Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenluiers

Hondenluiers

Is je hond incontinent of is je teefje binnenkort loops? Dan is het gebruiken van een hondenluier nog niet zo’n gek idee. Het gebruiken van een hondenluier is een ideale oplossing voor veelvoorkomende ongelukjes of problemen.

Soorten hondenluiers
Hondenluiers zijn er in vele verschillende maten en kleuren te verkrijgen voor iedere hond van iedere leeftijd. Vaak zien mensen een hondenluier als iets “abnormaals” terwijl het veel leed kan besparen. Door uiteindelijk hondenluiers te kopen die dezelfde kleur als de vacht van je hond bevatten, zal een hondenluier minder opvallen bij je hond. Zo zijn er ook nog verschillen een luiers voor honden. Zo zijn er wegwerp honden luiers, die hetzelfde idee hebben als babyluiers, en er zijn wasbare luiers voor honden. Deze wegwerp hondenluiers kunnen eenvoudig bij het huisvuil weg worden gegooid.

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondenluier gevonden: 43
Sorteer op


honden luiers.jpg

Waarom gebruik maken van pampers voor honden?

Er zijn vele functionele redenen voor je hond te bedenken waarbij een hondenluier goed van pas kan komen. Zo kan dat je hond loops moet worden of incontinent is, maar er zijn ook praktische redenen te bedenken dat het gebruiken van een hondenluier voor extra hygiëne kan zorgen. Hierbij kan je denken aan een schonere leefomgeving in je huis of de momenten waarop je je hond even alleen thuis moet laten en je graag in een schoon en fris huis terug wilt komen. Luiers voor honden kunnen dan de ideale oplossing zijn voor een voortdurende verontreiniging van de woning of de slaapplek van je hond. Hieronder staan enkele voorbeelden wanneer een hondenluier onder andere wordt gebruikt:

Incontinentiemateriaal voor honden

Wanneer je hond incontinent is, zijn hier speciale incontinentie luiers voor honden voor te verkrijgen. Het kan ook voorkomen dat je hond prikkels van de blaas of darm slecht of soms zelfs totaal niet aanvoelt en hierdoor moeilijk weet in te schatten waardoor een incontinentie luiers voor honden goed van pas kunnen komen. Naast het feit dat je voor je hond gebruik kan maken van incontinentiemateriaal voor honden, is het ook van belang om je hond regelmatig uit te laten. Het komt vaak voor dat een hond incontinent raakt na een sterilisatie. Per hondenluier is het verschillend hoeveel een luier absorbeert, dit ligt natuurlijk ook aan de hoeveelheid urineverlies van je hond. Wanneer je hond veel urine tegelijkertijd verliest, kun je er dan voor kiezen om een extra inleg

Hondenluiers gedurende de loopsheid

Wanneer je teefje loops is geworden, kun je gebruik maken van speciale loopsheid honden broekjes of van simpel weg een honden luier. Gedurende de loopse periode van je teefje zal je hond bloed verliezen wat door een honden luier eenvoudig kan worden opgevangen. Wanneer je hond last heeft van hevig bloedverlies kan je ervoor kiezen om de hondenluier te voorzien van een extra inlegpads of maandverbandje om extra te absorberen.

honden luiers.jpg

Hondenluiers voor puppy’s

Wanneer je hond nog niet helemaal zindelijk is kan je tijdens de trainingen door gebruik maken van incontinentie luiers voor honden. Een hondenluier absorbeert dan de urine van je puppy en vangt eventuele uitwerpselen op. Het is wel van belang dat je de luier bij je puppy  regelmatig verschoond.

Luiers voor honden na een operatie

Wanneer je hond is geopereerd of binnenkort wordt geopereerd, kan je ook gebruik maken een hondenluier. De luier voorkomt dat er vuil of bacteriën de wond kunnen bereiken en dat je hond niet aan de wond of een gevoelige huidplek kan krabben of likken. De hondenluier absorbeert de urine van je hond snel op waardoor de luier snel droogt. Zo beperk je de kans op infecties en hebben ontstekingen weinig kans. Om de kans op bacteriën en infecties nog meer te beperken is het verstandig de hondenluier regelmatig te verschonen.

Hondenluiers tijdens het reizen

Wanneer je met je hond op reis gaat kan het zijn dat je hond niet altijd de mogelijkheid heeft om zijn of haar behoeftes te doen. Je hond dan voorzien van een honden luier is dan de ideale oplossing. Wanneer je reist in de trein, auto of eventueel het vliegtuig kan een hondenluier uitstekend gebruikt worden.