Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenren

Hondenren

Opzoek naar een hondenren voor je hond? Tinki.nl geeft je een duidelijk beeld van de vele soorten hondenrennen die er zijn, en meer! Ook tips betreft het inrichten van een hondenren en welke accessoires je erbij kunt gebruiken heeft Tinki.nl allemaal netjes voor je opgesteld.

Een hondenren is er in veel uiteenlopende soorten, van heel eenvoudig tot heel uitgebreid. Zo heb je al een simpele ren met alleen ijzeren spijlen rondom, maar daarnaast zijn er ook grote uitgebreide hondenrennen die er van buiten uitzien als heuse paleizen en waar je hond alle ruimte heeft.

Waarom kiezen voor een hondenren?

Er zijn verschillende redenen waarom je kunt kiezen om een hondenren aan te schaffen.

Het kan zijn dat je je hond de vrijheid wil geven om buiten te zijn, zonder dat je constant op hem moet letten. Door middel van een hondenren weet je zeker dat je hond nergens heen gaat waar het niet mag.

Om je hond in de tuin te houden kun je natuurlijk ook gebruik maken van een hondenomheining, al is hierbij geen 100% zekere garantie dat je hond niet voorbij de omheining gaat, en deze garantie heb je wel bij een hondenren.  

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je hond niet zo goed met onbekende mensen overweg kan. Als je een keer bezoek krijgt van familie of vrienden en je weet dat je hond hier niet goed mee om kan gaan, kun je er voor kiezen om je hond in een hondenren te zetten. Zo weet je zeker dat het bezoek geen last krijgt van je hond en je hond raakt niet in de war en krijgt zo geen stress.

Een hondenren is een privé plekje voor je hond, als hij eenmaal gewend is zal hij zich hier goed thuis voelen en is het helemaal zijn eigen plekje!

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondenrennen gevonden: 98
Sorteer op
Bekijk meer hondenrennen (nog )

Accessoires voor in een hondenren

Een hondenren is niet compleet zonder accessoires. 2 van de belangrijkste accessoires zijn een voerbak en drinkbak. Zelfs al zit je hond maar een uurtje op een dag in de hondenren, het is belangrijk dat hij altijd de gelegenheid heeft om te kunnen eten en drinken. Er zijn speciale bakken die aan de spijlen van de panelen bevestigd kunnen worden, maar een losse voer- en drinkbak voor op de grond functioneren ook prima.

Daarnaast is het belangrijk dat je hond een plekje heeft waar hij lekker kan liggen en eventueel slapen, zonder dat hij het koud krijgt. Zorg er daarom voor dat wanneer je hond langere tijd achter elkaar in de hondenren zit, dat je een goed geïsoleerd hondenhok in de ren zet. Zo kan je hond gerust een dutje doen zonder dat hij het koud krijgt.

Zorg er als laatste voor dat je iets van speeltjes in de hondenren legt. Op deze manier heeft je hond altijd iets te doen. Deze accessoires kun je natuurlijk ook combineren! Denk bijvoorbeeld aan een speeltje met voer, dit is een leuke bezigheid voor je hond waarmee hij ook nog beloond wordt.  

Verschillende soorten hondenrennen:

Het aanbod hondenrennen is erg uiteenlopend. Zo zijn er verschillende hondenrennen voor binnen en buiten, en in de uitstraling van de rennen zijn ook meerdere opties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten hondenren en een gegalvaniseerde hondenren.

De keuze voor de juiste hondenren is afhankelijk van een aantal zaken, natuurlijk is de prijs verschillend per materiaal etc. maar ook belangrijk hierbij is de grootte van de ren. Je hond moet genoeg ruimte hebben om vrij te kunnen bewegen.

Ondergrond van de hondenren

Iets waar je in de eerste instantie niet meteen aan denkt, maar wat wel erg belangrijk is, is de ondergrond van de hondenren. Het kan zijn dat je gras hebt op de plaats waar je je hondenren wil plaatsen, maar steen of zand is ook een optie. Hou hierbij wel goed rekening dat je hond in de ren ook zijn behoefte zal gaan doen als hij hier een langere tijd in zit. Het schoonmaken en opruimen van de ontlastingen van je hond zal met de ene ondergrond gemakkelijker gaan dan met de andere. Stenen zijn hierbij het gemakkelijkste schoon te krijgen.

Het schoonhouden van de ren is erg belangrijk omdat je hond anders ziek kan worden van bijvoorbeeld beestjes die op de uitwerpselen van je hond afkomen. Neem dit dan ook erg serieus en houdt hierbij goed rekening met de ondergrond.