Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Drinkbak

Vergelijk de leukste drinkbakken bij Tinki.nl

Voor honden is het minstens zo belangrijk dat ze genoeg water en vocht binnen krijgen als dat dit voor hun baasje geldt. Dit kan door middel van voer, maar het meeste vocht krijgen honden binnen via het water wat ze drinken uit een honden drinkbak. Het is belangrijk dat je hond op een dag genoeg vocht binnen krijgt. Dit zorgt er voor dat je hond onder andere een mooie vacht krijgt, maar ook dat hij energiek en actief is.

Hoeveelheid water op een dag
De hoeveelheid water die een hond op een dag binnenkrijgt is afhankelijk van een aantal zaken. De grootste factor die meespeelt is de grootte van de hond. Een kleine hond heeft minder water nodig op een dag dan een grote hond. Hierin zit ook verschil bij drinkbakken. Een kleine hond kan prima een kleine drinkbak gebruiken, waarbij het voor een grotere hond handiger is om een iets grotere drinkbak te gebruiken zodat het water niet zo vaak bijgevuld hoeft te worden. Een vuistregel om aan te houden hoeveel water een hond ongeveer moet drinken op een dag, is de volgende: per kilogram lichaamsgewicht heeft een hond 50 ml water nodig. Dit betekend dus dat een hond van 10 kilo een halve liter water per dag nodig heeft. Deze vuistregel kan afwijken door een aantal andere factoren. Eén daarvan is het voer wat je aan je hond geeft. Als je hond droog voer krijgt heeft hij extra water nodig in tegenstelling tot blik- of vers voer.  Dit komt omdat het vocht gehalte van blik- en vers voer hoger ligt dan dat in droogvoer, zoals de naam ‘droogvoer’ eigenlijk al zegt. Leeftijd is ook een factor die bepalend is voor het aantal milliliters of liters die je hond per dag aan water moet binnen krijgen. Puppy’s drinken gemiddeld 150 ml water per 2 uur. Oudere honden daarnaast weten vaak voor zichzelf wel hoeveel water ze nodig hebben. Een van de belangrijkste factoren waarop je moet letten is beweging. Als je hond erg actief is zal hij meer water nodig hebben dan wanneer je hond dagelijks niet zo veel uitvoert. Neem tijdens een lange wandeling dan ook water en eventueel een drinkbak mee. Op deze manier kun je je hond op zijn tijd wat water geven, want te veel water drinken in één keer is niet goed voor je hond. Als laatste factor speelt het weer speelt ook een belangrijke rol. Als de zon schijnt en het is warm buiten, dan zal je hond meer behoefte hebben aan water. Door het hijgen verliest je hond vocht en dit moet natuurlijk weer aangevuld worden.

Verschillende drinkbakken
Het aanbod drink- en waterbakken voor honden is erg groot, zo zijn er veel verschillen in groottes van de waterbakken, maar ook in materiaal, kleur en type zijn er verschillende drinkbakken te vinden. Een van die types drinkbakken is een drinkfles. Deze is gemakkelijk mee te nemen als je bijvoorbeeld een reis gaat maken met je hond, of als je een dagje op stap gaat. Op deze manier heb je altijd water bij je en ook tijdens een lange autorit weet je zeker dat je je hond altijd iets te drinken kunt geven. Daarnaast zijn er ook automatische drinkbakken, drinkfonteinen, speciale drinkbakken voor in de bench en drinkbakken die vorstvrij zijn. Al deze drinkbakken hebben een unieke functie waardoor ze zich onderscheiden van een normale waterbak. Zo is een vorstvrije drinkbak van een speciaal materiaal gemaakt zodat het water in de drinkbak niet bevriest als buiten de temperatuur onder het nulpunt daalt, en bijvoorbeeld een drinkbak voor in de bench heeft een speciale bevestiging waardoor je de drinkbak gemakkelijk aan de bench kunt vastmaken. 

Verberg informatie

Lijst
Aantal drinkbakken gevonden: 440
Sorteer op
Bekijk meer drinkbakken (nog )
Moeilijke drinkers

Niet voor elke hond is het even gemakkelijk om de minimale hoeveelheid water op een dag binnen te krijgen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar het is vooral belangrijk dat je je hond helpt om toch voldoende water binnen te krijgen. Dit kun je doen door middel van het plaatsen van extra waterbakken op de plaatsen waar je hond vaak komt. Naast de voerbak, naast zijn mand of misschien wel in een knus hoekje bij de verwarming waar hij graag en vaak ligt. Het is voor jezelf te bepalen welke plaatsen dit in het geval van jouw hond zijn.
Als je hond langere tijd niet genoeg water drinkt is er een grote kans dat je hond gaat uitdrogen. Uitdroging bij je hond is op 2 verschillende manieren te controleren. Ten eerste is het vaak te zien aan het tandvlees en de huid is ook een tweede punt waar je uitdroging aan kunt herkennen. Een klein trucje die je kunt gebruiken om te kijken of je hond is uitgedroogd, is de volgende: Als je in het vel van je hond knijpt hoort normaal gesproken de huid direct weer terug te springen in de normale stand. Als dit niet het geval is en de huid blijft in het kneepje staan, dan kun je er van uitgaan dat je hond is uitgedroogd.  
Naast uitdroging is er bij onvoldoende vocht opname ook kans op nierstenen, uitval van functies en zelfs in een erg geval kan je hond er aan overlijden. Als je hond een moeilijke drinker is help hem dan zo goed mogelijk om toch voldoende water binnen te krijgen, dit kan door middel van extra waterbakken of een smaakje toe te voegen aan het water.

Let op:

Het is belangrijk dat je hond niet te veel water in één keer binnenkrijgt. Om er voor te zorgen dat je hond toch genoeg vocht binnen krijgt is het belangrijk dat je hond regelmatig de gelegenheid heeft om wat water te drinken. Als je bijvoorbeeld een lange wandeling maakt met je hond of een stuk gaat rijden in de auto is het belangrijk dat je iets van een drinkbak met water bij je hebt. Zo weet je zeker dat je hond de mogelijkheid heeft om voldoende water te kunnen drinken.
Ook belangrijk om op te letten is dat je hond geen water drinkt uit stilstaande wateren. Denk hierbij aan een beekje, sloot of een vijver. Stilstaand water kan vervuild zijn en er kunnen zich hierin giftige stoffen bevinden. Pas dus er goed op als je hond in contact komt met stilstaand water. Ook als je hond er alleen in zwemt kan het zijn dat hij op deze manier toch water binnenkrijgt. 
Wijkt het drinkgedrag van je hond sterk af met de aangeraden hoeveelheid water hij eigenlijk op een dag binnen moet krijgen. Dan adviseert Tinki.nl om contact op te nemen met je dierenarts. De gevolgen van te weinig of te veel water drinken liegen er niet om, en je wil natuurlijk niet dat je hond ziek wordt omdat hij teveel of te weinig vocht heeft gehad. Neem dit dat ook zeker serieus en ook bij twijfel kan je dierenarts hierover uitsluitsel geven.