Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Elektrische afrastering

Elektrische omheining hond

Is jouw hond vaak geneigd om stiekem het erf te verlaten? Of zijn er bepaalde plaatsen waar je hond niet mag komen? Dan is een elektrische omheining voor je hond een ideale oplossing! Door het gebruik van een omheining voorkom je dat je hond op bepaalde gebieden komt, en zo heb je ook zekerheid dat je hond niet van het afgezette terrein afgaat. Met een elektrische afrastering kun je bijvoorbeeld ook goed een weiland afzetten, zo heeft je hond alle ruimte om lekker te rennen tot een bepaalde grens. Daarnaast is het een groot voordeel dat je dankzij een elektrische omheining geen schutting hoeft te plaatsen om er voor te zorgen dat je hond binnen een bepaald terrein blijft.

Daarnaast is het ook een groot voordeel dat bij de elektrische honden omheining de hoogte er niet toe doet, aangezien je hond er niet overheen zal springen. Zo kun je de afrastering laag op de grond plaatsen, een aantal centimeters erboven, of zelfs onder de grond zodat het een onzichtbare omheining is.

De werking van een elektrische honden omheining

Een elektrische honden omheining is erg gemakkelijk te installeren en hij is daarnaast ook erg gemakkelijk en handzaam in gebruik. Door middel van een halsband die je hond draagt weet de elektrische afrastering wanneer je hond te dicht bij de grens komt, en zo zal hij hierop reageren.

In de eerste instantie zal de halsband een waarschuwingssignaal afgeven zodat je hond weet dat hij te dicht in de buurt van de afrastering komt. Als je hond hierop niet reageert en besluit om verder te lopen en dus nog dichterbij de omheining komt, zal de halsband een statische correctie geven in de vorm van een stroomschok. Door deze schok weet je hond dat hij niet verder mag en zal hij van de omheining weg lopen.

Op den duur zal je hond het waarschuwingssignaal en de statische schok in verband brengen, en zal hij bij het waarschuwing signaal al door hebben dat hij niet verder mag lopen.

Als je hond is gewent aan het feit dat hij niet verder mag komen dan de elektrische omheining zal na verloop van tijd de elektrische afrastering overbodig worden. Je hond heeft zichzelf dan aangeleerd om niet verder te gaan dan dat hij mag komen. Dankzij een elektrische omheining kun je je hond dus aanleren dat hij maar tot een bepaalde grens ergens mag komen, of dat sommige plaatsen voor hem verboden zijn.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 2
Actieve filtersTrefwoord: elektrisch1 Filters
Sorteer op

Geen 100% zekere garantie

Let op: een elektrische honden omheining geeft geen 100% volle garantie dat je hond op het afgezette terrein blijft. Let extra goed op als je hond erg gevoelig en vatbaar is. Het kan zijn dat hij zo erg van de statische schok schrikt, dat hij niet meer weet waar hij wel en niet mag komen, en misschien de verkeerde kant op rent. Dit is een zeer zeldzaam voorkomend geval en de kans is erg klein dat dit gebeurd.

Een aantal belangrijke aandachtspunten

Voor een optimale werking van de elektrische afrastering is het belangrijk dat je regelmatig alle onderdelen van de omheining even goed controleert. Hierbij is het belangrijk om op te letten of de batterijen in de halsband nog vol genoeg zijn, en of er geen kortsluiting is geweest.

Naast dat je de elektrische afrastering regelmatig moet controleren is het ook belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat je hiermee geen andere dieren van je erf houdt. De omheining functioneert alleen voor honden die een halsband dragen die verbonden is met de omheining. Andere honden en dieren zijn dus niet vatbaar voor de omheining. Kijk dus niet raar op als je een keer bezoek krijgt van een andere hond, want deze wordt niet afgeschrikt door de omheining.