Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

DAP halsband

Adaptil halsband

Een DAP halsband voor honden is bedoeld om honden te helpen wie angst, stress of ongewenst gedrag laten zien te helpen. Een DAP halsband kan gebruikt worden bij puppy’s en volwassen honden. De afkorting DAP staat voor Dog Appeasing Pheromone. DAP halsbanden worden ook wel adaptil halsbanden voor honden genoemd. De naam is iets anders maar het product en de werking hiervan blijft gelijk.

hond halsband.jpgWat is het

Het hormoon waar een DAP halsband is gebaseerd is het geruststellende feromonen. Dit hormoon wordt ook afgegeven wanneer een moeder hond melk geeft aan haar pups. Het geruststellende feromonen heeft als werking op je hond dat hij rustiger wordt.


Een adaptil halsband voor je honden is eenvoudig in het gebruik. De soepele halsband moet zo dicht mogelijk op de huid van de hond zitten. Met als reden dat de lichaamstemperatuur van je hond de adaptil halsband opwarmt. Wanneer de halsband verwarmt wordt zal het geruststellende feromonen verspreid worden in de omgeving van de hond. Wanneer je de halsband te los om de nek van je hond doet dan kan het zijn dat de feromonen minder goed worden afgegeven.

Honden accessoire.jpgBij welke situaties kun je een adaptil halsband gebruiken

Zoals aan het begin van de tekst staat beschreven kun je de DAP halsband gebruiken bij honden wie angst, stress of ongewenst gedrag laten zien. De halsband kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gebruikt.
Situaties waar je kunt denken zijn bijvoorbeeld;

  • Angst voor harde geluiden.

Geluiden van onweer en vuurwerk kunnen onverwachts ter gehore komen. Je hond kan hier van schrikken. Veel honden hebben last van angst als het gaat om vuurwerk of onweer. Een DAP halsband kan gebruikt worden om je hond rustiger te maken. Wanneer je hond extreem bang is voor harde geluiden kan het wellicht verstandig zijn om de hulp in te schakelen van een gedragsdeskundige of dierenarts.
Bij angst voor geluiden kun je ook denken aan vrachtwagens of motoren die veel geluid maken.  

  • Een nieuwe situatie.

Hierbij kun je denken aan een verhuizing of wanneer je hond ter opvang naar een loge adres moet. Een dergelijke nieuwe situatie kan met zich meebrengen dat je hond angstig wordt. Dit kan zich uiten in dat je hond bijvoorbeeld niet meer zindelijk is.

  • Socialisatie
  • Alleen thuis

Het kan voor sommige honden een probleem zijn wanneer zij alleen thuis zijn. Het gedrag wat ze kunnen laten zien is bijvoorbeeld janken, blaffen of dingen vernielen. Om welke reden dan ook kan alleen thuis zijn erg veel stress met zich meebrengen. Dit is erg vervelend voor je hond en ook voor jezelf. Het zit natuurlijk niet met een prettig gevoel op je werk wanneer je er niet zeker van bent dat je hond rustig thuis is. Een DAP halsband kan helpen om je hond te helpen minder stress te ervaren wanneer hij alleen thuis is.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 5
Actieve filtersMerk: ADAPTILMerk: D.A.P.2 Filters
Sorteer op

Kerstmuts hond.jpgWat is stress bij je hond

Stress of spanning bij honden is te onderscheiden in lichte en extreme mate. Lichte spanning is niet per definitie slecht. Wanneer je hond blij is omdat het buurmeisje met hem komt spelen dan kun je dit positieve spanning noemen. Dit zorgt (bijna) niet voor problemen bij je hond. Stress veroorzaakt door angst of onzekerheid is niet goed voor je hond. Dit noem je ook wel negatieve spanning.


De oorzaken waardoor je hond angstig en hierdoor gestrest is kan per hond verschillen. De ene hond kan stress krijgen wanneer hij naar de dierenarts moet en een andere hond kan stress krijgen wanneer hij bang is voor andere honden.
Symptomen van stress bij je hond kunnen zich bijvoorbeeld uiten in het opzetten van de nekharen of de tanden laten zien.

Honden kunnen wel binnenshuis als buitenshuis last hebben van stress of spanning. Buiten kan dat te maken hebben met harde geluiden of andere honden. Binnenhuis kan dit te maken hebben met verlatingsangst en geluiden. In het gedrag van je hond kun je zien wanneer hij last heeft van stress. Hierbij kun je denken aan janken, hijgen, huidproblemen of piepen.