Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Automatische drinkbak

Automatische drinkbak

Is je hond wel eens een langere tijd alleen? Of drinkt je hond erg veel water? Dan kan een automatische honden drinkbak een uitkomst zijn! Door middel van een automatische drinkbak kun je er zeker van zijn dat je hond voldoende water tot zijn beschikking heeft. Het water wordt door de automatische drinkbak constant aangevuld, zodat er genoeg mogelijkheid voor je hond is om aan zijn dagelijkse hoeveelheid water te komen.

Het onderscheidende van een automatische drinkbak vergeleken met een normale waterbak, is dat hierbij het water constant wordt aangevuld als het bijna op is. Ideaal als je vaak een langere tijd weg bent.

Bia bed grijs.jpgHoeveel water heeft mijn hond op een dag nodig?

De hoeveelheid water die je hond op een dag nodig heeft, hangt af van een aantal belangrijke factoren. Zo heeft een grote hond meer water nodig op een dag dan een kleine hond. De factor die hierbij een rol speelt is de grootte van je hond. Een vuistregel die je hiervoor kunt gebruiken is de volgende: per kilogram lichaamsgewicht heeft een hond 50 ml water nodig. Hiermee kun je gemakkelijk uitrekenen hoeveel ml water jouw hond op een dag nodig heeft.

Heb je een grote hond die veel water nodig heeft? Met een automatische drinkbak hoef je je geen zorgen te maken dat je hond niet genoeg water binnenkrijgt.

 

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 6
Actieve filtersType product: Automatisch1 Filters
Sorteer op

Moeilijke drinkers

Voor honden die moeite hebben met drinken is een automatische drinkbak een goede uitkomst. Doordat het water telkens opnieuw wordt aangevuld werkt dit bij de hond op een aansporende manier om hem te stimuleren om te blijven doorgaan met water drinken.


Let op!

Voor honden die van zichzelf al erg veel water drinken is een automatische drinkbak wellicht iets teveel van het goede. In al zijn enthousiasme kan de hond blijven door drinken, zelfs als hij zijn aangeraden hoeveelheid al heeft gehad. Dit kan als gevolg hebben dat je hond een opgeblazen maag krijgt, of zelfs watervergiftiging. Pas hier dus goed mee op en houdt in de gaten hoeveel water je hond op een dag binnenkrijgt.