Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Agility toestellen

Agility toestellen en materiaal

Op zoek naar agility toestellen? Op Tinki.nl kun je agility hondensport artikelen vinden. Lees in de kennisbank het artikel ‘agility voor honden’ om meer over deze hondensport te weten te komen.

Lijst
Aantal gevonden: 33
Actieve filtersAquility1 Filters
Sorteer op

agility toestellen.jpgUit welke agility toestellen kun je kiezen?

Muur: Dit is een toestel waar je hond overheen moet springen. Het is een aaneengesloten toestel die eruit ziet als een muur.
Paaltjes: Dit zijn acht tot twaalf paaltjes waar je hond om heen moet slalommen. De afstand tussen de paaltje moet 60cm zijn. 
Tafel: De tafel is bedoeld voor je hond om op te springen. Je hond moet er dan op zitten, staan of liggen. De afmetingen zijn belangrijk omdat de tafel niet te hoog moet zijn. Wanneer de tafel te hoog is kan je hond moeilijker op de tafel komen.
Schutting: Een schutting is over het algemeen gemaakt van hout. Je hond moet over de planken lopen naar de andere kant.
Brug: Bij de brug moet je hond omhoog lopen, een stukje op het vlakke gedeelte lopen en naar beneden lopen om aan de andere kant te komen. 
Sprong: Dit toestel bestaat uit palen die horizontaal aan twee verticale palen vast zitten. Je kunt het vergelijken met een hindernis waar paarden over heen moeten springen bij een parcours.
Tunnel: Een tunnel ziet eruit als een buis. Je hond moet door de tunnel rennen. Je kunt een tunnel ook kopen in een agility starter setagility tunnel.
Band: Je hond moet bij dit toestel door de band(ring) springen.
Wip: Een wip ziet er uit als een gewone wipwap die je ook in speeltuinen ziet. Je hond moet over de plank lopen om aan de andere kant te komen. Dit kan voor honden een eng toestel zijn omdat de plank onder hond beweegt. Veel oefenen en belonen.
Slurf: De slurf is te vergelijk qua uitstraling als de tunnel. Het verschil met een slurf is dat het eind plat om de grond ligt. Je hond kan alleen uit het toestel komen door met zijn snuit het laatste platte gedeelte omhoog te drukken.
Breedtesprong: Bij de breedte sprong moet je hond over een aantal planken springen die op de grond staan. Dit is de langste afstand voor een hond om te moeten springen.
Agility set: Een agility set bestaat uit meerdere hondensport artikelen zoals hierboven beschreven.