken. Vervolgens kan je hond erge buikpijn krijgen en hyperactief worden.

Vlees/vis

Vlees en vis  zijn net als groenten een veel gebruikt product, ook honden zijn er gek op. Welke soort is nu goed voor je hond en welke zijn schadelijk, het kan voorkomen dat je bepaalde soorten vlees op een bepaalde manier moet bereiden om ze zo geschikt te maken voor je hond.mag hond vlees eten

46

Rauw varkensvlees

Veel mensen kiezen ervoor om hun hond vlees te geven, niet voor niets is er special voer voor de hond waarin vlees zit verwerkt. Het probleem met varkensvlees is dat dit de ziekte van Aujeszky kan veroorzaken bij je hond. Wil je je hond toch varkensvlees geven zoek dan informatie over mag een hond varkensvlees eten?

47

Mosselen

Mosselen wordt veel gegeten door mensen, ook je hond kan een vis liefhebber zijn. Hoe zit het als je hond mosselen wil eten, is het zo dat je hond dit kan hebben en nog belangrijker hoe reageert je hond hierop. Mosselen kan bij zowel honden als mensen een allergische reactie veroorzaken. Mag je hond mosselen eten? Wil je je hond toch mosselen laten eten probeer het dan eerst met één mossel en kijk hoe je hond hierop reageert.

Overig

Buiten de bekende categorieën zijn er nog tal van producten die we in huis hebben en je hond te pakken kan krijgen of misschien voer je ze zelf aan je hond. Maar weet je eigenlijk wel of dit mag zijn bepaalde producten schadelijk voor je hond en welke zijn goed?wat mag hond eten

48

Granen/Brood

Het kan zijn dat je je hond af en toe wilt verwennen en hem een plak brood geeft omdat hij zolang naast je in de keuken staat dat je de verleiding niet kunt weerstaan. Is het verstandig om je hond af en toe een plak brood te voeren, mag een hond granen en brood eten? Het kan zijn dat er in bepaalde soorten brood voedingstoffen zitten waar je hond minder goed op reageert.

49

Chocolade

Hoe lekker is het, het is koud buiten en je neemt een warme kop thee met daarbij een lekker stukje chocola. Als je met de hand naar de kast gaat weet je hond precies dat je wat lekkers pakt en wil hij uiteraard ook iets. Als je gaat zitten met je stuk chocola komt je hond vaak kwispelend bij je en wil ook een stuk, maar dit krijgt hij niet. Toch weet je hond een stukje chocolade te bemachtigen. Hoe schadelijk kan dit zijn voor je hond? mag een hond chocolade eten? Cacao op zich is giftig voor een hond en kan hierdoor een chocolade vergiftiging oplopen.

50

Drinken uit vijver/sloot

Vaak als je met je hond loopt zie je om de paar meter wel een plasje water liggen of je loopt in het bos en er is een kleine vijver. Je hond loopt lekker los en krijgt dorst na al het rennen en springen en besluit een paar slokken uit de vijver te nemen. Is dit gevaarlijk voor je hond? Mag een hond uit een sloot/vijver drinken? Doordat het water lang stilstaat, hebben allerlei bacteriën de tijd om te groeien waaronder blauwalg. Blauwalg kan zeer schadelijk zijn voor je hond.

51

Kattenbrokken

Je gaat op visite en neemt je hond mee, nu hebben de mensen waar je op visite gaat een kat. Je hond heeft honger en vergrijpt zich aan de kattenbrokken. Hoe schadelijk kan het zijn voor een hond, mag een hond kattenbrokken eten? Kattenbrokken zijn niet heel goed voor je hond, kattenbrokken bevatten minder groenten dan hondenvoer.

52

Paardenpoep

Er zijn honden die poep eten, het ziet er vreemd uit als je dit ziet gebeuren. Elke hond heeft zijn eigen voorkeur, maar is het ook schadelijk? Mag een hond paardenpoep eten? In het geval van paardenpoep kan het voor je hond erg gevaarlijk zijn, paardenpoep kan delen van ontwormingsmiddelen bevatten.

53

Paracetamol

Als je hond ziek is, wil je natuurlijk het beste voor je hond. Als je zelf ziek bent of niet helemaal lekker in je vel zit wil je nog wel eens een paracetamol nemen. Als je er per ongeluk een laat vallen en je hond is er sneller bij dan dat jij hem kunt oppakken kan dit gevolgen hebben voor je hond, mag een hond paracetamol eten? Het kan bij je hond leiden tot vergiftiging.

 

54

Met pot mee-eten

Lekker gemakkelijk je hebt gekookt en je hebt wat over, zonde om weg te gooien en je hebt direct een maaltijd voor je hond. Mag een hond met de pot mee-eten? Hoe goed of hoe slecht het voor je hond is, is uiteraard ook afhankelijk van de maaltijd die je op dat moment je hond voert. Het is daarom verstandig om je hond gewoon zijn normale vertrouwde hondenvoer te geven.

55

Slakken

Er zijn mensen die slakken eten en dit ook lekker vinden, de vraag is dan natuurlijk mag je hond slakken eten? Veel honden die in de tuin lopen en er één zien die spelen er graag mee, maar wat als ze er per ongeluk eentje binnen krijgen? Het kan voor honden gevaarlijk zijn om ze te eten.

Ga altijd naar de dierenarts als het toch misgaat! 

Wist je dat je hond tegen deze kosten verzekerd kan worden? 

Vergelijk hier alle hondenverzekeringen

hondenverzekering vergelijken

56

Tandpasta

Voor zowel mens als hond is de verzorging van het gebit van belang. Er zijn verschillende soorten hondentandpasta en natuurlijk ook voor mensen. Hoe reageert het lichaam van een hond op tandpasta, mag een hond tandpasta? wat alleen geschikt is voor mensen? Tandpasta voor mensen bevat fluoride deze stof is extreem giftig voor mensen.

57

Veganistisch/Vegetarisch

Het kan voorkomen dat je thuis totaal geen vlees eet, een hond is een carnivoor en is dus gek op vlees. Sterker nog een  hond heeft in de meeste gevallen vlees nodig. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat jouw hond niet goed tegen vlees kan, dan is er een optie om hem vegetarische voeding te geven maar mag een hond vegetarisch eten? Doe dit nooit zomaar en overleg het altijd met je dierenarts

58

Xylitol

Xylitol is een veelgebruikte suikervervanger zo is de kans natuurlijk ook een stuk groter dat je hond dit binnen krijgt. mag een hond xylitol eten? Als je hond dit binnen krijgt kan hij er erg veel last van krijgen. Daarom is het van belang dat de spullen waar dit in verwerkt zit niet in huis op plekken wordt achtergelaten waar je hond gemakkelijk bij kan.

59

Zout

Bijna in alle voedingsmiddelen die we binnenkrijgen zit zout. Hoe goed of hoe slecht is zout nu eigenlijk en mag een hond zout eten. Uiteraard is teveel zout nooit goed dit geldt voor zowel mensen als honden, maar wat moet je doen als je hond teveel zout heeft binnengekregen? Normaal eten honden geen zout, maar als je hond met de pot mee-eet kan het voorkomen dat ze zout binnenkrijgen. Ze kunnen zich hierdoor rusteloos gaan voelen en nog meerdere vervelende verschijnselen vertonen.

Tinki.nl zoekt gastbloggers! Vind je het leuk om te schrijven? Meld je hier aan!

Naar boven Tips