Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenshampoo

Hondenshampoo

Voor elke hond geldt hetzelfde: de vacht moet goed verzorgd worden, en hierbij speelt hondenshampoo een belangrijke rol. Door de vacht van je hond te wassen met een hondenshampoo stimuleer je de doorbloeding en dit heeft als effect dat de vacht mooi gaat glanzen en er verzorgd uitziet. Let er echter wel op dat je je hond niet te vaak wast, hoe vaak je je hond moet wassen verschilt per hond, zo word de vacht van een hond met lang haar sneller vies dan een kort harige hond. Ga voor jezelf na wanneer je hond gewassen met worden. Begint de vacht te stinken en ziet het er onverzorgd uit? Dan is het misschien weer tijd voor een wasbeurt.

Te vaak de vacht van je hond wassen kan averechts werken, de vacht kan hier namelijk door uitdrogen. Gebruik hondenshampoo dus met mate.

bb4b3bca9c2b44425e.jpgVerschillende soorten hondenshampoo

Er zijn tegenwoordig zoveel soorten hondenshampoos dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een hond kan door verschillende oorzaken last krijgen van een huidaandoening en hiervoor zijn allemaal verschillende hondenshampoos te verkrijgen.

 • Berkenteer shampoo: Deze shampoo wordt gebruikt om roos bij je hond te voorkomen en tegen te gaan. Het heeft een herstellende werking en de vacht knapt er na een aantal wasbeurten aanzienlijk van op.
 • Betadine shampoo: Net zoals bij mensen hebben honden ook wel eens last van een wond. Deze shampoo heeft een ontsmettende werking en helpt bij het herstel van de wond.
 • Teershampoo: Dit is eigenlijk een multifunctionele hondenshampoo en wordt gebruikt bij het tegengaan van eczeem, roos en schurft. Daarnaast is deze shampoo ook goed te gebruiken als preventief middel tegen vlooien en luizen.
 • Droogshampoo: Droogshampoo maakt de vacht van je hond schoon zonder het gebruik van water. Deze hondenshampoo bevat een poeder dat vet absorbeert. Vaak wordt dit gebruikt tussen de wasbeurten door voor een extra opfrisser van de vacht.
 • Shampoo tegen jeuk: Jeuk is een van de vervelendste dingen voor een hond maar gelukkig zijn er speciale shampoos die dit tegen gaan. Een voorbeeld hiervan is malaseb shampoo. Deze shampoo helpt tegen roodheid van de huid, roos, krabben en schilfering.
 • Witte honden shampoo: Een witte vacht moet natuurlijk mooi wit blijven en hiervoor is er een speciale hondenshampoo. Deze gaat vergeling tegen en geeft de witte vacht van je hond een mooie glans.
 • Puppy shampoo: Een goede verzorging kan niet vroeg genoeg beginnen, daarom is er speciaal voor jonge hondjes puppy shampoo. Deze shampoo is erg mild en daarom ook goed te gebruiken voor honden met een gevoelige huid.
 • Vlooienshampoo: Vlooien zijn natuurlijk erg vervelend en een manier om er snel van af te komen is door het gebruik van vlooienshampoo.  
 • Shampoo tegen mijten: Net zoals vlooien zijn mijten erg vervelend voor je hond. Deze shampoo werkt preventief en zorgt er daarnaast voor dat als je hond last heeft van mijten, hij zo snel mogelijk weer mijt-vrij is.
 • Schilfers: Een veelvoorkomende huidirritatie bij honden is schilfers, door middel van deze hondenshampoo kun je dit gemakkelijk bestrijden en oplossen.

Verberg informatie

Lijst
Aantal shampoo voor honden gevonden: 597
Sorteer op
Bekijk meer shampoo voor honden

Acederm hond.jpgTips’ s voor bij het wassen

Om het wassen van je hond soepel te laten verlopen heeft Tinki.nl een aantal handige tips en aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

 • Let op de ogen: Waarschijnlijk vind je het zelf ook heel vervelend als je shampoo in je ogen krijgt, en dit geldt net zo goed voor je hond. Als je hond shampoo in zijn ogen krijgt kan dit gaan irriteren en de volgende keer wanneer je je hond wil wassen zal hij waarschijnlijk meer gaan tegenwerken.
 • Tempratuur van het water: De temperatuur van het water is erg belangrijk bij het wassen van je hond. Gebruik nooit te koud water bij het wassen! Als een hond nat wordt daalt de temperatuur heel erg snel, en dit is niet goed voor een hond. Gebruik hierom liever lauw tot warm water, zodat je zeker weet dat je hond niet te veel afkoelt. Ook hierbij geldt: het water mag niet te warm zijn. Om te controleren of het water een goede temperatuur heeft kun je het water even voelen met je pols. De huid is op deze plaats het dunst dus zo weet je zeker dat het water niet te warm is.
 • Gebruik eventueel een badmat: Als je je hond wast in een badkuip of een wastafel kan het zijn dat je hond moeite heeft met de gladde ondergrond. Je hond heeft  op deze manier weinig grip en kan dus snel uitglijden. Om er voor te zorgen dat je hond nog enige grip heeft kun je een badmat in de badkuip of wastafel leggen. Zo staat je hond stabieler en zal het wassen met hondenshampoo soepeler verlopen.