Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Honden t-shirt

Honden t-shirt

Heeft je hond een wond die beschermt moet worden of heeft je hond het gauw koud? Honden t-shirts worden voor vele verschillende doeleinden gebruikt en hebben niet alleen functionele maar ook modieuze redenen. 

Het gebruik van een honden t-shirt
Enkele jaren geleden kwam de modieuze hondenkleding trend overwaaien vanuit Amerika. Ook in Nederland is deze trend nu populair aan het worden en zie je steeds vaker honden die zowel voor modieuze als functionele redenen hondenkleding aan hebben. Er zijn dan ook verschillende redenen te benoemen waarom een hond een honden shirt of een hondentrui zou kunnen dragen. Voornamelijk kleine honden en puppy’s en honden waarvan de vacht bijvoorbeeld kale plekken bevat zijn type honden die vaak hondenshirtjes dragen. Bij kleinere honden heeft het vaak ook de reden dat het er erg schattig en stijlvol uitziet en je hond dus modieus voor de dag kan komen.

honden t-shirt.jpgVoor aandoeningen en huidziektes
Honden shirts worden vaak gebruikt bij speciale aandoeningen of huidziektes. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een hond met artrose of hernia die door middel van een honden t shirt extra bescherming en stevigheid verkrijgt. Bij hevige vormen zijn er vaak ook speciale hondenjasjes die nog meer stevigheid en bescherming bieden.Naast de vele verschillende aandoeningen worden er ook honden shirtjes gebruikt voor honden met een huidziekte. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een hond die last heeft van schilfers en door het krabben het alleen maar verergert. Een t-shirt voor je hond biedt dan bescherming aan het eventueel openkrabben van wonden of juist het voorkomen van wondjes. Er bestaan ook speciale hondenshampoos en zalfjes voor het voorkomen en/of verhelpen van huidziektes Wanneer je al bezig bent met het bestrijden van de huidaandoening met bijvoorbeeld een zalfje, kan je hond door het gebruiken van een honden t-shirt niet de zalf eraf likken en zal de hond de zalf dus niet binnenkrijgen.

Na een operatie
Wanneer je hond pas een operatie heeft ondergaan of er nog een moet ondergaan is het gebruiken van een honden t-shirt een oplossing om de wond van de operatie goed te laten genezen. Vaak na een keizersnee of bij een sterilisatie bij een teefje is het een geschikte oplossing om een honden t-shirt te gebruiken. Zo kan de wond van je hond rustig genezen en kan je hond niet aan de wond likken of openkrabben doordat de wond is bedekt met het t-shirt. Meestal wordt een honden shirt die voor medische redenen gebruikt worden, direct na een operatie aangetrokken zodat je hond er direct aan zal wennen en de wond van de operatie minder zal doorhebben.

Bescherming van een wond
Wanneer je hond een wond heeft na bijvoorbeeld een operatie of doordat je hond zelf een wond heeft veroorzaakt door het krabben is het wel van belang dat deze wond goed geneest. Wanneer de wond in aanraking komt met vuil zal de wond minder snel genezen en kan de wond zelfs verergeren. Daarnaast zitten honden vaak te likken of te krabben aan hun wonden wat het herstelproces niet ten goede zal doen. Met behulp van een honden t-shirt voorkom je dat je hond aan de wond zal gaan likken en het krabben aan de wond, waardoor een wond meestal weer open zal raken, wordt vermoeilijkt doordat de wond bedekt is.

honden t-shirt (2).jpgTegen de kou en het voorkomen van afkoeling
Voornamelijk kleine honden en puppy’s hebben het tijdens de winterdagen snel koud met het wandelen. Niet alleen kleine honden en puppy’s hebben het tijdens deze dagen snel koud, maar ook grote honden met een dun vacht kunnen het koude weer als onprettig ervaren. Om afkoeling te voorkomen worden er vaak hondenshirtjes gebruikt om je hond dus warm te houden en eventuele blessures te voorkomen doordat de spieren warm blijven. Wanneer je hond een echte koukleum is, is het verstandig om een honden winterjas of een honden hoodie te gebruiken omdat deze kledingstukken beter bestand zijn tegen kou en wind. Een honden t-shirt biedt dus mindere bescherming tegen kou dan een hondenjas daarentegen is een honden t-shirt wel van lichter gewicht.

Bescherming tegen vuil
Wanneer je je hond graag wilt beschermen tegen bijvoorbeeld vieze waterplassen of een modderige omgeving, biedt een hondenshirt hier bescherming tegen. Het hondenshirt neemt het vuil op wat normaal gesproken op de vacht van je hond terecht was gekomen. Je hoeft je hond dus niet meer te wassen na een regenachtige of modderige wandeling want de vacht van je hond is zo goed als schoon gebleven. Dit bespaart je niet alleen tijd maar de vacht van je hond wordt ook beschermd tegen viezigheid wat de vacht van je hond zeer zeker ten goede komt. Wanneer de vacht van je hond toch wat vuil heeft opgevangen tijdens een wandeling is het wel noodzakelijk dat je de vacht goed borstelt met een hondenborstel. Wanneer je hond klitten in de vacht heeft kan het vuil zich daar beter “schuil” houden. Het honden t-shirt is net zoals kleding voor de mens eenvoudig te wassen in de wasmachine of snel met de handwas schoon te maken. Laat het shirtje voor je hond even drogen en het is weer klaar voor gebruik.

Tegen angsten
Wanneer je hond vaak of snel angstig is of last heeft van stress, zijn er speciale t-shirts voor angstige honden. Deze honden t-shirts geven een constante druk op de borstkas van je hond wat een rustgevend effect heeft op het zenuwstelsel van je hond. Angsten die vaak worden verholpen/verminderd met dit speciale honden t-shirt zijn angst voor vuurwerk, onweer, autorijden maar het t-shirt helpt ook tegen bijvoorbeeld verlatingsangst en angst voor geluiden.

honden t-shirt2.jpgModieus en stijlvol
Voornamelijk bij kleine honden is het een echte trend om je hond modieus en stijlvol aan te kleden. Er zijn dan ook vele soorten honden t-shirts te verkrijgen. Hierbij kun je denken aan shirts met een bepaalde opdruk, shirts met leuke prints zoals hondenpootjes of leuke shirts in effen kleuren. Daarnaast zijn er vaak ook grappige t-shirts voor honden te verkrijgen die je hond min of meer verkleden tijdens bijvoorbeeld een leuke gelegenheid. Zo zijn er bijvoorbeeld vele kerstjasjes voor je hond te verkrijgen die tijdens deze feestelijke kerstdagen je hond ook                                                                                                     een feestelijk gevoel kunnen meegeven.

Verberg informatie

Lijst
Aantal t shirt hond gevonden: 141
Sorteer op
Bekijk meer t shirt hond (nog )

honden t-shirt.jpg

Het aantrekken van een honden t-shirt


Er zijn vele verschillende soorten honden t-shirts die stuk voor stuk ook anders aangetrokken worden bij je hond. Zo zijn er bijvoorbeeld honden t-shirts die enkel de romp van je hond beschermen, maar er zijn ook honden t-shirts die ook de poten van je hond beschermen. Meestal is het vanzelfsprekend hoe een honden t-shirt aangetrokken dient te worden. Hieronder staan in het kort de hoofdstappen beschreven.

  • Als eerst trek je de opening van het honden t-shirt over de kop van je hond.
  • Wanneer het honden t-shirt mouwen bevat, zal je daarna je hond moeten helpen met het aantrekken van de mouwen om de poten. Hierbij geldt: eerst de voorpoten en daarna de achterpoten.
  • Als laatste bevestig je het honden shirt door middel van eventuele drukknopen of klittenband wat meestal aan de onderkant van het shirt zit.


honden t-shirt1.jpg

De kledingmaat van je hond bepalen

Het is erg belangrijk dat je bij het aanschaffen van een honden t shirt wel de juiste maat voor je hond besteld. Een hond heeft namelijk voldoende bewegingsvrijheid nodig en een te kleine maat zal een verstikkend gevoel geven aan je hond aangezien je hond het van nature niet gewend is om kleding te dragen. Daarnaast zal kleine kleding schuurplekken en irritatie veroorzaken bij je hond en je hond zal er dan alles aan doen om het hondenshirt uit te krijgen door bijvoorbeeld het shirt kapot te bijten. Voornamelijk wanneer je het honden t-shirt gebruikt voor medische redenen is het wel van belang dat je hond het shirt als prettig ervaart zodat je hond het shirt niet kapot zal maken. Elk hondenkleding merk hanteert verschillende maten van hondenshirtjes en zo is het dus lastig om hier definitief te vertellen welke maat je hond heeft. Echter wordt een hondenkleding maat wel altijd op dezelfde manier opgemeten. Om de maat van een honden t-shirt te bepalen voor je hond dien je de ruglengte van je hond op te meten. De ruglengte van je hond meet je op door het einde van de nek van je hond tot aan het begin van de staart op te meten. Meestal is de lengte die je in centimeters opmeet direct de juiste maat voor je hond. Echter wanneer het honden t-shirt niet elastisch blijkt te zijn, is het soms ook van belang om de borstmaat van je hond op te meten zodat je hond voldoende ruimte heeft rondom de borstkas. De borstmaat van je hond is op te meten door de omvang van de borstkas van je hond op het breedste punt op te meten. Wanneer het meten van de borstmaat van je hond van toepassing is, wordt dit vanzelf aangegeven bij het kopen van het betreffende honden t-shirt.

Honden shirts voor het baasje

Niet alleen voor een hond zijn er t-shirts te koop, ook voor het baasje zijn er vele leuke honden t-shirts te verkrijgen. Wanneer je bijvoorbeeld een voorkeur hebt voor een bepaald hondenras, zijn er ook vele t-shirts te koop met bijvoorbeeld een dalmatiër of labrador. Daarnaast is het ook mogelijk om een honden shirt te laten bedrukken met bijvoorbeeld een foto van je eigen hond. Bekijk alle t-shirts met een hond.