Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Dalmatier knuffel

Dalmatiër knuffel, de grote stippenkoning

Wie kent ze niet? Van die grote, oude, statige schilderijen waar een koets op staat afgebeeld met daaromheen een troep statig meedravende dalmatiërs? Deze begeleidingshond stamt waarschijnlijk uit de streek Dalmatië in Kroatië en werd rond de negentiende eeuw door heel Europa en vooral in Engeland veelvuldig gebruikt als begeleider van koetsen. Van vooraanstaande mensen. Ze hadden als voornaamste taak om struikrovers op afstand te houden. En om dieren die de paarden voor de koets zouden kunnen laten schrikken te verjagen. En ze waren goed in hun werk. Een grote hond van ongeveer 60 centimeter hoog met een reusachtig uithoudingsvermogen. Doe daar zijn aanleg voor waakzaamheid en jachtinstinct bij en je hebt de ideale hond om kilometers ver met je mee te kunnen draven.

Fila brasileiro waakborden.jpgKnuffel Dalmatiër: levendig, intelligent en super beweeglijk

De dalmatiër dankt zijn bekendheid natuurlijk niet alleen van de schilderijen uit de negentiende eeuw. Disney heeft in 1997 ook zo zijn bijdrage geleverd aan de populariteit van deze honden met de film 101 Dalmatiërs. Mevrouw Cruela de Ville heeft goed meegewerkt aan het feit dat veel mensen een Dalmatiër willen hebben. En terecht zul je als fan denken. Het zijn dan inderdaad ook hele geschikte familiehonden. Als je familie maar in staat is om elke dag de hond genoeg inspanning te laten leveren. Dan heb je een prachtige hond naast je. Een echte knuffel dalmatiër! Met een korte, dikke, soepele vacht. Die zich natuurlijk het meest kenmerkt door de vele zwarte of leverbruine stippen erop.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 1
Actieve filtersAfbeelding van ras: Dalmatiër1 Filters
Sorteer op

Dalmatiër knuffel, altijd in voor een spelletje

Als gezinshond doet de dalmatiër het zeker niet slecht. Het zijn kindvriendelijke dieren die altijd in zijn voor een spelletje. Altijd leuk. Als er maar gerend kan worden dan doet je dalmatiër volenthousiasme mee aan elk spel. Met zijn leergierige karakter erbij is het ook nog eens niet heel erg moeilijk om hem typische hondenspelletjes als apporteren of zoeken aan te leren. En de dalmatiër knuffel mag natuurlijk niet ontbreken aan de huisdieren collectie. Zo'n gezellige stippenknuffel staat altijd goed. Als mascotte met brandweerhelm of gewoon als zichzelf. Waar je de knuffel ook voor wilt gebruiken, het is eigenlijk altijd goed.