Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenmand

Hondenmand

Vind op Tinki.nl de geschikte hondenmand voor kleine, middel grote en grote hondenrassen. Laat je inspireren door onder andere de keuze in materiaal en merken van hondenmanden

Waarom een hondenmand
Een hondenmand is bedoeld zodat je hond een eigen plekje heeft. De eigen plek van je hond kan voor meerdere doelen gebruikt worden. Hierbij kun je denken aan een slaapplaats, een plek om te rusten na een wandeling en/of een plek waar je hond naar toe moet wanneer je bijvoorbeeld aan het eten of koken bent.  In de puppytijd zie je veel dat hondenbezitters eerst gebruik maken van een puppy bench die fungeert als vaste plek voor de hond. In de puppytijd moet je je puppy opvoeden. Dingen die te maken hebben met dat je pup op latere leeftijd de overstap van bench naar hondenmand kan maken zijn;

  • Puppy zindelijk maken
  • Pup alleen laten
  • Puppy blaft in bench

Hondenmand.jpg

Wanneer je te vroeg in de opvoeding je hond een hondenmand als plek geeft kan nadelig zijn omdat je hond in bepaalde periode meer de behoefte heeft om op dingen te kauwen. Dit kan zijn op zijn hondenmand maar ook op het bandstel of de schoenen die in de woonkamer liggen. In de kennisbank van Tinki.nl kun je meer lezen over onder andere bench training.  Wanneer je geen gebruik maakt van een puppy bench kan het wellicht verstandig zijn om een goedkope hondenmand aan te schaffen. Wanneer je zeker weet dan je hond goed alleen thuis kan zijn kun je wellicht kijken naar een hondenmand die wat duurder is.  Op Tinki.nl kun je ook een hondenmand in de aanbieding vinden. Wellicht is die mooie hondenmand die je op het oog hebt wel betaalbaar wanneer deze in de aanbieding is.

Waar moet je rekening mee houden (lengte, breedte, conditie hond, lichamelijke klachten, leeftijd
Bij de juiste maat voor je hond is het belangrijkste om rekening te houden met de grootte van je hond. Het is beter om een hondenmand iets te groot aan te schaffen dan een hondenmand die te klein is. Je hond moet comfortabel kunnen liggen en bewegen in zijn mand.
Kleine hondjes hebben geen grote mand nodig. Over het algemeen hebben kleinere honden behoefte om zich zo klein mogelijk op te rollen. Een te grote hondenmand is dus niet het meeste geschikt voor kleine hondjes. Geschikte hondenmandjes voor kleinere honden is bijvoorbeeld een ronde hondenmand of ovale hondenmand.  Een middel grote tot grote hond heeft een stevige hondenmand nodig. Houd er rekening mee dat de mand voor je hond het gewicht van je hond moet kunnen dragen. Je hond moet gemakkelijk in en uit de hondenmand kunnen komen. De opstap is dus ook belangrijk. Hondenmanden waar geen pootjes onder zitten kunnen gaan schuiven. Een antislip laag kan dit voorkomen.  Honden die last hebben van hun gewrichten, spieren of op leeftijd hebben een andere hondenmand nodig dan honden die hier geen last van hebben. Honden met lichamelijke klachten hebben andere behoeften.

Hondenmanden.jpgHierbij kun je denken aan hondenmanden die een juiste opstap hebben voor je hond. Orthopedische hondenmanden zijn speciaal gemaakt voor honden op leeftijd en honden die lichamelijk klachten hebben.  De puppytijd en puberteit zijn periodes dat je hond graag op dingen kauwt. Het ene materiaal is hier beter tegen bestand dan het andere. Denk hier goed over na. Het zal zonder zijn wanneer je net een dure hondenmand hebt gekocht die door het gebijt van je hond al met een aantal weken stuk is. Soms kun je dan beter even wachten totdat de kauwperiode van je hond voorbij is. In de kauwperiode is het wellicht een idee om een goedkope hondenmand te kopen. Wil je de mand van je hond gebruik voor binnenshuis , buitenshuis of beide? Hierbij moet je ook rekening houden met het materiaal. Het ene materiaal is wel weersbestendig en het andere niet. Onderhoud komt hier ook bij kijken. Vind je het vervelend om een hondenmand af en toe schoon te maken of wil je onderhoudsvrije mand. Dit zijn ook dingen waar je over na moet denken.Lijst
Aantal hondenmanden gevonden: 1782
Sorteer op
Bekijk meer hondenmanden (nog 1.718)

softbench

Waar kun je uit kiezen

Hondenmanden zijn te koop in verschillende materialen, kleuren en types en maten. De verschillen in hondenmanden maakt dat er voor iedere hond en hondenbezitter de juiste hondenmand te vinden is. Hieronder heeft Tinki.nl een aantal opties voor je op een rijtje gezet.
Type

Het lijkt vanzelfsprekend maar niet alle hondenmanden worden inclusief kussen verkocht.

  • Hondenmand auto

Handig om je hond ook een plekje te geven in de auto.

Een mand met naam kan net dat persoonlijke tintje geven. Ook leuk om bijvoorbeeld als cadeautje te geven.

Hondenmandje.jpg

Ben je op zoek naar iets meer luxe voor je hond? Of wil je net iets anders dan een ‘gewone’ hondenmand en ben je op zoek naar een hippe hondenmand? Dan is wellicht één van deze twee type manden voor je hond iets voor jou.

Hondenmanden van een zachte, pluche stof waar je hond heerlijk op kan wegdromen. Zachte hondenmanden voelen aan alle kanten zacht aan voor je hond.

Je hond een eigen plekje geven op de bank? Dit kun je doen met een mand voor op de bank.

De landelijke stijl zie je in steeds meer huishoudens. Hoe leuk is het als de mand van je hond dezelfde stijl heeft als de rest van je huis.

Zoals je naast de fiets kan lopen is dit niet handig bij een scooter. Dit kan zelfs gevaarlijk zijn. Wat je veel ziet bij hondenbezitters met een kleine hond dat zij hun hondje vervoeren in een mand op de scooter.

Dit type mand ziet er leuk en knus uit. Je hond kan in zijn eigen huisje slapen. Veelal worden deze hondenmandjes gebruikt voor kleine honden.

Dit is een hondenmand welke geschikt is voor honden met lichamelijke klachten of honden op leeftijd.

Materiaal

Hout is een stevig en degelijk product. Hout heeft wel onderhoud nodig. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk variëren in kleuren omdat hout gemakkelijk te bewerken is.

Dit zijn onderhoudsvriendelijke hondenmanden. Eenvoudig met een (vochtige) doek je de mand schoonmaken wanneer dit nodig is.

Leer is  een stevig en degelijke materiaalsoort. Het vergt weinig onderhoud. De mand kun je afnemen met een doek.

Mand hond.jpgWanneer je onder het kussen wilt schoonmaken kun je dit bijvoorbeeld doen met de stofzuiger. Dit kan een ideale mand zijn voor honden met lange haren. De haren zijn eenvoudig te verwijderen van het leer.

Plastic is makkelijk in onderhoud. Deze manden zijn zwaar om te tillen. Hierdoor kun je ze gemakkelijk verplaatsen. Er zit natuurlijk wel verschil in het gewicht van een kleine of grote mand.

Deze honden manden hebben veel weg van rieten manden. Een rotan hondenmand is gemaakt van gevlochten materiaal. Ben je op zoek naar een huiselijke uitstraling dan dit type hondenmand iets voor je zijn.

Pluche hondenmanden zijn gemaakt van een zachte stof. Je hondje kan heerlijk wegdromen op zijn zachte slaapplekje.

Dit type hondenmand ligt zacht voor je hond en is licht in het gewicht. Je kunt de mand gemakkelijk aan de kant schuiven wanneer je bijvoorbeeld aan het schoonmaken bent.

Je hond kan heerlijk uitrusten op dit type mand. Het ligt zacht en comfortabel. In verschillende kleuren en prints te koop zoals een tijgerprintje.

Dit is een stevige mand waar onder andere grote honden prima op kunnen liggen. Het materiaal is van zware kwaliteit waardoor het lastiger kan zijn om het te verplaatsen. Steigerhout is een product wat je ook veel terug ziet in huizen die ingericht zijn met landelijke stijl.

Mandje hond.jpgAfmeting

Kleur

Keuze in merken hondenmanden

Leuk voor in de hondenmand

Leuke hondenspeeltjes kunnen natuurlijk niet ontbreken bij de mooie hondenmand van je hond. Op Tinki.nl kun je ook volop hondenspeelgoed vinden.
Opties voor leuk hondenspeelgoed voor bij de hondenmand kunnen zijn;

Naast speeltjes kun je je hond ook iets eetbaars geven om op te kunnen kauwen.
Hierbij kun je denken aan;