Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Droogvoer hond

Vergelijk en kies het beste droogvoer voor je hond

Droogvoer is hondenvoer wat erg populair is bij hondenbezitters. Je kunt bijvoorbeeld denken aan hondenbrokken. Hondenbrokken vallen onder de categorie droogvoer voor de hond. Waar je droogvoer aan kunt herkennen is de lage vochtgehalte. Dit wil dus zeggen, dat er in droog hondenvoer veel meer voedingsstoffen zitten dan bijvoorbeeld blikvoer. Leuk en aardig allemaal, maar is droogvoer eigenlijk wel goed voor mijn hond? Is de smaak bijvoorbeeld beter dan blikvoer?  Welke merken hebben de beste droogvoer voor honden? En welke soorten zijn er allemaal te vinden? Allemaal vragen die belangrijk zijn voor jou als baasje en natuurlijk voor je hond! Tinki.nl gaat hier wat verder op in.

droogvoer hond.jpgIs de smaak van droogvoer goed?

Ten opzichte van het blikvoer is de smaak van droogvoer een stuk minder. Zoals aangegeven in het artikel over blikvoer, wordt duidelijk gemaakt dat deze smaak veel lekkerder is. Dit komt doordat er vrijwel niets bewerkt wordt. Bij droogvoer is dit wel het geval wat de smaak niet ten goede doet. Wanneer je hond het droge voer totaal niet lekker vindt, kun je ook kiezen om droogvoer met blikvoer te combineren. Hierdoor zal de smaak aanzienlijk verbeteren. Natuurlijk zijn de verschillen in kwaliteit gigantisch. Het is niet makkelijk om te zeggen dat elk droog hondenvoer goed voor de hond is. Wel kan er gekeken worden naar de samenstelling hiervan. Denk hierbij aan de belangrijkste voedingsstoffen die een hond nodig heeft. Zitten er veel eiwitten, dierlijke vetten, mineralen en vitaminen in? Dan is het waarschijnlijk goede droogvoer voor de hond! Het is altijd wikken en wegen wat het beste is voor je hond.

 

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 999
Actieve filtersType hondenvoer: Droogvoer1 Filters
Sorteer op
Bekijk meer (nog )

Welke merken hebben het beste droogvoer voor honden?
Verschillen in kwaliteit tussen verschillende merken die droog hondenvoer produceren zijn erg groot. Er zijn gigantisch veel aanbieders en er is geen wetgeving rondom de kwaliteitseisen aan droogvoer. Dit zorgt ervoor dat er heel veel aanbieders goedkoop kunnen produceren. Ze doen namelijk geen onderzoek naar goede voedingsstoffen. Hieruit kun je uit opmaken dat goedkope droogvoer vaak het slechts voor de hond is. De beste droogvoer voor honden is meestal aan de prijzige kant. Deze merken hebben namelijk wel onderzoek gedaan naar goede voedingsstoffen.

Tinki.nl zet een paar bekende merken die het beste droogvoer voor honden produceren:

Welke soorten droogvoer zijn er op de markt?

Er zijn 3 soorten droge hondenvoeding:

  1. Geperst hondenvoerWanneer hondenvoer geperst wordt, wordt er gebruik gemaakt van druk. Wanneer er druk gezet wordt, ontstaat er warmte. De temperatuur bij het persen loopt op tot ongeveer 75 graden Celsius. Doordat de temperatuur niet verder stijgt, blijven de vitaminen en mineralen gewaarborgd.
  2. Het extruderen van hondenvoer
    Ook hier wordt er gebruik gemaakt van druk. Hierdoor ontstaat er warmte. Alleen bij deze methode wordt er nog wat extra warmte kunstmatig toegevoegd. Hierdoor loopt de temperatuur op tot dik boven de 100 graden Celsius. Hierdoor ontstaan de krokante en harde hondenbrokken. Doordat de temperatuur zo hoog oploopt gaan vrijwel alle vitaminen en mineralen kapot. Dit is natuurlijk niet goed!
  3. Expanderen van hondenvoer
    Deze methode ligt qua eigenschappen tussen het geperste- en geextrudeerde hondenvoer in.

Doordat de mineralen en vitaminen bij geperste hondenvoer niet kapot is gemaakt, vindt Tinki.nl dat deze beter voor de hond is.