Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

    Hondenballen

    Hondenballen

    Op zoek naar leuke hondenspeeltjes voor je hond? Hondenballen kunnen dan niet in de speelmand van je hond ontbreken. Honden ballen zijn er in verschillende formaten en varianten. Tinki.nl helpt je graag bij uitzoeken van de juiste bal voor je hond. Honden ballen zijn er in verschillende maten. Het is natuurlijk niet prettig voor een hond wanneer hij een leuke hondenbal krijgt dat deze te groot of te zwaar is waardoor hij er niet leuk mee kan spelen. Houdt hierom altijd rekening met de zwaarte en grootte van de bal.

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondenballen gevonden: 917
Sorteer op
Bekijk meer hondenballen (nog )

hondenbal.jpg

Waarvoor gebruik je hondenballen

Hondenballen kun je voor verschillende doeleinden gebruiken zoals:
Apporteerspelletjes: Wanneer je met je hond heerlijk naar het grasveld bij je in de buurt gaat of gaat wandelen in het bos kun je mooi een balletje gooien. Hondenactiviteiten zijn altijd leuk voor je hond maar ook voor de band tussen jou en je lieve viervoeter. Apporteerspelletjes kun je ook gebruiken om met je hond te trainen. Je kunt bijvoorbeeld de commando’s ‘zoek’ en ‘los’ oefenen wanneer je een balletje gaat gooien met je hond.

Energieke hond: Je hond kan heerlijk achter de bal aan rennen waardoor hij zijn energie kwijt kan. Wat je hier goed voor kunt gebruiken is bijvoorbeeld een werpstick. Dit is een stok waar je een bal in kan stoppen. De lengte van de stok is eigenlijk het verlengde van je arm waardoor je de bal verder kunt gooien dan wanneer je dit uit de hand doet.

Spelen met andere honden: Wil je je hond leren om hondenspeelgoed te delen of gewoon om het socialisatieproces? Een balletje gooien met andere honden erbij kan een leuk spel zijn voor jouw hond en de andere honden.

Trekspelletjes: Je hebt ook honden ballen die vast zitten in een touw of in andere hondenspeeltjes. Je kunt dan leuk in huis spelen met je hond. Met trekspelletjes kun je ook oefenen met je hond hoe ver hij kan gaan in het spel. Je leer je hond kennen en je hond leert jou kennen.  Een mooi voorbeeld van een dergelijk spelletje is bijvoorbeeld de Kong Wubba.

hondenbal.jpgWelke bal past bij je hond?

Wat vind je hond leuk om te doen als activiteit met de bal? Is je hond gek om achter de bal aan te zwemmen of vindt hij het juist prettig om in een grasveld achter de bal aan te rennen. Kijk dan of de bal voor je hond moet kunnen drijven of niet. Heeft je hond meer de behoefte om een hondenbal als speeltjes in huis te hebben dan kun je denken om leuk hondenspeelgoed aan te schaffen zoals een touw waar een bal aan vast zit. Er zijn ook honden ballen waar een geluidje in zit. Het piepje kun je ook gebruiken wanneer je bijvoorbeeld de aandacht van je hond wilt afleiden van iets. Sommige honden zijn erg gefocust op geluidjes in speeltjes dat dit een mooie afleiding kan zijn wanneer nodig.