Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hersenwerk voor honden

Hersenwerk voor honden

Wil je hond stimuleren door middel van hersenwerk? Of wil je gewoon weten wat het nu betekent, hersenwerk voor honden? Hersenwerk voor honden zijn bijvoorbeeld honden denkspellen waarmee je het brein van je hond stimuleert. Een hondenpuzzel is een voorbeeld van een honden denkspel.

hersenwerk voor honden.jpgWaarom hersenwerk?

Hersenwerk voor je hond bevordert en stimuleert het brein van je hond. Ook bevordert het de band tussen jou en je hond. Met als reden dat jij de hondendenkspellen aan je hond aanbiedt en hierdoor je hond stimuleert  zijn hersenwerk te gebruiken. Je geeft je hond aandacht door dit samen te doen. Hersenwerk voor je hond is goed voor zijn geestelijke ontwikkeling. Je stimuleert je hond om zich beter te concentreren en te focussen. Oudere honden blijven mentaal langer fit door denkspellen en drukke honden kunnen er juist rustiger van worden. Kortom voor elke hond is er wel passend hersenwerk te vinden in de vorm van denkspellen en hondenpuzzels. Je hond wordt er ook mentaal moe van. Hierdoor kan het ook een mooie afwisseling zijn wanneer je weinig tijd hebt om met je hond te wandelen. Herken je het dat je soms door werk minder lang de tijd hebt om je hond goed uit te laten? Veel hondenbezitters die gek zijn met hun hond kunnen te maken krijgen met dit probleem. Soms kun je er niets aan doen maar het blijft je wel bezig houden. Nina Ottossen liep ook tegen dat probleem aan en kwam op het idee om houten hondendenkspellen te ontwikkelen. Met als reden om de hond de aandacht te geven die hij verdient wanneer je minder tijd hebt om lange wandelingen te maken. Hersenwerk spellen zijn er in vele soorten en maten ontwikkeld. Tinki.nl helpt je graag bij het maken van de juiste keuze voor je hond. 

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 15
Actieve filtersType speelgoed: Hersenwerk1 Filters
Sorteer op

hersen werk voor honden.jpgHersenwerk voor het baasje

Je kunt denkspellen voor je hond kant en klaar kopen maar je kunt ze ook zelf maken. Je kent je hond zelf het beste. Wees creatief in het bedenken van denkspellen. Je kunt al leuke dingen maken met bijvoorbeeld lege plastic flessen. Deel je ideeën en laat je inspireren door andere hondenbezitters op hondenfora of wanneer je praat met iemand in het bos tijdens een wandeling. Je zult zien dat honden denkspellen door vele hondenbezitters worden gebruikt. Hersenwerk voor honden is ook een mooie manier om het contact tussen je kind(eren) en je hond te stimuleren. Spelenderwijs maakt je kind contact met je hond waardoor de band sterker kan worden. Maak ook gebruik van de ideeën van je kind bij het bedenken van leuke hondenspellen. Kinderen bedenken door hun fantasie soms sneller dan volwassen de meest leuke en simpele hondenspelletjes.


hersen werk hond.jpgBlijf je hond stimuleren

Wanneer je met je hond voor het eerst begint met denkspellen, start dan niet te moeilijk. Laat je hond op een leuke en makkelijke manier kennis maken met spelletjes en puzzels. Wanneer je met een te moeilijk spel begint kan het averechts werken. Je hond heeft er dan geen plezier in en het is juist de bedoeling dat het een leuke activiteit is voor je hond. Wanneer je langer dit soort hersenwerk spellen met je hond speelt kun je kijken op welke manier je het moeilijker kan maken voor je hond. Hetzelfde denkspel met je hond blijven spelen heeft geen effect. Je hond weet wat er van hem verwacht wordt en hierdoor is de uitdaging weg. Hersenwerk voor honden is bedoeld om je hond te blijven prikkelen en stimuleren in zijn brein. Wissel dus af in de spellen die je samen speelt.