Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenluik

Hondenluik

Een hondenluik voor je hond kun je gebruiken om je hond eenvoudig in en uit het huis te laten gaan.

Er zit verschil in het type hondenluik. Laat je inspireren op Tinki.nl om het juiste hondenluik wat past bij je hond en situatie te vinden.

Waarvoor gebruik je een hondenluik

Een hondenluik wordt gebruikt zodat je hond zelfstandig van binnen naar buiten kan en ook weer van buiten naar binnen.

De reden hiervoor kan verschillen per hondenbezitter. Een aantal reden voor het plaatsen van een hondenluik kunnen zijn;

  • Je woont achteraf in een boerderij. Je heb meerdere hondenluiken nodig zodat je hond op verschillende plekken in huis naar buiten kan.
  • Je wilt dat je hond overdag wanneer je niet thuis bent ook gewoon naar buiten kan. Dit vind je een prettiger idee dan wanneer je hond een paar uur binnen moet blijven.
  • Een hondenluik maakt het voor je makkelijker zodat je niet van de bank af hoef te komen. Hierbij kun je denken aan wanneer iemand ziek is of door welke reden dan ook niet elke keer van de bank af kan komen.
  • Je hebt naast een honden ook katten die gebruik maken van het hondenluik.

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondenluiken gevonden: 98
Sorteer op
Bekijk meer hondenluiken (nog )

Waar moet je op letten

Tegenwoordig zijn er verschillende type hondenluiken. Steeds meer zie je dat er rekening wordt gehouden met inbraakgevoeligheid. Want het is wel zo dat wanneer je een middel grote tot grote hond hebt die door het hondenluik heen kan dan kan ook een (klein) volwassen persoon erdoor heen. En het is natuurlijk niet je bedoeling dat je het voor inbrekers makkelijk maakt om je huis binnen te komen. Er zijn hondenluiken die op een signaal vanaf de halsband van je hond open en dicht gaan. Hierdoor kan echt alleen je hond in en uit het hondenluik gaan. Je hoeft dan niet bang te zijn dat de kat van de buren als verrassing in de woonkamer op je zit wachten.

Een andere punt is dat katten ook gemakkelijk door een luik je huis binnen kunnen komen. Nu is dit geen probleem wanneer dit je eigen katten zijn. Maar andere katten in je woonkamer vinden wanneer je thuis komt is niet zo handig. Je weet ook niet wat onbekende katten kunnen veroorzaken richting je hond. Niet alle honden en katten kunnen namelijk goed met elkaar overweg.

Wanneer je voor de eerste keer het hondenluik introduceert aan je hond ga er dan niet vanuit dat je hond het direct begrijpt. Je hond moet leren wat er van hem verwacht wordt en op welke manier het hondenluik werkt. Dit kun je bijvoorbeeld leren aan je hond door hem hondenkoekjes te geven wanneer hij op de juiste manier door het hondenluik heen gaat.  

Houd er echter rekening mee dat je hond angstig kan worden van de klep die open en dicht valt. Dit kan te maken hebben met het geluid wat hierbij komt kijken. Laat je hond het hondenluik ontdekken door hem er bijvoorbeeld aan te laten snuffelen. Push je hond door hem door het hondenluik heen te duwen. Helemaal wanneer je al merkt dat je hond angstig wordt gaat dit averechts werken.

En onthoud dat jouw lichaamstaal belangrijk is voor de gemoedstoetstand van je hond. Bekrachtig eventuele angst niet door te zeggen ‘ah wat zielig’. Wees je zelf en heb een neutrale houding.

Test eerst zelf het hondenluik uit voordat je het introduceert aan je hond. Hiermee voorkom je dat je aan het klungelen bent wanneer je hond erbij staat.

Merken

Op Tinki.nl kun je verschillende merken van hondenluiken vinden. Hieronder een aantal voorbeelden van bekende merken onder hondenluiken.