Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Bench hoes

Bench hoes

Een bench hoes is een hoes die je over de bench van je hond heen doet. Een benchhoes kun je vinden en vergelijken op Tinki.nl

Waarom een benchhoes

Een hoes voor over de bench is om de bench minder open te maken. De hoes zorgt ervoor dat het plekje van je hond nog meer geborgenheid geeft. Een benchhoes zorgt ervoor dat je hond niet alle prikkels wat er om hem heen gebeurt meekrijgt. Voor honden die gevoelig zijn voor prikkels zoals geluiden van buiten of mensen die voor het huis langs lopen kan een bench hoes een handig hulpmiddel zijn. De hoes zorgt ervoor dat je hond hiervoor grotendeels wordt afgeschermd. Een hond die veel blaft in de bench kan blaffen omdat hij van alles ziet. Een bench hoes kan hierom ook een mooi hulpmiddel zijn.

Het is niet goed wanneer een hondenbench te groot is en je hond hierdoor veel ruimte om zich heen heeft. De juiste maat bench is goed om je hond een gevoel van veiligheid en geborgenheid te geven. Denk er maar eens over na waar en hoe je hond het liefst zich even terug trekt. Honden gaan vaak op een plaatst liggen waar ze niet te veel ruimte om zich heen hebben. Dit kan zijn onder een tafel of heerlijk bij het baasje op de bank. Een bench hoes kan het gevoel van geborgenheid vergroten.  

Een bench hoes kun je omhoog rollen aan de kanten van de bench waar dit nodig is. Het is maar net wat je hond hierin nodig heeft. Het kan zijn dat je hond  ’s nachts het nodig heeft dat de bench hoes een kleine opening heeft. Maar dat je de hoes overdag aan de voorkant en zijkanten omhoog rolt.

Voor frisse lucht en een goede ventilatie is het niet goed om de benchhoes zonder opening over de bench te gebruiken.

Verberg informatie

Lijst
Aantal benches hoezen gevonden: 10
Sorteer op

Kleuren en maat

Benchhoezen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Merken kunnen verschillen in maten. Contoleer altijd goed of de maat van de bench en bench hoes hetzelfde zijn of dat hier een afwijking in zit wanneer je van een ander merk de hoes koopt.

Benchhoezen zijn in verschillende kleuren en designs verkrijgbaar. Bij een hoes is het belangrijk dat deze geen licht doorlaat. Een donkere kleur zoals zwart of donker blauw is hierom aan te raden.

Wil je toch graag wat anders qua kleur dan is dit wel mogelijk. Er zijn bijvoorbeeld ook hele leuke roze, groene of beige benchhoezen. Je kunt er zelfs voor kiezen om een bench hoes met een printje erop te kopen. Hierbij zie je veelal dat speciaal uitziende hoezen op maat gemaakt worden door bedrijven. Je kunt dan precies aangeven wat je wensen zijn.

Houdt rekening met het weer

In de zomer kunnen de temperaturen in Nederland hoog oplopen. Een bench hoes die geheel afgesloten zit over de bench kan een benauwd gevoel geven aan je hond. Je hond kan dan niet meer prettig op zijn plekje liggen. Benchhoezen van dun materiaal zijn bij warm weer beter dan hoezen van dik materiaal. Zorg bij hoge temperaturen dat er voldoende openingen zijn zodat de er voldoende ventilatie is in de bench.

Bij wat kouder weer kan een hoes juist meer warmte geven. Tocht en wind komen niet door de bench hoes heen. Je hond kan ook wanneer het kouder is heerlijk warm op zijn plekje liggen.