Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Canicross uitrusting

Canicross Uitrusting

Canicross is een hondensport die onder Nederlandse hondenbezitters steeds meer aan het groeien is. Wanneer je deze sport met je hond wilt gaan beoefenen is het goed om de juiste canicross uitrusting te hebben. Canicross uitrusting wordt ook wel canicross gear genoemd. Welke canicross uitrusting kopen? Voordat je aan de slag gaat met je hond is het goed om te weten welke materialen voor canicross je nodig hebt. 

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 2
Actieve filtersGeschikte sport: Canicross1 Filters
Sorteer op

canicross uitrusting.jpgCanicross uitrusting en materiaal voor je hond

Canicross tuig of een harnas: Een hondentuig voor canicross zijn er in verschillende maten en kleuren. Zo kun je in principe voor elk hondenras klein, middel of groot het juiste tuigje vinden. Het tuigje komt om de nek, borst en rug van je hond te zitten. Wanneer je de maat opmeet voor je hond moet je niet te veel ruimte over houden. Anders past het tuigje niet goed en kan het gaan schuiven.
Elastische lijn: Een elastische lijn is nodig om aan jezelf en het tuig van je hond vast te maken. Er zijn speciale lijnen voor canicross zodat je de juiste afmeting hebt. Een te korte lijn of een gewone hondenlijn kan gevaarlijk zijn. Het risico bij een te korte lijn is dat de afstand tussen jouw en je hond te weinig is waardoor je bijvoorbeeld te weinig zicht hebt op de ondergrond waarop je loopt.

uitrusting canicross.jpgHeupgordel: Een canicross heupgordel bevestig je om je middel. Je kunt er ook voor kiezen om de gordel op de hoogte van je heupen te dragen. Wanneer je de gordel draagt ten hoogte van je heupen kan ervoor zorgen dat je minder risico loopt om last te krijgen van een rugblessure. Er zijn ook heupgordels met beenriempjes eraan bevestigd. De beenriempjes geven meer steun en de trekkracht wordt verdeeld over je hele lichaam. Heupgordels zijn er ook weer in verschillende maten en kleuren.

Hardloopschoenen: Goede en stevige hardloopschoenen zijn belangrijk voor je eigen lichaam maar ook voor de grip op ondergrond waarop je loopt. Laat je adviseren bij een winkel welke gespecialiseerd is in hardloopschoenen. Bij de juiste winkel kun je bijvoorbeeld alles aan je voet laten opmeten zodat je zeker weet dat je de juiste hardloopschoenen aanschaft.

Hardloop kleding: Makkelijk zittende kleding is een belangrijk. Je zult zien dat je fijner kunt hardlopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hardloop kleding voor de verschillende jaargetijden.