Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Honden waakbord

Waakborden

De allerleukste waakborden voor je hond
Een hond is nog altijd één van de populairste huisdieren in Nederland. In maar liefst 20% van de Nederlandse huishoudens tref je een trouwe viervoeter aan. Dat zijn één op de vijf huishoudens. In totaal zijn er zo’n 1.5 miljoen honden in Nederland. Je kent het ook zelf wel, als je in je jeugd bent opgegroeid met honden, is de kans groot dat je later ook weer een hond aanschaft. Het zijn toch erg leuke en gezellige gezelschapsdieren. Veel mensen met honden hebben ook een pas op voor de hond bordje. Dit pas op voor je hond bord kan verschillende redenen hebben. Zo hoeft het niet altijd te dienen als waakbord, maar kan het ook gewoon voor de sier zijn. Wanneer mensen een waakbord zien bedenken ze zich toch wel een keer voordat ze daadwerkelijk het erf betreden. Zo kunnen honden waakborden een goed hulpmiddel zijn om mensen die zonder te vragen je tuin willen betreden tegen te houden. 

Waakborden hond.jpg

Honden waakbord in de stad en daarbuiten

De meeste honden wonen in gezinnen met kinderen. Ook valt het op dat de meeste hondenbezitters in buitengebieden wonen. Natuurlijk wonen er ook genoeg honden in de stad, maar het is voor een hond nu eenmaal erg leuk om veel ruimte te hebben in bijvoorbeeld een grote tuin of om lekker in het bos te kunnen wandelen en rennen. Ook dan is het aan te raden een waarschuwingsbord voor je hond aan te schaffen.
Wanneer je achteraf woont en je hebt grote honden kunnen deze honden erg waaks zijn. Wanneer er dan onbekenden langsfietsen of lopen en ze zien je hond, dan kan de verleiding groot zijn om ze aan te halen. Wanneer je dan als voorbijganger een waakbord ziet, dan ben je direct gewaarschuwd dat het niet verstandig is om de hond aan te halen.


Leuke waakborden voor allerlei verschillende rassen

Ongeveer 65% van alle honden in Nederland is een bastaardhond. Dat is een mix van verschillende rassen. Het aantal rashonden wordt geschat op 750.000. De meest populaire hondenrassen zijn de Duitse herdershond, de labrador, de golden retriever en de chihuahua. Er bestaan ook nog veel zogenaamde look-a-like honden. Dit zijn honden die wel lijken op rashonden, maar geen papieren en stamboom hebben. Voor elke hond kun je wel een leuk waakbord vinden. Zo zijn er verschillende waakborden verkrijgbaar zoals:

- Dobberman waakbord
- Bordeaux dog waakbord
- Bull terrier waakbord
- Cane corso waakbord
- Duitse herder waakbord
- Chihuahua waakbord

Zo zijn er tal van verschillende soorten waakborden te verkrijgen. Vergelijk op Tinki.nl verschillende waakborden, zo zit er altijd wel een leuk waakbord tussen die bij jouw hond past. Zo vind je waakborden met verschillende teksten. De honden waakborden zijn makkelijk te bevestigen, zo kun je zelf een leuke plek uitkiezen waar je het waakbord wilt plaatsen.

Verberg informatie

Lijst
Aantal Honden waakborden gevonden: 403
Sorteer op
Bekijk meer Honden waakborden (nog )

Waar kan ik een pas op voor de hond bord het beste ophangen?
Je kunt een waakbord bijvoorbeeld ophangen bij elke ingang van je huis of van het terrein. Je kunt het ‘pas op voor de hond’ bord ook op de deur of (garage)poort ophangen of voor het raam plaatsen.

Honden waakborden.jpgWaarom zou ik een honden waakbord ophangen?

Allereerst is het natuurlijk gewoon leuk om een pas op voor de hond bord op te hangen. Zo kan iedereen zien dat jij de trotse eigenaar bent van een hond. Maar er zijn nog meer redenen om een waarschuwingsbord op te hangen:

  • buren waarschuwen dat er een hond aanwezig is
  • afschrikken van eventuele inbrekers
  • waarschuwen van de postbode of krantenbezorger
  • goed om te weten voor brandweer, ambulance of politie als er een keer een calamiteit is


Waakbord hond.jpg

Waar kan ik een pas op voor de hond bord het beste ophangen?

Je kunt een waakbord bijvoorbeeld ophangen bij elke ingang van je huis of van het terrein. Je kunt het ‘pas op voor de hond’ bord ook op de deur of (garage)poort ophangen of voor het raam plaatsen.

Kan ik iets creatief doen met een honden waakbord?

Jazeker! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in de dierenspeciaalzaak of op internet een kant-en-klaar waakbord kopen. Dit zijn borden met de standaardteksten als ‘pas op voor de hond’ of ‘hier waak ik’. Deze borden zijn er voor verschillende hondenrassen. Maar je kunt er ook voor kiezen om helemaal zelf een bord te ontwerpen. Je kunt dan een foto van je eigen hond gebruiken. Daarnaast kun je er een grappige tekst bij zetten, zoals ‘Come in and make my day’ of ‘Ga op de grond liggen en wacht’.

Een waakbord voor je hond is niet verplicht, maar het heeft wel een waarschuwingsfunctie. Het kan goed zijn dat eventuele inbrekers toch liever besluiten niet in jouw huis in te breken, omdat ze een ‘pas op voor de hond bord’ aantreffen. Sommige mensen hangen zelfs een waakbord op om inbrekers af te schrikken, terwijl ze helemaal geen hond hebben. Dat schijnt over het algemeen toch goed te werken.

 Welke tekst kan ik op mijn honden waakbord zetten?

Je kunt voor allerlei verschillende rassen kant-en-klare waakbordjes kopen in een dierenwinkel. Maar er zijn ook veel internet sites waar je ze kunt bestellen. Kant-en-klare waakborden zijn er vaak voor rashonden en ze hebben vaak een standaardtekst. Denk bijvoorbeeld aan ‘hier waak ik’ of ‘pas op voor de hond’. Het is natuurlijk ook een leuk idee om zelf een waakbordje te (laten) maken. Er zijn verschillende websites waar dat kan. Je kunt er dan een foto van je eigen hond op laten zetten of je kiest voor een grappige tekst, zoals ‘1 stap binnen is 1 stap te ver’ of ‘wanneer de hond komt, ga plat op de grond liggen en wacht op hulp’.

 Is een waakbordje duur?

Een honden waakbord hoeft helemaal niet duur te zijn. Vaak kun je voor een paar euro al een leuk exemplaar op de kop tikken. Er zijn vaak ook allerlei leuke acties. Wanneer je een waakbord voor je hond bestelt, krijg je er bijvoorbeeld een leuke sleutelhanger gratis bij. Zo draag je je favoriete hond én je sleutels altijd bij je. Kijk maar eens rond op internet. Er is echt ontzettend veel keuze en er is altijd wel een leuke aanbieding die in jouw prijsklasse valt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal zelf een waakbord te maken, voor bijvoorbeeld gewoon een leuke foto en tekst uit te printen. Dat is natuurlijk niet handig wanneer je het buiten hangt, want het zal niet bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Maar een dergelijk bord kun je prima voor het raam plaatsen.

 Heeft een honden waakbord juridische waarde?

Let wel op. Ook al heb je een bordje hangen, jij als hondeneigenaar blijft verantwoordelijk voor wat je hond doet. Wat wel juridische waarde heeft, is het bordje “Verboden toegang voor onbevoegden. Art. 461 Wetb. van Strafr.” Het is wel nodig om het wetsartikel er duidelijk bij te vermelden. Je kunt er dus voor kiezen om dit bord op te hangen bij jouw honden waakbord, voor het geval dat je dadelijk nog wordt aangeklaagd door een inbreker, omdat jouw hond hem heeft gegrepen.