Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenmatras

Hondenmatras

Een hondenmatras is een mooi product om te gebruiken als ligplek voor je hond. Hondenmatrassen zijn er in verschillende maten, kleuren en materialen. Tinki.nl helpt je graag bij het zoeken naar het juiste en voordeligste hondenmatras voor je hond. Wanneer er een hondenmatras in de aanbieding is kun je deze vinden op Tinki.nl. Naast de standaard rechthoekige hondenmatrassen zijn er ook ovale hondenmatrassen.

Hondenmatras.jpgUit welk materiaal bestaat een hondenmatras?

Hondenmatrassen zijn gemaakt van schuimrubber. Het matras ziet er plat uit, heel anders dan een hondenkussen. De reden waarom de ene hondenbezitter voor een matras en de ander voor een hondenkussen of hondenbed kiest is verschillend. Dit ligt onder andere aan wat het beste bij je hond past. Het verschil kan ook liggen aan het huis van de hondenbezitter en wat hier het beste bij past.  Zoals eerder gezegd bestaat een hondenmatras uit schuimrubber. Een orthopedisch hondenmatras heeft een extra laagje schuim om het schuimrubber zitten. Dit extra laagje wordt traagschuim of memory foam genoemd. Een hondenmatras traagschuim is ideaal voor honden met bijvoorbeeld gewrichtsproblemen.  Schuim past zich aan naar het lichaam van je hond. Hierdoor zullen gewrichten van je hond minder belast worden en juist extra ondersteund worden. Dit geldt ook voor de wervelkolom van je hond.

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondenmatrassen gevonden: 144
Sorteer op
Bekijk meer hondenmatrassen (nog )

softbench
Bench hoes zwart in de zomer

De hoezen die om het hondenmatras zitten kunnen bestaan uit verschillende materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit ;

  • Kunstleer

Kunstleer is gemakkelijk in het onderhoud. Je kunt het gemakkelijk afnemen met een (vochtige)doek. Heb je langharige hond? Hondenharen kun je gemakkelijk van kunstleer afvegen. Dit materiaal ligt warm voor je hond en kan in de zomer juist verkoelend zijn.

  • Polyester

Polyester is materiaal van sterke kwaliteit en heeft een lange levensduur. Polyester is te wassen in de wasmachine. Kijk voor de wasvoorschriften op het etiket van het hondenmatras.

  • Waterbestendig

Hondenmatrassen welke waterdicht zijn kunnen ideaal zijn wanneer je een pup hebt. Een ongelukje van je puppy is makkelijk opgeruimd. Dit is prettig wanneer je aan het trainen bent om je puppy zindelijk te maken.  

Maar ook wanneer je met je hond in een regenbui hebt gewandeld. Na het afdrogen met een handdoek zal je hond altijd nog iets nat zijn. Op een hondenmatras kan je hond gewoon gaan liggen ook wanneer hij nog nat is.
Hondenmatrassen die waterbestendig zijn vallen ook wel onder de categorie ‘all weather’ hondenmatrassen.

  • Katoen

Katoen is ook makkelijk te wassen in de wasmachine. Hondenharen kunnen wel wat sneller blijven plakken op dit materiaal. Wanneer je hond veel haart kan het zijn dan je af en toe even de hoes moet stofzuigen of uitkloppen.

Hondenmatrasje.jpg
De juiste maat voor mijn hond

Hondenmatrassen zijn er voor kleine, middel grote en grote honden. Een te klein hondenmatras kopen is niet aan te raden. Je hond kan niet lekker op zijn matras liggen omdat niet zijn hele lichaam hierop past. Heb je twee of drie kleine honden? Je kunt ook één plek voor al je hondjes creëren. Wanneer je een hondenmatras aanschaft die extra groot is dan kunnen hier bijvoorbeeld wel twee of drie Jack Russels op liggen. Op deze manier zullen al je hond fijn kunnen slapen op een hondenmatras. En ze kunnen gebruik van elkaars lichaamswarmte. Naast standaard hondenmatrassen kun je ook een hondenmatras op maat laten maken. Hierbij kun je het materiaal, kleur en formaat zelf kiezen. Je maakt het hondenmatras zoals jij dit wil. Heb je bijvoorbeeld je huis ingericht waarin tijgerprinten voorkomen? Hoe leuk is het dan om je hond een hondenmatras te geven met een tijgerprint erop. Of de naam van je hond laten afdrukken op het matras kan ook. Kijk op Tinki.nl welke aanbieders er zijn op dit gebied.

Binnen, buiten en onderweg
Hondenmatrassen kunnen veelzijdig gebruikt worden. Doordat het materiaal niet zwaar is kun je het gemakkelijk verplaatsen. Het meest voorkomende plekje is natuurlijk in huis. Je kunt het matras ook bijvoorbeeld in de hondenbench neerleggen. Maar ook in een hondenmand. Wanneer je creatief en handig bent kun je zelf ook een hondenmand timmeren waar je matras in komt liggen.