Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Clicker

Clicker hond

Een clicker wordt steeds meer gebruikt in de opvoeding van honden. Een honden clicker wordt gebruikt om de hond gedrag aan te leren. De clicker kun je gebruiken als hulpmiddel bij het opvoeden van je pup maar ook wanneer je hond volwassen is.

Verberg informatie

Lijst
Aantal clicker gevonden: 25
Sorteer op

clicker hond.jpgWat is een clicker?

Een clicker is een klein apparaatje waar een knop op zit. wanneer je op de knop drukt hoor je een klik geluid. Het gebruik van een honden klikker vergt wel tijd en geduld van jou als hondenbezitter. Je hond zal niet vanaf de eerste klik begrijpen wat hiermee wordt bedoeld en welke beloning eraan vast zit voor hem. Er zijn honden clickers die je kunt veranderen in de hoogte van het klikgeluid. Zorg ervoor dat je eerst (zonder je hond) oefent met de clicker. Hiermee voorkom je dat er verwarring ontstaat en je wellicht op de verkeerde manier deze trainingsmethode met je hond start. Een honden clicker is klein en compact waardoor je deze makkelijk kunt meenemen in je broekzak of jaszak.  


clicker.jpgEen clicker wordt gezien als een trainingsmethode voor je hond. Het ondersteunt de positieve manier van opvoeden van je hond. Het doel is dat je hond leert wanneer hij de klik hoort dat er dan een beloning op hem staat te wachten. Dit kunnen bijvoorbeeld hondensnacks zijn zoals hondenkoekjesDe eerste dagen je hond leren dat het klik geluid staat voor een hondensnack is belangrijk voor de rest van de training. Wanneer je hond het doorheeft kun je je hond de gewenste gedragingen aanleren. Timing is erg belangrijk wanneer je de clicker in de opvoeding wilt gebruiken. Wanneer je op het verkeerde moment klikt leert je hond niet voor welk gedrag hij beloond wordt. Voorbeeld: Je wilt je hond leren dat hij moet zitten. Je klikt wanneer je hond ook daadwerkelijk zit. Zorg ervoor dat je de beloning in bijvoorbeeld je broekzak hebt zitten. Na de klik geef je je hond zijn beloning. Net zoals bij de meest positieve trainingsmethoden bouw je het geven van beloningen af. Dit kun je doen door af te wisselen. De ene keer wel een beloning geven en de andere keer niet.