Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Beaphar vlooiendruppels

Beaphar vlooiendruppels

Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die helaas regelmatig voorkomen bij honden. Vlooien kunnen voor erg veel overlast zorgen bij je hond dankzij hun pijnlijke beten. Deze bijten zorgen voor erg veel overlast bij je hond in de vorm van jeuk. Het is daarom erg belangrijk om je hond (preventief) te beschermen tegen deze vervelende parasieten, om zo veel overlast te voorkomen. Dit is niet alleen een stuk prettiger voor de hond, maar ook voor het baasje!

Beaphar vlooiendruppels.jpgWaarom vlooien bestrijden?

Vlooien geven je hond enorm veel jeuk en dit is natuurlijk erg vervelend en irritant. Maar naast de jeuk kan een vlooienbeet ook erg gevaarlijk zijn. Vlooien kunnen besmet zijn met de eitjes van een lintworm, en wanneer je hond deze opeet kan er in zijn maag een volwassen lintworm uitgroeien en dit wil je natuurlijk niet. Daarnaast komt een vlooienallergie ook regelmatig voor bij honden, dit kan namelijk optreden wanneer zij vaak door een vlo gebeten worden. Allemaal redenen waarom het belangrijk is om je hond goed te beschermen tegen vlooien. 

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 4
Actieve filtersToedieningsvorm product: PipetToedieningsvorm product: DruppelsMerk: BeapharTe gebruiken bij: Vlooien4 Filters
Sorteer op

Beaphar vlooiendruppels in gebruik

De vlooiendruppels van Beaphar zijn erg gemakkelijk in gebruik en hebben een redelijk lange werking. Een verpakking van Beaphar vlooiendruppels bevat 3 pipetten met het anti vlooien middel. Afhankelijk van het gewicht van je hond heb je een bepaald aantal pipetten nodig. Weegt je hond tussen de 5 en 10 kilo? Dan heb je voldoende aan 1 pipet. Weegt je hond tussen de 10 en 18 kilo? Gebruik dan 2 pipetten voor een optimaal resultaat.

Wanneer je hebt besloten wat de juiste hoeveelheid pipetten voor jouw hond is, kun je deze uit de verpakking nemen en vervolgens het topje er van af knippen. (tot ongeveer de helft van het eerste streepje) Elk pipet is gevuld met 0,4 ml met het anti vlooienmiddel. Deze inhoud kun je aanbrengen tussen de schouderbladen en op de rug van je hond. Waarom juist deze plek? Deze plaats wordt bewust aanbevolen omdat je hond hier niet bij kan met zijn tong. Hij kan de vloeistof dus niet oplikken met zijn bek. Let bij het aanbrengen van de pipetten er goed op dat je de vacht zo goed mogelijk opzij duwt, zodat de druppels zo dicht mogelijk op de huid kunnen worden aangebracht.
Elke behandeling heeft een werking van gedurende een week. De werking gaat direct in wanneer het product is aangebracht op de huid van je hond. Indien nodig kun je de behandeling na een week herhalen. Moet de behandeling meerdere keren herhaald worden voordat de vlooien verdwijnen? Dan raadt Tinki.nl aan om over te stappen op een andere vlooit bestrijd middel.

Beaphar vlooiendruppels.jpgAndere vlooienmiddelen

Zijn deze pipetten van Beaphar toch niet helemaal wat je zoekt, of werken deze pipetten niet voldoende? Dan zijn er nog veel meer producten die een vlooi bestrijdende werking hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan een vlooienband, deze is erg eenvoudig in gebruik en werkt voor een zeer lange tijd. Let er hierbij goed op dat de band niet te strak, maar zeker ook niet te los zit. Naast een vlooienband, kun je ook kiezen voor het gebruik van een vlooienshampoo. Deze shampoo breng je net als een normale hondenshampoo aan op de vacht van je honden en masseer de shampoo hierna goed in. Laat deze vervolgens goed intrekken en spoel de vacht tot slot grondig uit.

Een vlooienspray is ook een goed voorbeeld van een product met een preventieve werking tegen vlooien. Vlooienspray kun je gebruiken als omgevingsspray in de ruimtes waar je hond vaak komt. Spray de ruimte royaal in en wacht vervolgens een tijdje voor je je hond weer in deze ruimte laat. Deze spray kan ook ideaal gebruikt worden om de hondenmand mee in te sprayen, of bijvoorbeeld de honden bench.                                                                                                  

Op Tinki.nl vind je veel verschillende producten die vlooien bestrijden, maar ook bijvoorbeeld andere parasieten zoals teken en luizen. Ook voor meer informatie over deze en andere producten kun je eens een kijkje nemen op Tinki.nl!