Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenrugzak

Hondenrugzak

Maak je graag lange wandelingen of houd je ervan om te reizen? Een hondenrugzak is een rugzak om je hond in te dragen en zo je hond dus overal met je mee kan nemen. Echter bestaan er ook rugzakken voor de hond die de hond zelf kan dragen. Door middel van deze hondenrugzak voor de hond zelf kan je hond zelf benodigde spullen voor tijdens een lange wandeling meedragen.

reisbench hond.jpgSoorten rugzakken voor de hond

Zoals hierboven al kort is besproken zijn er twee definities voor een hondenrugzak. Zo is er een rugzak om je hond in te dragen en een rugzak die je hond zelf kan dragen.

Een hondenrugtas die je hond zelf draagt wordt voornamelijk gebruikt bij lange wandelingen (bijvoorbeeld in de bergen), trainingen of andere avonturen. Hierbij is het wel noodzakelijk dat de rugtas voor de hond niet zwaarder is dan +/- 25% van het lichaamsgewicht van je hond. Anders zal je hond te zwaar belast zijn en eventuele rugklachten of vermoeiing oplopen. Meestal dient de rugzak ook als hondentuig waardoor je je hond ook aangelijnd kan meelopen. Door de honden rugzak kun je hond zelf zijn of haar drinkfles, eten en eventuele speeltjes of andere benodigdheden meenemen. Bij een rugtas die je hond zelf draagt is er vaak de mogelijkheid het gewicht van de spullen te verdelen over de verschillende opbergvakken. Hierdoor kan je het gewicht goed verdelen zodat je hond evenwichtig kan lopen. Deze type rugzakken voor honden zijn zowel voor grote als kleine honden te gebruiken. Echter worden deze type rugzakken voor honden voornamelijk gebruikt door grotere honden.

Een andere variant van de rugzak voor honden is de rugzak om je hond in te dragen. Deze draagzak wordt voornamelijk op de rug gedragen. De rugzak wordt voornamelijk gebruikt door kleine honden of puppies die lange wandelingen niet meer goed kunnen volhouden. Ook voor oudere honden die moeite hebben gekregen met langere afstanden kunnen gedragen worden in een hondenrugzak. Doordat je hond kan worden gedragen in de hondenrugtas kan de wandeling voortgezet worden. Wanneer je huishouden bestaat uit 2 of meer honden waarbij de ene hond langer kan lopen dan de andere is het een perfecte oplossing om je hond te dragen.

 

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 153
Sorteer op
Bekijk meer (nog )

 

Oorreiniger voor hond.jpgVarianten van de hondenrugtas

Naast de hondenrugzak waarbij de hond op de rug wordt gedragen zijn er meerdere manieren om je hond op een veilige en comfortabele manier mee te dragen of te vervoeren. Zo zijn er verschillende manieren om je hond bij je te dragen. Bij een hondendraagtas kan je de hond in een stevige tas met je meedragen. Bij een hondentas heeft je hond vaak de ruimte om te liggen en te staan in de tas doordat de tas beschikt over een harde ondergrond. Bij een rugtas waar je je hond dus in draagt is dit niet het geval.

Het gewicht van je hond kan je verdelen over je schouders door bijvoorbeeld een schoudertas, maar je kan ook kiezen voor een draagtas die je enkel in de hand vasthoud en zo ook gemakkelijk op schoot kan nemen. Wanneer je een gaat reizen met het openbaar vervoer of het vliegtuig zijn er ook speciale reistassen voor honden te verkrijgen.

Iedere hondentas is voorzien van een speciaal veiligheidsriempje. Dit veiligheidsriempje kan bevestigd worden aan de halsband van je hond zodat je hond niet uit de tas kan springen.

Hondennamen reu.jpgHet aanschaffen van een hondenrugzak

Wanneer je hebt besloten om een honden rugzak te kopen, dien je wel goed op de afmetingen en maten van de rugzak te letten. Je hond heeft voldoende ruimte nodig in een honden rugzak om zich comfortabel te voelen. Daarnaast geldt dat wanneer je een rugzak gaat kopen die je hond zelf gaat dragen je goed de omvang van je hond moet opmeten voor de juiste maten.