Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Honden hoodie

Honden hoodie

Wil je je hond beschermen tegen de kou met een stoere honden hoodie? Een hoodie voor je hond is een bijna gelijke variant van de hondentrui, echter bevat het een capuchon die de kop van je hond kan beschermen tegen eventuele lichte regen. Een honden hoodie wordt ook vaak gedragen om je hond net wat stoerder aan te kleden dan een normale hondentrui.

Waarom een honden hoodie?
Een hoodie voor honden wordt voornamelijk gebruikt voor honden die het gauw koud hebben of om je hond stijlvol aan te kleden. Het is meestal gemaakt van fleece stof of gebreid als een gebreide hondentrui. Hierdoor zijn hoodies voor honden uitermate geschikt om te dragen tijdens de koudere dagen. Daarnaast zal de fleece stof of wol ook lekker zacht aanvoelen voor je hond. Honden hoodie.jpgEchter heeft het niet alleen de functie om je hond er stijlvol uit te laten zien, maar kan ook functioneel gebruikt worden. Meestal bevat de hoodie voor honden aan de achterkant een opening zodat je de hondenriem kunt bevestigen aan de halsband voor als je met je hond gaat wandelen en hij of zij niet mag of kan loslopen. Wanneer je merkt dat je hond het tijdens het wandelen vaak koud heeft of bibbert, is wat extra bescherming tegen de kou nooit verkeerd. Zo zijn er tijdens de warmere dagen in ons land speciale gekoelde hondenjasjes om je hond te beschermen tegen de warmte en uitdroging en tijdens de koudere dagen worden er vaak hondenjasjes of andere warme hondenkledingstukken gebruikt om je hond te beschermen tegen kou. Meestal is een hondenjas iets warmer aangelegd dan een hoodie doordat een jas meestal ook wind en regen bestendig is. Echter biedt een hoodie voor je hond tot op zekere hoogte wel bescherming tegen de niet hevige regenbuien. Voor hevige regenbuien worden er voornamelijk hondenregenjassen gebruikt om je hond te beschermen tegen de regen. Wanneer je merkt dat je hond het heel erg koud heeft en echt beschermd moet worden tegen de kou zijn er ook speciale honden winterjassen.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 2
Actieve filtersEigenschappen kleding: Met capuchon1 Filters
Sorteer op

Hoodie.jpg

Welke kleding maat heeft mijn hond?

Wanneer je besluit om een hoodie te kopen voor je hond is het wel belangrijk om de juiste maat te bestellen. Het is voor een mens niet prettig om in te kleine of te strakke kleding te lopen en dit geldt eigenlijk ook voor honden. Vooral omdat een hond van origine niet gewend is om kleding te dragen is het belangrijk dat je hond voldoende bewegingsruimte heeft in zijn of haar kledingstuk anders zal de hond de hoodie niet als iets positiefs ervaren en er alles aan doen om het uit te krijgen. Ook voor hondenkleding zijn er net zoals bij mensen kleding verschillende maten voor de kleding. Nu is meestal de vraag “Welke maat kan ik bestellen voor mijn hond?”. Om de juiste kledingmaat voor je hond te bepalen is het van belang dat je met behulp van een meetlint de lengte van de rug van je hond, borstomvang en eventueel de halsomvang op te meten in cm. Het aantal cm dat u meet is meestal gelijk aan de kledingmaat van je hond. Echter kan dit per merk verschillen en is het dus verstandig om tijdens het kopen van een hoodie voor je hond de matentabel van het desbetreffende merk te controleren. Wanneer je hond tussen twee maten invalt is het raadzaam om dan altijd te kiezen voor de grotere maat.

  • Lengte van de rug: Meet vanaf het einde van de nek tot aan het begin van de staart
  • Borstomvang: Meet de omtrek van de borstkas vrijwel direct achter de voorpoten.
  • Halsomvang: Meet de omtrek van de hals van je hond op het breedste gedeelte.