Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenschoenen

Hondenschoenen

Heeft je hond een wond op een van zijn voetkussentjes of heeft je hond last van koude poten tijdens de koudere dagen? Het kan natuurlijk ook zijn dat je hond moeite heeft met opstaan en lopen op gladde vloeren. Er zijn vele redenen te bedenken waarom een hond hondenschoenen zou dragen.

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondenschoentjes gevonden: 114
Sorteer op
Bekijk meer hondenschoentjes (nog )

Hondenschoenen.jpgHoe meet u de maat van hondenschoenen?
Het is erg belangrijk dat wanneer je hondenschoentjes gaat kopen voor je hond dat je precies weet welke maat je hond heeft. Dit is soms nogal een lastige klus aangezien het niet altijd vanzelfsprekend is dat elke poot dezelfde maat heeft. Net zoals bij mensen kan er bij de voor- en achterpoten verschil zitten in de maat van de hondenschoentjes. Hierdoor zijn ook vele hondenschoenen niet alleen per 4 maar ook per 2 stuks te verkrijgen om eventueel twee verschillende maten te bestellen voor de voor- en achterpoten.

Bij het opmeten van de maat van je hond, vind je hier enkele tips
- Zet de poot van je hond op een stuk papier met een stevige ondergrond.
- Til de naaste poot op zodat het gewicht op de te meten poot komt te staan
- Teken vervolgens met pen of potlood strak om de poot van je hond zodat er een schets op het papier verschijnt
- Meet de lengte en breedte vervolgens in cm en bekijk bij het specifieke product welke maten aan de centimeters gehanteerd zijn.

Volg deze stappen op voor zowel de voor- als achterpoten om uiteindelijk tot de juiste maat te komen voor de honden schoentjes. Daarnaast is het verstandig het meten van de poten een paar keer opnieuw te proberen. Meestal zit er altijd wel wat verschil tussen de eerste en de tweede en eventueel de derde keer meten. Vaak worden hondenschoenen gebruikt in combinatie met hondensokjes om verschuiving in de hondenschoen te voorkomen.