Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Buffelhuid hond

Buffelhuid bot

Wanneer je hond vervelend en erg druk is, is een kauwstaaf of een hondenbot een goed alternatief om je hond rustig te krijgen. Kauwstaven en hondenbotten zijn er in veel verschillende soorten en maten te koop. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een buffelhuid bot. Deze botten zijn een goed alternatief wanneer je een gezonde snack voor je hond wilt gebruiken. De buffelhuid kluiven zijn namelijk natuurlijk gedroogd en gemaakt van vlees. Een erg gezonde snack wanneer je hond zich verveelt, druk of vervelend is. Tinki.nl gaat in het geschreven artikel over buffelhuid botten dieper in op:

  • De voor- en tegenstanders van de buffelhuid kauwstaven.
  • Soorten buffelhuid botten en zijn er andere alternatieven?
  • Kunnen deze botten/kauwstaven gevaarlijk zijn voor mijn hond?
  • Zijn deze kauwstaven geschikt voor alle soorten hondenrassen?

Dekentje hond.jpgZijn buffelhuid kluiven geschikt voor alle hondenrassen?

In principe zijn alle buffelhuid producten geschikt voor alle hondenrassen. Tinki.nl heeft hier wel een tip voor. Wanneer je nog een puppy hebt, is het verstandig om dan al te beginnen met het voeren van kluiven. Wanneer je een oudere hond hebt die er moeite mee heeft, is hij het nog niet gewend om te kluiven. Kortom, begin er vroeg mee!


Vereiste!
Het is verstandig om je hond in de gaten te houden wanneer hij aan het smullen is van een buffelhuid bot. Daarbij kun je ook beter een te grote kluif geven dan een te kleine!

kong frisbee.jpg

De voor- en tegenstanders van de buffelhuid kauwstaven


Wanneer het op hondenvoeding aankomt, zijn er veelal voor- en tegenstanders. Zo is dat niet anders bij de buffelhuid botten. Er zijn namelijk gigantisch veel discussies gaande rondom kauwstaven, hondenbotten etc. Tinki.nl zet de voor- en tegenstanders op een rijtje.

De voorstanders van de buffelhuid botten
De voorstanders vinden dat de voordelen vele malen zwaarder wegen dan de nadelen. Deze botten zouden namelijk voor gezond tandvlees, tanden en spieren zorgen. Daarbij heeft de hond een enorme drang om ergens aan te bijten en/of kluiven. Hij wordt er namelijk gelukkig van, om op een overheerlijke buffelhuid bot te kauwen.

De tegenstanders van de buffelhuid botten
De tegenstanders vinden dat er hele grote nadelen hangen aan deze kauwstaven. Ze zouden namelijk schade aan kunnen brengen. Denk hierbij aan de maag en darmen van de hond. Daarbij is de kans vrijwel nihil dat je hond in een buffelhuid bot kan stikken. Maar de kans is wel aanwezig! Tinki.nl wil je hier dan ook attenderen dat het een vereiste is om je hond in de gaten te houden, wanneer hij aan het smullen is van een buffelhuid bot!

 

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 24
Actieve filtersSoort vlees: Buffel1 Filters
Sorteer op

Hondenhoodie1.jpgAndere alternatieven dan de buffelhuid botten

Bij andere alternatieven kun je denken aan:

  • Runderoren en varkensoren.
  • Botten van rubber.
    Botten gemaakt van rubber zijn een erg goed alternatief, wanneer je eenmalig een bot wilt aankopen. Je hond kan zich hier jarenlang mee vermaken. Daarbij heb je bij deze speeltjes ook de mogelijkheid om er leuke dingen mee te doen. Denk bijvoorbeeld aan de Kong. Dit is een speeltje waar je hondenvoer in kunt stoppen. Het is voor de hond een behoorlijk uitdaging om zijn voer uit deze Kong bal te krijgen.
  • Pensstaafjes.

Waar koop ik de beste en goedkoopste buffelhuid botten?Op de website van Tinki.nl kun je de beste en/of goedkoopste buffelhuid botten vergelijken. Zo kun je altijd de beste keuze voor jezelf en natuurlijk voor je hond maken. Tinki.nl wil namelijk het beste voor je hond!