Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenjas

Hondenjas

Wil je je hond beschermen tegen de kou of graag modieus aankleden? Dan zijn er vele verschillende soorten hondenjasjes te verkrijgen. Hondenjassen zijn uitermate geschikt voor het beschermen van je hond tegen kou maar kunnen ook dienen om je hond leuk en modieus aan te kleden. Echter wordt een hondenjas niet alleen gebruikt tegen het beschermen van kou. Naast het feit dat ook vele hondenjasjes gebruikt worden voor het modieus aankleden van een hond zijn er ook hondenjassen die de hond helpen tegen bijvoorbeeld aandoeningen als artrose, hernia en spondylose maar er zijn ook verkoelde hondenjasjes voor honden die warmbloedig van aard zijn en moeilijk kunnen transpireren. Ook wanneer je graag lange wandelingen maakt met je hond in het bos of ander vochtig- en modderachtige gebieden kun je een hondenjasje kopen om je hond te beschermen tegen vuil.

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondenjasjes gevonden: 633
Sorteer op
Bekijk meer hondenjasjes (nog )

hondenjasSoorten hondenjassen
Er zijn vele verschillende soorten hondenjasjes die je voor je hond kunt kopen. Zo zijn er hondenjassen voor grote honden maar ook hondenjassen voor een kleine hond. Op het internet zijn er ook vele verschillende patronen verkrijgbaar om je eigen gebreide hondenjasje te breien maar natuurlijk zijn deze hondenjasjes ook gewoon te koop. Tijdens de koude dagen wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van een honden winterjas die ook te verkrijgen zijn als een hondenjasje met een bontkraag om je hond stijlvol aan te kleden. Deze jasjes zijn voorzien van een vuil- en waterafstotende coating en houdt wind tegen. Meestal kan je deze hondenjasjes niet alleen in de winter gebruiken maar doordat de voering uit de hondenjas gehaald kan worden is deze jas ook uitmate geschikt om te gebruiken bij wat minder koudere dagen en dus tijdens de herfstperioden. 

Daarnaast zijn er ook vele regenjasjes voor honden te verkrijgen wat natuurlijk erg goed van pas komt in ons regenachtige kikkerlandje. Daarnaast zijn er niet alleen functionele hondenjassen te verkrijgen maar ook leuke en stijlvolle mode jasjes. Hierbij kan je denken aan een leuke kerstjas voor je hond tijdens de feestdagen tot aan leuke hondentruien. Een hondenjas is te verkrijgen in verschillende materialen, modellen, kleuren en prijsklassen. Zo zijn er hondenjassen die zowel de buik als de rug van je hond bedekken maar zijn er ook hondenjasjes die enkel de rug van je hond bedekt of hondenjassen die ook de poten van je hond bedekken. Naast de verschillende modellen aan hondenjassen zijn deze jassen ook te verkrijgen in verschillende kleuren en patronen. Het materiaal van de hondenjas bepaald voornamelijk de functionaliteit. Hierbij kun je denken aan een waterbestendige coating die ervoor zorgt dat je hond geen kou vat bij regen. Goedkope hondenjasjes zijn te verkrijgen vanaf ongeveer € 6,99 en kan oplopen tot zo'n €100,- , zo is er dus voor iedereen wat wils.

jas voor de hondWaar moet je op letten bij het kopen van een hondenjas
Tijdens het aanschaffen van honden jasjes is het belangrijk dat je je bedenkt waarvoor je een hondenjasje wilt gebruiken. Is dit om je hond te beschermen tegen de kou, tegen de regen en sneeuw of juist om je hond er modieus uit te laten zien? Er zijn verschillende uiteenlopende redenen waarom je voor je hond een hondenjas zou willen kopen. Het is dan ook belangrijk dat je naar deze redenen een bijpassend, natuurlijk gebaseerd op producteigenschappen, hondenjasje zoekt. Som voor jezelf op waar het hondenjasje aan moet voldoen en je komt uiteindelijk terecht bij een bijpassende hondenjas voor je hond. Wanneer je vaak 's avonds wandelt wanneer het buiten al donker is, is het bijvoorbeeld verstandig om te kijken naar een hondenjas die ook beschikt over reflecterende strepen zodat je hond ook voor voetgangers, fietsen en automobilisten zichtbaar is. Ook de maat van een hondenjas is erg belangrijk. Een te kleine hondenjas zal namelijk niet meewerken aan het conform wat een hond zal moeten hebben bij het dragen van een hondenjas. Een hond moet voldoende bewegingsruimte hebben in een jas en zich dus ook makkelijk kunnen rennen en spelen. Wanneer je hond een echte buitenspeler is en vaak buiten zwemt en in plassen springt is het verstandig om te kijken naar een wasbaar hondenjasje.