Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondendraagtas

Hondendraagtas

Wil je je hond of puppy overal mee naartoe nemen of krijg je last van verzuring wanneer je je hond zelf op de arm neemt? Met een hondendraagtas kun je je hond overal mee naartoe nemen waar je maar wilt. Je hoeft je hondje niet meer buiten bij de supermarkt aan te lijnen maar je kan met de draagtas gewoon met je hond naar binnen toe! Bij het aanschaffen van een draagzak of tas voor je hond, is het belangrijk goed op te letten op welke maat tas je besteld voor je hond. Door de afmetingen van je hond op te meten weet je welke afmetingen de tas minimaal zal moeten hebben voor jou hond. Je hond moet voldoende ruimte hebben om te kunnen liggen in een draagtas, dus zorg ervoor dat de afmetingen van je hondentas ruimer zijn aangehouden dan de afmetingen van je hond.

hondendraagtas.jpg

Soorten hondendraagtassen

Er zijn vele verschillende soorten draagtassen voor honden te verkrijgen. Bij het aanschaffen van een draagtas voor je hond kan je je het beste afvragen of je je hond de mogelijkheid wilt geven om te kunnen staan in de tas of je hond liever draagt in een honden draagzak. Het verschil is dat een hondendraagtas beschikt over een stevige kwaliteit die meestal beschikt over een stevige ondergrond. Bij een honden draagzak heeft je hond meestal niet de ruimte om te kunnen staan maar wordt je hond gedragen op de rug of buik. Hiervoor zijn speciale hondenrugzakken of speciale honden slings te verkrijgen die gemaakt zijn om op je rug of buik te dragen. Het voordeel van je hond op de buik te dragen is dat je je hond altijd in de gaten kan houden. Wanneer je liever de voorkeur hebt om het gewicht van je hond te verdelen op je schouders kan je ook kiezen voor een schoudertas voor je hond. Wanneer je je hond liever gewoon in je hand draagt, kan je er ook voor kiezen om je hond te dragen in een hondendraagtas. Deze draagtas beschikt meestal ook over een harde ondergrond waardoor je hond gewoon kan staan. Daarnaast kan je deze tas gewoon op schoot nemen wanneer je bijvoorbeeld reist met het openbaarvervoer.

Naast het praktische voordeel dat je je hond kan dragen wanneer hij/zij moe is geworden, is een draagtas voor je hond niet alleen praktisch maar ook erg stijlvol. Bij het aanschaffen van een modieuze hondendraagtas kan je je hond altijd op een stijlvolle manier met je meenemen. Bijna iedere draagtas voor je hond bevat ook verschillende opbergvakjes om bijvoorbeeld je sleutels en/of portemonnee mee te nemen zodat je naast de draagzak of tas voor je hond geen extra tas voor jezelf mee hoeft te nemen. Daarnaast zijn er ook vele modieuze ontwerpen en verschillende modellen draagtassen voor je hond te verkrijgen. Hierbij kan je denken aan leuke kleurrijke prints of stijlvolle materialen.

Verberg informatie

Lijst
Aantal Hondendraagtassen gevonden: 153
Sorteer op
Bekijk meer Hondendraagtassen (nog )

hondendraagtas.jpg

Voor welke honden is een draagtas geschikt en waar wordt het voor gebruikt?

Draagtassen worden voornamelijk gebruikt door kleine honden of puppy’s. Kleine honden en puppy’s hebben meestal moeite om langere wandelingen te maken en worden dus gauw moe. Dit geldt natuurlijk ook voor de oudere honden. Een draagtas is geschikt voor kleine honden die een maximaal gewicht hebben van 10 a 15 kilo.

Normaal gesproken zou je je hond dragen op de arm wat op den duur verzuring in je armen zal geven, daarnaast is het voor je hond ook niet altijd prettig om gedragen te worden. Door je hond te dragen in een hondendraagtas kan je je hond op een comfortabele en veilige manier meedragen.

Echter wordt een draagtas voor honden niet alleen gebruikt voor het dragen van je hond tijdens langere wandelingen, ook wanneer je je hond graag overal mee naartoe wilt nemen kan je tijdens een dagje winkelen je hond dragen in een hondendraagtas want wanneer je je hond meedraagt in een honden draagzak of tas . Wanneer je je hond niet wilt blootstellen aan vele verschillende prikkels ,op bijvoorbeeld drukke locaties, kan het een optie zijn om je hond te dragen in een hondentas.

Ook wanneer je graag langere reizen maakt kan je je hond meenemen in een hondendraagtas. Wanneer je gaat reizen met bijvoorbeeld het vliegtuig of openbaarvervoer kan een hondentas de oplossing zijn om je hond veilig mee te vervoeren. Hier zijn ook speciale hondentrolleys of hondenreistassen voor te verkrijgen.

Eigenschappen van een hondendraagtas

Naast de vele stijlvolle hondendraagtassen heeft een draagtas of draagzak voor een hond meerdere kenmerken.  Zo zijn er draagtassen voor honden waarin je hond gewoon kan staan of draagzakken waarbij je je hond op je lichaam meedraagt. Een hondendraagtas beschikt over ventilatiegaas om het “klimaat” binnenin de tas ook aangenaam te houden voor je hond. Naast het feit dat een hondendraagtas altijd beschikt over ventilatiegaas, zijn er ook draagtassen die een of twee openingen hebben zodat je hond het hoofd door de opening kan steken om met je mee te kijken. In een honden draagtas is er altijd een veiligheidsriempje aanwezig die ervoor zorgt dat je hond niet uit de tas kan springen. Dit veiligheidsriempje wordt bevestigd aan de halsband van je hond.