Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenriem

Hondenriem

Voor het uitlaten van je hond kun je gebruik maken van een hondenriem. Door het gebruik van een hondenriem weet je zeker dat je hond tijdens het uitlaten niet ineens weg loopt en zo voorkom je dat je achter je hond aan moet rennen. Daarnaast heb je op deze manier ook geen risico dat je hond zal verdwalen of zoek zal raken.

Een hondenriem is echter niet voor elke hond noodzakelijk. Gehoorzame honden zullen niet snel weglopen en je kunt je hond er op trainen om hem uit te laten zonder een hondenriem.

Om het zekere voor het onzekere te nemen is het in sommige gevallen toch erg verstandig om een hondenriem te gebruiken.  Als je met je hond gaat wandelen in de stad kan het zijn dat door de drukte jij en je hond worden gescheiden. Daarnaast moet je goed oppassen met het oversteken. Hierbij kan een hondenriem erg veel baat bieden, op deze manier kun je je hond goed aansturen en weet je zeker dat je hem niet ineens in de drukte kwijt raakt. Ook kan het zijn dat je hond zal weglopen als hij iets interessants ziet, of dat hij op andere honden afrent. Een hondenriem geeft je de mogelijkheid om je hond in dit soort gevallen in bedwang te houden.

hondenriem.jpg

Wat is de juiste riem voor mijn hond?

Het aanbod hondenriem is ontzettend breed en het kan zijn dat je daardoor door de bomen het bos niet meer ziet. De keuze voor de juiste riem is nog niet zo gemakkelijk om te maken, en er zijn een aantal zaken waarbij je hiermee goed op moet letten.

- Grootte van de hond

Als je een grote en sterke hond hebt zal je een bredere hondenriem nodig hebben

- Gedrag van je hond

Wanneer je hond erg rustig is tijdens het uitlaten heb je veel controle over je hond, als dit niet het geval is moet je er rekening mee houden dat je misschien vaak aan de hondenriem zal moeten trekken etc. Dit speelt zeker mee in het kiezen van de juiste hondenriem.

- Vrijheid

Hoeveel vrijheid wil je je hond geven? Als je graag wil dat je hond dicht bij je blijft heb je een kortere lijn nodig dan wanneer je hond overal heen mag lopen en snuffelen etc. Dan kun je beter kiezen voor een langere hondenriem of rollijn

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondenriemen gevonden: 3574
Sorteer op
Bekijk meer hondenriemen (nog )

hondenriem.jpg

Verschillende types:

Niet elke hondenriem is het zelfde, en er zijn zelfs verschillende functies en ook in de vormgeving zitten nogal wat verschillen die ook betrekking hebben op de functionaliteit.

Zo zijn er dubbele hondenriemen, deze kun je gebruiken wanneer je twee honden hebt en je wil graag dat ze dicht bij elkaar blijven lopen. Op deze manier hoef je maar 1 lijn vast te houden.

Daarnaast zijn er speciale hondenriemen die je kunt gebruiken in de auto. Op deze manier weet je zeker dat je hond stevig in de auto zit en dat hij niet zomaar rare dingen gaat doen.

Ook zijn er speciale hondenriemen voor puppy’s en daarnaast zijn rollijnen ook voor elke hond te verkrijgen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed rekening houdt met de lengte van de hondenriem

Van extreem kort tot bijna oneindig lang, de lengtes van hondenriemen zijn toch een dingetje om mee te nemen in de keuze van de juiste riem.

Merken:

Naast alle verschillende kleuren, materialen en types is er ook nog onderscheid te maken in verschillende merken hondenriemen. Hieronder staat een lijst met merken hondenriemen die Tinki.nl aanbied:

- Flexi hondenriemen

- Hunter hondenriemen

- Nylon hondenriemen

- K9 hondenriemen

- Gentle leader hondenriemen

- Karlie hondenriemen

Elk merk staat voor goede kwaliteit, en heeft een onderscheidend vermogen waarom zij de beste hondenriemen hebben.

Bijkomende accessoires voor je hondenriem:

Met een hondenriem alleen kom je nog niet erg ver. Daarom zijn er verschillende accessoires die je kunt gebruiken in combinatie met een riem. Misschien wel vanzelfsprekend, maar een halsband ga je ook zeker nodig hebben wanneer je een hondenriem aanschaft.

Als je liever kiest voor een andere band om je hondenriem aan vast te maken, denk dan eens aan een hondenharnas of een hondentuigje. Deze zijn beide in verschillende maten en types te verkrijgen, dus er ook zeker iets voor jouw hond tussen!