Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Fietsmand

Hondenfietsmand

Geen rijbewijs of gewoon fijn met de haren in de wind een ritje op de fiets maken met je hond?
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je hond geen lange afstanden kan afleggen. Hondenfietsmanden zijn perfect geschikt voor elke afstand. Het kan een prima afwisseling zijn om enerzijds de hond naast de fiets te laten lopen en anderzijds je hond te vervoeren in een hondenfietsmand. Tinki.nl neemt je graag mee in het uitgebreide assortiment van hondenmanden voor op de fiets. Misschien denk je dat een hondenfietsmand hét product is waar je naar op zoek bent, er zijn echter ook andere mogelijkheden om je hond te vervoeren tijdens het fietsen. Er zijn veel soorten, maten en diverse toepassingen beschikbaar om je hond te vervoeren tijdens het fietsen.

Is een fietsmand voor je hond altijd de juiste oplossing?

Het is een feit dat wij als mensen meer fietsen als de zon schijnt en het dus warm weer is. Vooral in het late voorjaar tot aan het begin van het najaar pakt een gemiddelde Nederlander vaak de fiets. Vanzelfsprekend wil je al hondenliefhebber jouw hond ook het plezier van fietsen laten ervaren. Een fietsmand voor de hond, of een ander vervoersmiddel voor je hond, is een prima oplossing voor bijvoorbeeld een hete zomer. Honden hebben enorm last van het hete asfalt wanneer je met je hond aan het fietsen bent. In de praktijk ziet Tinki.nl dat vooral kleine tot middelgrote honden in een hondenfietsmandje worden vervoerd. Stabiliteit op een fiets is immers een must voor jezelf én voor je hond. Hoe zwaarder de hond, hoe minder stabiliteit je tijdens het fietsen zal ervaren. Middelgrote- tot grote honden worden dikwijls met een hondenfietskar vervoerd. Twijfel je over het formaat van je hond ten aanzien van een hondenfietsmandje? Weet dat een fietsmand voor de hond beter geschikt is voor kleine honden. Een hondenfietsmand voor achter op de fiets is beter geschikt voor grotere honden. Er zijn ook speciale fietsmandjes voor honden voor op de fiets die op het frame worden bevestigd. Door de fietsmand voor je hond op het frame te bevestigen zul je meer stabiliteit ervaren tijdens het fietsen. De eerste keer dat je met een dergelijke hondenmand voor op de fiets gaat fietsen zul je ervaren dat het sturen een vreemde gewaarwording is. Als de fietsmand op het frame bevestigd is draait de hondenfietsmand niet mee tijdens het sturen.

Verberg informatie

Lijst
Aantal fietsmand gevonden: 42
Sorteer op

honden fietsmandWelke soorten hondenfietsmanden producten zijn er?

Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten fietsmanden voor de hond in omloop. Er zijn immers veel verschillende soorten honden. Denk hierbij aan grote honden zoals een Bordeaux dog of kleine honden zoals een chihuahua. Het moge duidelijk zijn dat een hond van 90kg niet geschikt is voor een hondenfietsmand voorop en achterop. De hond is simpelweg te zwaar, wat gevaar kan veroorzaken op de weg. Deze grote honden kun je beter naast je fiets leren lopen of je kunt gebruik maken van een hondenfietskar.

Er zijn veel verschillende soorten hondenfietsmanden. Denk hierbij aan:


Een tip van Tinki.nl
Wanneer je hondenbezitter bent van een grote hond, is het wel zo handig om een hondenfietsmand achterop te bevestigen. Dit is simpelweg het minst inspannend voor jezelf. Daarbij komt ook nog het zicht op de weg om de hoek kijken. Wanneer je een hondenmand voorop je fiets hebt, heb je minder zicht op de weg. Kortom, wanneer je een grote hond hebt, kun je het beste een hondenfietsmand achterop bevestigen.  

Welke hondenmand op mijn fiets is geschikt voor mijn hond?

Zoals eerder aangegeven is het van belang om de juiste hondenfietsmand voor je hond te kiezen. Een grote hond kan nooit in een kleine rieten hondenfietsmand zitten. Denk er daarom goed bij na welke hondenfietsmand geschikt is voor je hond. Kortom, de omvang van de hond is bepalend voor de hondenfietsmand.

Een hondenfietsmand comfortabel maken voor de hond

Natuurlijk vind je het als hondenbezitter leuk om je hond het nog comfortabeler te maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een hondenkussen. Een hondenkussen in je hondenfietsmand is een ideaal scenario voor je hond. Hij voelt zich namelijk op zijn gemak.