Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Honden urn

Urn hond

Een honden urn uitzoeken is niet gemakkelijk. In de meeste gevallen ben je jarenlang beste vrienden geweest met je hond. Het is dan ontzettend moeilijk als de tijd is aangekomen waarop je afscheid moet nemen. Het is vanzelfsprekend dat je je hond toch nog graag een beetje bij je wilt houden. Een hondenurn is dan een goede optie. Je kunt na de crematie het as in een speciale urn voor de hond doen, zodat je deze een mooie plek in huis kan geven. Daarnaast zijn er ook diverse speciale honden urnen voor buiten. Dit is een fijne keuze als je hond graag buiten was, of als je het zelf mooier vindt in de tuin of op het balkon. Het uitzoeken van een hondenurn is een speciaal moment. Daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maak bij het kiezen van een honden urn. Deze honden urn moet je doen herinneren wat voor onvergetelijke tijd jullie samen hebben gehad. Er zijn veel verschillende soorten urnen voor je hond. Zo heeft iedere hondenliefhebber natuurlijk een andere smaak. Dit geldt ook bij de aanschaf van een honden urn. Zo zijn er veel verschillende soorten honden urnen verkrijgbaar. 


honden_urn.jpg

De honden urn soorten

Een urn voor de hond kan je goed aanpassen op je eigen smaak. Misschien heb je al een idee over wat je wilt. Denk aan een honden urn met hart of bijvoorbeeld een honden urn met foto. Er zijn erg veel mogelijkheden als je een hondenurn wilt kopen. Je kan daarom goed op je eigen voorkeuren afgaan. Een urn voor de hond kopen is geen makkelijke taak, vooral omdat je leeft in een emotionele tijd. Het is daarom aan te raden om er goed de tijd voor te nemen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt voor een hondenurn. Er zijn ook honden urnen te koop met een beeldje van je trouwe vriend.
Verschillende opties zijn bijvoorbeeld:

- Boxer urn 
- Chihuahua urn 
- Franse bulldog urn 
- Greyhound urn
- Golden retriever urn 
- Cocker spaniel urn
- Rottweiler urn 


Welk formaat honden urn heb ik nodig

Zo kun je  kiezen voor de hondenurn die bij jou past. Naast dat het natuurlijk ontzettend moeilijk is om afscheid te moeten nemen van je grote vriend, komen er ook een aantal praktische zaken kijken bij het kiezen van een honden urn. Wanneer je hond gecremeerd wordt blijft er as over. Zoals je je wel kunt voorstellen is de hoeveelheid as dat overblijft na het cremeren afhankelijk van het gewicht van je hond. Bij het cremeren van een grote hond zal er meer as overblijven dan wanneer een kleine hond wordt gecremeerd.

Om je een indicatie te geven voor de geschikte hondenurn kun je rekening houden met de volgende richtlijnen:

Gewicht                Inhoud (L)

tot 1 Kg                 1/8
Tot 5 Kg                1/4
Tot 10 Kg              1/2
Tot 15 Kg              1
Tot 20 Kg              1,5
Tot 40 Kg              2,0
Tot 60Kg               2,5
> 60 Kg                 3

Dit is een indicatie. Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de daadwerkelijke hoeveelheid. Wanneer je een deel van de as wilt verstrooien zal dit vanzelfsprekend betekenen dat het deel wat overblijft kleiner is. Zo kun je dus kiezen voor een kleiner formaat honden urn.

Wanneer je hond is gecremeerd wordt de as die overblijft altijd eerst vermalen voordat deze wordt meegegeven. Het kan per crematorium verschillen of de as wordt vermalen in een grove of fijne structuur. Hoe fijner de as, hoe kleine het formaat van de hondenurn kan zijn. 

Het is daarom belangrijk om dit vooraf met het crematorium te bespreken. Het zal natuurlijk ontzettend vervelend zijn dat wanneer je een mooie hondenurn hebt gevonden, deze niet geschikt is voor de hoeveelheid as van jouw hond. 

 

Verberg informatie

Lijst
Aantal Honden urnen gevonden: 22
Sorteer op

 

Honden urnen voor buiten

Wij hebben een mooie collectie honden urnen. Hierin vindt je bijvoorbeeld ook prachtige opties als je een honden urn met foto wilt. Vaak wordt de urn voor de hond binnen geplaatst, maar het kan ook zijn dat je de hondenurn liever buiten een mooie plek geeft. Dit is ook zeker mogelijk. Wij hebben diverse speciale honden urnen voor buiten. Deze zijn goed bestand tegen verschillende weertypen, zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

honden_urn_voor_buiten.jpgDiverse mooie herdenkproducten
Je kan niet alleen bij ons terecht voor mooie honden urnen. Wij kunnen ons voorstellen dat je ook interesse kan hebben in andere herdenkproducten. Je kan bij ons dan ook diverse andere honden producten bestellen. Denk bijvoorbeeld aan diverse honden beelden van de meest verschillende hondenrassen. Daarnaast hebben wij ook zachte honden knuffels en een mooi assortiment honden sleutelhangers. Kijk gerust even verder voor de vele mogelijkheden. Natuurlijk zijn al onze producten gemakkelijk online te bestellen.