Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Denkspelletjes hond

Denkspelletjes hond

Er kunnen verschillende redenen zijn dat je op zoek bent naar honden denkspellen. Je wil weten wat honden denkspellen zijn, welke keuze er is in honden denkspellen of misschien wel waarom honden denkspellen goed zijn voor je hond. Het wandelen met je hond is natuurlijk ontzettnend belangrijk voor de spieren en gewrichten van je hond. Niet alleen lichamelijke beweging is goed voor je hond, maar ook is het belangrijk dat je hond de nodige geestelijke uitdaging krijgt. Dit kun je doen doormiddel van denkspelletjes met je hond.

Het doen van denkspelletjes samen met je hond stimuleert zijn geestelijke gezondheid. Hoe leuk is het om samen met je hond denkspelletjes op te lossen. Dit is niet alleen goed voor de geestelijke en metale conditie van je hond, maar ook voor de band samen met je hond. Het doen van denkspelletjes samen met je hond is goed voor jullie band. 

Er zijn veel verschillende soorten denkspelletjes die je samen met je hond kunt doen. Het is belangrijk dat je rustig en stap voor stap begint. Als het direct te moeilijk is voor je hond zal je hond er geen plezier aan beleven en hebben denkspelletjes ook geen effect. Ze kunnen zelf irritatie opwekken en dat is natuurlijk niet wat je wil. Verschillende soorten denkspelletjes die je samen met je hond kunt doen zijn:

Zoek spelletje

Het doen van een zoekspelletje is een leuke en vooral uitdagende vorm van denkspelletjes. Je kunt je hond voeren uit een normale voerbak, maar wat is er nou leuker om je hond moeite te laten doen voor zijn hondenbrokken. Door de hondenbrokken te verstoppen in de kamer kan je hond deze zelf gaan zoeken. Maak het natuurlijk niet direct te moeilijk voor je hond want dan zal hij zijn interesse verliezen. Dit kun je stap voor stap moeilijker maken wanneer je merkt dat je hond het te gemakkelijk vindt.

Kong

Een kong is hondenspeelgoed dat je kunt vullen met allerlei lekkere versnaperingen voor je hond. Je kunt er brokjes in doen maar ook andere verschillende dingen. Een kong maakt het voor je hond een stuk moeilijker om zijn voer te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je hond uitdaging heeft, dus dit is voor de mentale en geestelijke progressie bij je hond een perfect denkspelletje. We hebben speciaal voor jou 4 recepten om een kong te vullen. Hier kun je inspiratie opdoen voor lekkere gerechten waarmee je je hond kunt verwennen.

Op Tinki.nl kun je verschillende denkspelletjes met elkaar vergelijken. Op deze manier kun je kijken wat voor jouw hond het meest geschikt is. Zo kun jij samen met je hond het oplossingsvermogen vergroten.
Lees ook het blog 4 Tips om samen met je hond te puzzelen voor leuke en vooral leerzame tips waarom puzzelen met je hond goed en vooral leerzaam is.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 40
Actieve filtersType speelgoed: Denkspeelgoed1 Filters
Sorteer op

honden denk spellen.jpgUitdaging

Honden denkspellen zijn bedoeld om het hersenwerk van je hond te stimuleren. Je daagt je hond uit en, niet onbelangrijk, het versterkt de band tussen jou en je hond. Je bent samen actief met je hond. Wanneer je kinderen hebt kun je hen ook samen met je hond denkspellen laten spelen. Op een ontspannen manier leert je kind spelen met je hond. De ene hond heeft meer uitdaging nodig dan de ander maar denkspellen zijn voor alle honden een leuke bezigheid. Je maakt je hond mentaal moe wat kan helpen wanneer hij even alleen thuis moet zijn. Je kunt ervoor kiezen voordat  je weggaat van huis samen een denkspel met je hond te doen of wanneer je hond alleen thuis is kan hij leuk spelen met een denkspel, denk hierbij bijvoorbeeld aan een snackbal. Denkspelletjes voor je hond zijn ideaal wanneer je minder lang de tijd hebt om actief met je hond naar buiten te  gaan. Dat wil niet zeggen dat je alleen nog maar korte wandelingen met je hond hoeft te maken. Iedere hond heeft buiten beweging nodig. Denkspellen kunnen een mooie ondersteuning zijn om je hond moe te maken. Denkspelletjes voor je hond kunnen goed helpen wanneer je hond uit verveling dingen kapot maakt thuis. Door je hond een denkspel aan te bieden stimuleer je zijn brein en is hij gefocust op het honden denkspel.

honden denkspellen.jpgSoorten denkspellen

Bij denk spelletjes voor de hond kun je denken aan hondenpuzzels en snackballen. De denkspellen van Nina Ottosson zijn bekende houten denkspellen voor je hond. Maar er zijn ook denkspelletjes voor je hond die je zelf kunt maken. Speurspelletjes zijn ook een leuke braintrainer voor je hond. Beoordeel zelf wat voor type denkspel het beste bij je hond past. Wil je denkspelletjes voor binnen of buitenshuis aanbieden aan je hond?
Wanneer het fenomeen ‘honden denkspellen’ nieuw voor je is zul je je erover verbazen hoeveel hondenbezitters hun hond verblijden en stimuleren met denkspelletjes voor hun hond. Waar je ook voor kiest, zelf maken of kant en klaar kopen, voor de stimulering van je hond maakt het niet uit. Denk er wel aan dat je hond niet meer wordt uitgedaagd wanneer hij elke dag hetzelfde denkspel voor zich krijgt. Zorg hierin voor afwisseling, want honden zijn slimme dieren. Tinki.nl staat voor je klaar om je te helpen bij het vinden van leuke honden denkspellen!