Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Drinkfontein hond

Drinkfontein

Het is voor je hond erg belangrijk dat hij op een dag voldoende vocht binnenkrijgt. Honden krijgen onder andere vocht binnen via het voer, maar het meeste vocht krijgen ze binnen via het water wat ze drinken uit een drinkbak. Een drinkfontein is een waterbak voor je hond die er door middel van een filter voor zorgt dat er altijd schoon water in de bak zit. Daarnaast heeft een drinkfontein altijd fris water, dit komt omdat het water telkens gecirculeerd wordt  en zo is de zuurstofopname groter.

Opvallend aan een drinkfontein is dat je hem niet hoort. Het water is constant in beweging maar dit hoor je niet, een drinkfontein maakt geen geluid.

dog frisbee.jpgHoeveel water moet mijn hond drinken?

Er zijn een aantal factoren die bepalend zijn voor de hoeveelheid water die je hond op een dag moet drinken. De grootte van de hond is de belangrijkste hierbij, een grote hond heeft vanzelfsprekend meer water nodig als een kleine hond. Een vuistregel die je hierbij kunt gebruiken is de volgende: per kilogram lichaamsgewicht heeft je hond 50 ml water nodig. Een hond van 10 kilo heeft dus ongeveer 500 ml water nodig op een dag.

Daarnaast zijn het voer, de leeftijd en de hoeveelheid beweging die je hond krijgt ook erg belangrijk, en afhankelijk van wat voor weer het is kun je de hoeveelheid water daar ook op aanpassen.

 

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 439
Sorteer op
Bekijk meer (nog )

Hondendekentje.jpgMijn hond is een moeilijke drinker, wat nu?

Sommige honden hebben er moeite mee om op een dag aan de minimale hoeveelheid water te komen. De oorzaken hiervan kunnen uiteenlopen maar het is vooral belangrijk dat je je hond helpt om toch voldoende water binnen te krijgen. Een drinkfontein is hiervoor de ideale oplossing! Omdat het water constant in beweging is, is het voor je hond veel interessanter dan een normale drinkbak gevuld met water. Een drinkfontein wordt meer gezien als een speeltje en op deze manier wordt het drinken van water een stuk leuker.