Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Barf hondenvoer

Vergelijk en kies het beste barf hondenvoer voor je hond

BARF hondenvoer staat voor “Bones and Raw Food”. Deze term wordt veelal gebruikt om het samengestelde verse rauwe voeding aan te duiden voor honden. Als de term BARF wordt gebruikt moet je denken aan rauwe botten, spiervlees, orgaanvlees, zuivel en groentes. Volgens de BARF methode bestaat ongeveer 40% uit vleesbotten, 20% uit orgaanvlees, 10% uit groentes en de rest kan bestaan uit zuivel en spiervlees. In het geschreven artikel door Tinki.nl zal er genoeg informatie te vinden zijn over BARF hondenvoer. 

Welke voordelen heeft barf hondenvoer voor je hond?
Tegenwoordig zien we het BARF hondenvoeding steeds vaker terugkomen bij de mensen die in het bezit zijn van een hond. Dit komt doordat er grote voordelen aan BARF voeding hangen. Tinki.nl vindt het dan ook logisch waarom mensen voor BARF hondenvoer kiezen.  

 • De hond beleeft een gigantisch groot plezier aan het eten van vers rauw vlees.
 • Niet alleen de belevenis voor je hond verbeterd, maar ook de eetlust van de hond.
 • Een van de vele ergernissen van een hondenbezitter is de haaruitval van een hond. Met BARF voer zal dit een stuk minder worden!
 • Geen gebitsproblemen meer. Dit zal je een aantal dierenarts bezoeken schelen.
Welke nadelen heeft bard hondenvoor voor jou of je hond?

Er hangen vele voordelen aan het eten van BARF hondenvoeding. Maar er hangen ook een paar praktische nadelen aan BARF voer voor de hond.

 • Het kost meer tijd om je hond elke dag BARF voer voor te schotelen.
 • Sommige mensen vinden het vies werk om de BARF producten samen te stellen en klaar te maken.

Als de nadelen en voordelen op elkaar afgewogen worden, lijkt het Tinki.nl duidelijk dat BARF hondenvoer veel meer voordelen met zich meeneemt. Daarom adviseert Tinki.nl om BARF voeding eens te proberen.

Ik wil beginnen met barf hondenvoeding. Maar hoe?
Ten eerste is het verstandig om jezelf eens goed in te lezen. Op de Tinki.nl site waar je je nu bevind zal genoeg informatie gegeven worden over hoe je kunt beginnen met BARF voer. Daarbij heeft Tinki.nl ook genoeg barf hondenvoer producten voor je verzameld om het je wat makkelijker te maken.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 70
Actieve filtersType hondenvoer: Barf honden1 Filters
Sorteer op
Bekijk meer (nog )
De BARF samenstelling

Wanneer je begint met het samenstellen van het BARF voer is het handig om te weten wat ideale BARF producten voor je hond zijn! Denk bij spiervlees aan kip, lam, geit, paardenvlees en rundvlees. Wanneer er groentes worden toegevoegd moet niet vergeten worden dat de hond geen rauwe groentes en fruit kan eten. Zorg ervoor dat deze gepureerd of gekookt worden.


 • 40% vleesbotten.
 • 30% zuivel en spiervlees
 • 20% orgaanvlees.
 • 10% groenten.

Vleesbotten

Rauwe vleesbotten kunnen prima gebruikt worden voor de juiste BARF samenstelling. Bij lekkere vleesbotten denkt Tinki.nl aan konijnen, konijnkarkassen, kippenvleugels en kippenkarkassen. Het is een grote misvatting dat mensen denken dat kippenbotjes slecht voor de hond zijn. Wanneer deze botjes niet gebakken of gekookt worden is er voor de hond niks aan de hand! Ga niet grote hoeveelheden vleesbotten gebruiken maar bouw het rustig op.

Tinki.nl geeft een aantal aandachtspunten voor het gebruiken van vleesbotten:

 • Geef de hond geen vleesbotten van grote en oude dieren. Deze vleesbotten zijn erg hard en worden niet goed verteerd door de hond.
 • Voer de hond geen grote botten zoals een gewricht of een poot.
 • Voer de hond nooit gebakken of gekookte botten! Wanneer botten gekookt of gebakken worden veranderd de structuur hiervan. Hierdoor zullen de botten splinteren en uiteindelijk zal het gevaarlijk kunnen zijn voor de hond! Daarbij worden de gebakken of gekookte botten ook minder goed verteerd.

Spiervlees

Bij spiervlees kan er gedacht worden over het stuk vlees dat zorgt voor beweging van het dier. Het is eigenlijk wat je koopt in de winkel. Bijvoorbeeld: gehakt, kipfilet, een steak, biefstuk etc.

 • Overgebleven vlees dat niet gebruikt wordt voor consumptie van de mens.
 • Grote stukken vlees.
 • Fijngemalen vlees.
 • Kopvlees.

Tip! Kijk uit met varkensvlees. Het gevaar dat je hond de ziekte van Aujeszki oploopt is minimaal, maar de ziekte is wel levensgevaarlijk!

Orgaanvlees
Al het vlees dat er niet direct voor zorgt dat het dier zich kan voortbewegen noemen wij orgaanvlees. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het hart, de lever, de milt, de hersenen en de pens.

Groente en fruit
Uit onderzoek is gebleken dat een hond zelf niet in staat is celwanden van groente en fruit af te breken. Deze moeten dus zelf kapot worden gemaakt door de groente en fruit te pureren. Hieronder heeft Tinki.nl een lijstje gemaakt welke fruit en groente soorten schadelijk zijn voor de hond.

Welke fruitsoorten en groenten mag ik niet gebruiken voor barf hondenvoer?
Niet alle fruitsoorten en groentes zijn goed voor de hond. Hieronder heeft Tinki.nl een lijst gemaakt welke fruitsoorten en groentes niet gebruikt mogen worden voor BARF hondenvoer.

 • Chocolade kan dodelijk zijn.
 • Paprika.
 • De hond verteerd geen mais. Teveel mais kan ook dodelijk zijn.
 • Rozijnen en druiven.
 • Aardappels zijn giftig.
 • Uien en prei.
 • Fruitpitten. Denk aan druiven, appelpitten, pruimen, meloen etc.

Hoeveel barf voeding mag ik mijn hond voeren?
Het is natuurlijk altijd wikken en wegen welke hoeveelheid nou gezond is voor de hond. Wanneer je voor een actieve en gezonde hond 2-7% van het lichaamsgewicht als voeding gebruikt zal het voldoende moeten zijn. Voor een pup zijn er andere richtlijnen. Bij een pup is 7-10% van het lichaamsgewicht als voeding essentieel om te kunnen groeien.

Een korte uitleg:
Onze gezonde en actieve Bordeaux Dog die 2 jaar oud is weegt 60kg. Hij krijgt 3% lichaamsgewicht per dag aan BARF voeding. Dit komt neer op 1,8kg BARF voeding per dag.