Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenhok

Hondenhok

Waar ben je naar op zoek? Wil je meer weten over hondenhokken? Of weet je dat je hondenhok jouw keuze is. Om welke reden je ook op zoekt bent naar een hondenhok, vind je antwoorden op Tinki.nl. Bij Tinki.nl is het namelijk mogelijk om op al je speficieke wensen en eisen te filteren. Hierdoor is het mogelijk om het geschikte hondenhok voor je hond(en) te vinden!

Welke type hondenhokken zijn er?

Of je nu een klein hondenhok of groot hondenhok nodig bent, er is voor bijna elk hondenras het juiste hondenhok te vinden.
- Hondenhok met afdakje en veranda/terras
Een honden hok met een verlengd stuk aan de voorkant maakt dat je hond ook heerlijk voor zijn hok kan liggen. Je hond heeft het overzicht wat er om hem heen gebeurt.
Het dak kan bij deze honden hokken ook wat verder uitsteken. Hierdoor kan je hond beschut op zijn veranda liggen. Je kunt de voerbak en drinkbak van je hond ook op het terras neerzetten.
Je kunt ook kiezen voor een terras bovenop het dak. Met een trapje kan je hond omhoog naar het terras.
- Hondenhok met daarvoor een hondenren
Wat je ook veel zit zijn hondenhokken met daarvoor om omheen een hondenren. Je hond kan zich terug trekken in zijn honden hok en heeft afgeschermd door de hondenren bewegingsvrijheid.
Een hondenhok in combinatie met een hondenren kun je bijvoorbeeld tegenkomen op een boerderij.
- Hondenhok voor twee honden
Heb je meer dan één hond? Een hondenhok kun je ook prima voor meerdere honden gebruiken. Houd hierbij rekening met de grootte van het hondenhok. Je honden kunnen ook gebruik maken van elkaars warmte om lekker te kunnen slapen.
- Hondenhok met uitklapbare voorkant
Bij deze hondenhokken kun je de voorkant open dicht doen wanneer nodig. Wanneer je de voorkant uitkapt kan je hond liggen op het extra stuk wat hierdoor erbij komt. Wanneer je hond gaat slapen doe je de voorkant weer dicht.
- Hondenhok voor alle seizoenen
Een hondenhok 4 seasons zijn bestand in alle weersomstandigheden. Perfect hondenhok wat het gehele jaar buiten kan staan.
- Hondenhok met of zonder lamellen of tralies voor de deuropening
Moet er iets voor de deuropening hangen? Dit is wel mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om lamellen voor de deuropening te hangen.
- Hondenhok op maat
Een honden hok op maat laten maken is ook een optie. Je weet dan zeker dat je honden hok over alles beschikt wat jij belangrijk en nodig vindt.
- Iglo hondenhok
Een hondenhok in de vorm van een iglo wordt een dogloo hondenhok genoemd.
Een dogloo honden hok zorgt ervoor dat je hond in de winter een warm plekje en in de zomer een koel plekje heeft.
- Verwarmd hondenhok
Voor extra comfort kun je ervoor kiezen om een verwarmingselement in het hondenhok te laten plaatsen. Hierbij kun je denken aan een verwarmingsmat die als vloerverwarming dient.
- Luxe hondenhok
Iedere hondenbezitter kan luxe hondenhok op een andere manier interpreteren. De één kan onder luxe verstaan extra comfort in het hondenhok voor de hond. En de ander kan hierbij denken aan een hondenhok die er bijvoorbeeld uitziet als een kasteel.
Voorbeelden van luxe hondenhokken zijn bijvoorbeeld :
• Een hondenhok met terras.
• Een hondenhok waar een tussenschot in zit.
• Een verwarm hondenhok.
• Een kasteel of namaak van je huis.
- Plat dak of puntdak?
Een plat dak zorgt ervoor dat de warmte beter behouden blijft. De hoogte van een dak of het nu een plat dak of puntdak is moet niet de hoog zijn. Hoe hoger het dak hoe meer warmte er verloren kan gaan.
Er zijn ook honden hokken met een plat waar een puntdak op gemaakt is. De ruimte kun je gebruiken als opbergruimte. Zie het als de zolderkamer bij je thuis.
- Voor buiten of binnen
Hondenhokken voor binnen of anders gezegd indoor hondenhokken kunnen gemaakt zijn verschillende materialen. Verschil in materiaal voor een hok binnen is dat deze gemaakt kunnen zijn van een zachte stof. Dit zal je niet zien bij hondenhokken bestemd voor buiten.

hondenhok (2).jpg

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondenhokken gevonden: 111
Sorteer op
Bekijk meer hondenhokken (nog )

Grootte hondenhok

Bij de grootte van een honden hok is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden namelijk;

 • Je hond gebruikt zijn eigen lichaamswarmte om het warm te krijgen en hiermee zijn hok te verwarmen. Hoe groter het hondenhok hoe moeilijker dit wordt voor je hond.  
 • Je hond moet wel goed kunnen bewegen in zijn hondenhok. Hierbij kun je denken aan dat je hond gemakkelijk van ligstand naar staanstand moet kunnen en ook moet kunnen omdraaien.
 • Je kunt de maat van je hond meten door middel van de schofthoogte en de lengte van je hond op te meten.
  Schofthoogte =- hoogte gemeten vanaf de grond tot aan de bovenkant van de schouders.
  Lengte = gemeten van de schouders tot aan de basis van de staart

Isolatie hondenhok

Een goed geïsoleerd hondenhok is belangrijk zodat je hond altijd een warm plekje heeft om te kunnen uitrusten en slapen.

Een hondenhok zonder ramen is beter voor de isolatie. Wanneer je wel ramen in het hondenhok wil dan is het belangrijk om het juiste glas te kiezen. Plexiglas kan dan een goede optie zijn. Dit heeft er ook mee te maken dat wanneer ‘gewoon’ glas breekt dat je hond zich hier aan kan verwonden.

Wat je vind je zelf beter voor de isolatie van je huis? Dubbel glas of enkelglas? Dit geldt ook voor de ramen in het hondenhok.

Styropor isolatie wordt veelal gebruikt om hondenhokken te voorzien van goede isolatie.

Een onderlaag waar je hond op kan liggen kan ook voor meer warmte zorgen. Hierbij kun je denken aan een hondenkussen, vetbed etc.

Een goed geïsoleerd hondenhok is voornamelijk belangrijk voor een hondenhok buiten. Dit heeft er mee te maken dat een hondenhok binnen voorzien wordt door de warmte die binnen is. Een hondenhok buiten heeft dit niet waardoor het meer moeite kost om het warm te krijgen.

Onderhoud hondenhok

De onderhoud van een hondenhok is belangrijk voor in de eerste plaats de gezondheid van je hond maar je hebt er ook langer plezier van. Je moet er toch niet aan denken dat je hond ziek word door schimmels die in zijn hondenhok zitten. Dit kun je voorkomen door het materiaal op de juiste manier te behandelen en te onderhouden.

Dingen waaraan je kunt denken zijn;

 • Op bijna alle hondenhakken zit al een laag beits wanneer je deze aanschaft. Het is goed om dit nogmaals te doen om schimmel en houtrot te voorkomen.
 • Net zoals je de tuin en je huis onderhoudt eens in de zoveel tijd, is dit ook nodig voor het hondenhok. Hiermee kun je schimmelvorming en groene aanslag voorkomen.
  Het goed afdrogen van het materiaal hoort hier ook bij.