Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Bulldog knuffel

Knuffel Bulldog, Engels of Frans?

De bulldog is een ras dat je vooral kent als een klein en gedrongen type hondje met de schouderpartij van een stevige bodybuilder. De bulldog kent zijn oorsprong in Engeland en stamt waarschijnlijk af van de molos vechthonden die al door de oude Grieken werden gefokt. Dit type stevige vechthonden is door de Romeinen later verspreid over Europa en zo in Engeland terecht gekomen. Daar had vooral de adel sport in het kijken naar stierengevechten en de Engelse bulldogs werden gefokt om de vechtstieren op te hitsen door ze in de neus te bijten. Deze rappe, niet al te grote doggen werden door Engelse wol handelaren op hun beurt weer mee genomen naar Frankrijk en zo ontstond daar de op de Engelse bulldog lijkende Franse bulldog.

Franse bulldog beeld.jpgBulldog knuffel, eentje die van stevig houdt

Zowel de Engelse als de Franse bulldog is een sterke, stevige en nogal gedrongen hond. Ze kenmerken zich door hun koppigheid, vastberadenheid, maar zeker ook door moedigheid. Het zijn buitengewoon intelligente honden die erg op aandacht gesteld zijn. Hun stokmaat van tussen de 30 en 35 centimeter maakt dat je aan elke bulldog per definitie een hele leuke bulldog knuffel kunt hebben. Hij heeft de ideale maat om op te tillen voor een heerlijke knuffelpartij op schoot. En is daarbij wel ook groot genoeg om je te vergezellen bij een lange wandeling.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 0
Actieve filtersAfbeelding van ras: Engelse BulldogAfbeelding van ras: Franse BulldogAfbeelding van ras: Old english bulldogAfbeelding van ras: Renascense bulldog4 Filters
Sorteer op


Wij hebben geen Bulldog knuffel kunnen vinden.

Probeer uw filters minder specifiek te maken. Of herstel alle filters door op 'Filters herstellen' te klikken.

Knuffel Engelse bulldog of Knuffel Franse bulldog?

Het kan moeilijk kiezen voor je zijn. Wordt het een Engelse of een Franse bulldog? Van uiterlijk verschillen ze niet heel veel. De Engelse bulldog knuffel mag allerlei kleuren hebben, terwijl de Franse versie bulldog reebruin, zwart of rood gestroomd moet zijn. Verder heeft de korte vacht vaak ook wel wat wit. Een brede bef op de borst of een streep midden over het gezicht. De oren van de Franse bulldog knuffel staan pienter rechtop op de brede kop. De Engelse bulldog knuffel heeft wat meer gedrongen, roos vormige oren. Maar om te knuffelen zijn ze allebei! Geinige knuffels om een verzameling van knuffels mee aan te vullen.