Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenfluitje

Hondenfluitje

Een hondenfluitje kun je gebruiken in de opvoeding van je hond. Met een hondenfluit leer je je hond commando’s aan ter vervanging van je stem. Hondenfluiten kunnen gebruikt worden door elke hondenbezitter. Bij bijvoorbeeld jachttrainingen wordt de fluit veel gebruikt omdat de hond op lange afstand ook moet luisteren naar zijn baasje.

hondenfluitje.jpgWaar kan ik uit kiezen?

Hondenfluit die je niet kunt horen: Het geluid wat uit het fluitje komt heeft zo’n hoge frequentie dat mensen deze niet kunnen horen. Een hond daar in tegen wel. Een nadeel van deze fluit is wanneer de fluit stuk is dat je dat niet kunt horen. Hierdoor kun je onnodig boos worden op je hond.
Hondenfluit met geluid: Hondenfluiten met geluid zijn er in verschillende soorten en toonhoogten. Een voordeel van een fluit met geluid is dat zowel jij als je hond het geluid kunnen horen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een hondenfluit met  één toon of een fluit waarbij je uit twee tonen kunt kiezen. Met een hondenfluit met twee tonen kun je variëren in welk geluid je aan welke commando koppelt.
Buffelhoornfluit: Dit is een dubbel-tonige hondenfluit. Hondenbezitters die aan jachttraining of hondensport doen met hun hond gebruiken veelal dit hondenfluitje.

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondenfluitje gevonden: 31
Sorteer op

fluitje hond.jpgWaarom een hondenfluit?

Hondenfluiten zijn ideaal wanneer je je hond op afstand commando’s wil leren. Het bereik van je stem komt lang niet zo ver als die van een hondenfluitje. Op langere afstand trekt de fluit meer de aandacht van je hond dan je stem. Wordt je hond verzorgt door meerdere mensen? Met een hondenfluit weet je zeker dat iedereen hetzelfde commando geeft. Het is wel goed om dit te oefenen met andere betrokkenen. Wanneer je op een hondenfluit blaast hoort je hond geen emoties. Bij iedereen kan het wel eens voorkomen dat je even minder geduldig bent. Denk hierbij aan wanneer je hond in de puberteit zit. Door het opstandige gedrag kun je als hondenbezitter soms met je handen in het haar zitten.  


honden fluitje.jpgHet beste is om te beginnen met trainen wanneer je hond een puppy is. Dit geldt eigenlijk voor alle aspecten van de opvoeding die te maken hebben met training.Je kunt ook starten met een hondenfluit wanneer je hond volwassen is. Je kunt de commando’s die je je hond hebt geleerd gebruiken in de fluittraining. Zorg ervoor in de training dat je het commando direct laat volgen door een fluitsignaal. Op deze manier zal je hond het commando gaan koppelen aan het signaal. Ter voorbereiding kun je oefenen en opschrijven welk fluitsignaal bij welk commando hoort. Dit om verwarring bij je hond maar ook bij jezelf te voorkomen. Zorg ervoor dat er verschil zit in de manier waarop je op de fluit blaast. Wissel af in korte tonen, lange tonen, hoge tonen en lage tonen. Begin met de training in een prikkel arme omgeving. Hiermee wordt bedoelt dat je hond zo min mogelijk afgeleid kan worden. De eerste paar keer oefenen in een bos waar het druk is met andere honden is niet handig. Je hond zal graag willen spelen, en geef hem eens ongelijk. Het is ook gezellig om te spelen wanneer er andere honden zijn dan om te trainen. Laat je hond langzaam aan kennis maken met de hondenfluit en wat hierin van hem wordt verwacht. Om je fluit training toe te passen in de opvoeding van je hond vergt geduld en veel oefenen.