Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenpet

Hondenpet

Maak je graag lange wandelingen tijdens de zomerse dagen met je hond? Dan is een honden pet geen overbodige luxe. Een pet voor honden beschermd je hond tegen de felle zonnestralen die je hond kan verblinden. Naast het feit dat een hondenpet gebruikt kan worden om je hond te beschermen tegen de zon, worden hondenpetjes ook vaak gebruikt om je hond modieus en stijlvol aan te kleden. Vaak worden er bij hondenkostuums ook bijpassende hondenpetten of hoeden bijgeleverd om het kostuum compleet te maken.

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondenpetten gevonden: 11
Sorteer op

Hondenpet.jpgWaarvoor wordt een honden pet gebruikt? 
Een pet voor honden kan voor vele functionele redenen worden gebruikt maar een hondenpet wordt vaak ook gebruikt om je hond er leuk, stoer of grappig uit te laten zien. 

Een hondenpet tegen de zon en voor verkoeling 
Wanneer je hond moeite heeft met transpireren en je hond het snel warm heeft, kan je je hond beschermen tegen de zon met een hondenpet. De kop van je hond zal dus het zonlicht vermijden wat je hond zal ervaren als “verkoelend”. Natuurlijk niet extreem verkoelend zoals een verkoelende hondenjas die door slecht transpirerende honden wordt gebruikt tijdens de warmere dagen, maar alle kleine beetjes helpen. Wanneer je merkt dat je hond overgevoelig is voor fel zonlicht doordat je hond bijvoorbeeld de ogen samenknijpt wanneer ze buitenkomt, is een pet een goede optie om de pijn in de ogen van je hond te
verlichten. Meestal merk je al wel aan je trouwe viervoeter of je hond overgevoelig is voor de felle stralen van de zon. Wanneer je de eerste stappen naar buiten zet zal je hond zijn kop voorover buigen en zoveel mogelijk naar de grond kijken om maar niet in de zon te hoeven kijken. Met een pet bescherm je je hond niet alleen tegen felle zonnestralen, maar je beschermt je hond ook indirect tegen dwarrelend vuil en zand maar natuurlijk ook tegen eventuele regenbuien. Een alternatief om je hond tegen UV stralingen te beschermen is een hondenzonnebril.

Een hondenpet tegen de kou
Daarnaast wordt een hondenpet ook gebruikt om het hoofd van je hond gedurende de winter goed warm te houden. Net zoals bij mensen is het in de winter soms heel prettig om een muts op je hoofd te hebben en wanneer je hond kou gevoelig is geldt dit natuurlijk ook voor je hond. Echter kun je dan ook kiezen voor een alternatief als een hondenjas.

Een hondenpet voor feestelijke gelegenheden
Hondenpetjes zijn ook uitermate geschikt voor sfeervolle en gezellige themafeesten waar je samen met je hond naar toe gaat. Een pet voor honden is dan ook in vele verschillende kleuren te verkrijgen maar er zijn ook hondenpetjes te verkrijgen met een leuk patroontje of een pet waarbij er een afbeelding op de pet is gedrukt. Door je hond tijdens een feestelijke gelegenheid te voorzien van een grappige pet zorg je ervoor dat je hond een echte eyecatcher op het feestje zal worden en een lach op het gezicht van de bezoekers zal toveren.