Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondenspeelgoed

Hondenspeelgoed

Wat maakt hondenspeelgoed leuk? Tinki.nl wijst je graag de weg in het landschap van leuke hondenspeeltjes. De term leuk betekent in feite dat het leuk moet zijn. Hoe leuker het hondenspeeltje, hoe beter het past bij de situatie die je in gedachten hebt. Dát maakt het ten slotte leuk voor je hond.
Wist je dat er bijvoorbeeld veel verschillende hondenspeeltjes bestaan? Van onverwoestbare hondenspeeltjes tot hondenspeeltjes tegen verveling. Wat vindt je hond eigenlijk het leukst?  Tinki.nl adviseert om diverse soorten speelgoed uit te proberen. Hierdoor ontdek je wat jouw hond als meest leuke speeltje ervaart. Voordat je diverse speeltjes gaat kopen wijst Tinki.nl je graag de weg.

hondenspeeltjes.jpgWaarom hondenspeeltjes gebruiken?

Hondenspeeltjes zijn speeltjes voor de hond. De naam zegt het al. Er zijn veel soorten hondenspeeltjes. Sommige van deze speeltjes hebben een educatief doel, bijvoorbeeld als je een puppy hebt. Sommige speeltjes voor de hond zijn een oplossing tegen verveling van de hond. Verveling bij honden kan betekenen dat je hond niet voldoende uitgedaagd wordt. Een oplossing voor intelligente honden zijn denkspellen voor de hond zoals een hondenpuzzel. Bij denkspellen wordt het hersenwerk van de hond gestimuleerd. 
Het klinkt misschien bekend. Je hebt een leuk hondenspeeltje gekocht en drie uur later is er niets meer over van het speeltje. Er bestaat speciaal honden speelgoed die onverwoestbaar zijn. Door gericht op zoek te gaan naar deze hondenspeeltjes heeft je hond veel meer plezier.

speelgoed hond.jpgDoor samen met je hond te spelen met hondenspeelgoed werk je ook aan jullie relatie. Je kunt spelende wijs dingen oefenen met je hond. Bijvoorbeeld je hond het commando ‘los’ of ‘zoek’  leren. Maar gewoon leuk met je hond spelen hoort er ook bij. Verschillende soorten hondenspeelgoed zoals  trekspelletjes zijn een leuk voorbeeld bijvoorbeeld met een flostouw of gewoon lekker een bal gooien met je hond.
Met je hond zwemmen kan ook een ontspannen spel zijn voor je hond.

Je kunt een hondenzwembad aanschaffen of je hond laten zwemmen in een water. Niet alle honden houden van zwemmen. Als jouw viervoeter een echte waterrat is dan zal je zien dat hij het geweldig gaat vinden om samen te zwemmen. In de kennisbank van Tinki.nl kun je lezen waar op te letten betreft het onderwerp honden zwemmen.  Wist je dat je hond ook kan zwemmen in een echt zwembad. In Nederland zijn speciale hondenzwembaden. Kijk op internet om te kijken waar een dergelijk hondenzwembad bij jou in de buurt zit. De temperatuur in de zwembaden is aangepast voor honden. Er worden bij een aantal ook therapieën in het zwembad gegeven.

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondenspeelgoed gevonden: 3773
Sorteer op
Bekijk meer hondenspeelgoed (nog )hondenspeelgoed.jpg

Zorg dat je hond hondenspeeltjes leuk blijft vinden

Op het moment dat je een puppy hebt aangeschaft draait de hele wereld om dit kleine wonder.
Je zult merken dat je wordt overladen met leuke hondenspeeltjes. Iedereen wil graag een kijkje nemen bij jullie lieve puppy. Leuk natuurlijk! Houd er echter rekening mee dat je je hond niet direct overspoeld wordt met al dat leuke nieuwe hondenspeelgoed. Geef bijvoorbeeld enkele hondenspeeltjes en verstop de rest. Op die manier kun je je hond op periodieke wijze voorzien van leuke hondenspeeltjes. Als je dit niet doet zal je merken dat de verveling gaat toe slaan. Je hond zal een enorme hoeveelheid hondenspeeltjes als normaal (en dus niet leuk meer) ervaren. De prikkels bij het zien van een hondenspeeltje zijn dan volledig weg. Er zijn zelfs speciale speurspelletjes voor de hond, maar in het kader van bovenstaand advies is het ook leuk om het speelgoed van je hond te verstoppen. Bijvoorbeeld in huis of in de tuin. De hond zal tijdens de speurtochten geconfronteerd worden met zijn speelgoed en zal dit absoluut als leuk ervaren. Dit gaat niet alleen verveling tegen, maar het hersenwerk van de hond wordt tevens positief geprikkeld. Honden hebben uitdaging nodig en helemaal jonge honden. Je kunt dit vergelijken met kinderen. Ouders stimuleren hun kind om te kunnen groeien. Hetzelfde geldt ook voor hondenbezitters en hun hond.


honden speelgoed.jpgBinnen en buiten

Voorbeelden speelgoed voor honden in huis zijn;

 • Flostouw: Je hond kan zelf met het touw spelen maar je kunt ook samen spelen. Wanneer je samen gaat spelen kun je het flostouw gebruiken in een trekspelletje. Je hond pakt de ene kant vast en jij de andere kant. Flostouwen zijn er in verschillende maten. Je hebt touwen met één knoop en touwen met meerdere knopen. Ook is er speelgoed waar een touw in een knuffel is verwerkt. Hoe langer het touw hoe meer grip je hebt in trekspelletjes. Je zult zien dat je hond het touw ook gaat gebruiken om op te kauwen. Hierom is het verstandig om je hond alleen met toezicht met een touw te laten spelen. Hiermee kun je voorkomen dat je hond de draadjes van het touw opeet.

 • Denkspellen: Een honden denkspel is bedoeld om de hersenen van je hond te stimuleren. Deze spelletjes maken je hond mentaal moe. Hierdoor kunnen dergelijke spelletjes een mooie aanvulling zijn wanneer je een keer minder lang de tijd hebt om met je hond te wandelen. De meest bekende denkspellen zijn die van Nina Ottosson. De spellen van Nina Ottosson zijn de bekende houten hondenpuzzels.
 • Kongwubba: De Kong wubba is een vrolijk speeltje waar je hond zich zeker mee kan vermaken. In het buikje van het hondenspeelgoed zit een piep welke zeker de aandacht van je hond zal krijgen. Het is gemaakt van stevig nylon waardoor je er prima trekspelletjes mee kan spelen. Kong wubba heeft ook leuke varianten op het originele speeltje ontwikkeld. Deze heten Kong wubba friends.
 • Kong stuff’n: Kong stuff a ball is gemaakt om lekkers voor je hond in te doen. Hier zijn speciale pasta’s en koekjes voor uit de lijn van Kong Hond. De openingen in de bal zijn bedoeld om het tandvlees van je hond te masseren maar ook om het gebit van je hond te reinigen.

 Er is ook speelgoed voor je hond waarmee hij kan spelen wanneer hij zich (snel) verveeld. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Hondenpuzzel: Hondenpuzzels zijn uitdagende spellen voor je hond. Je kunt een hondenpuzzel (online) kopen maar je kunt ook zelf puzzels maken. Kijk op internet wat je zelf allemaal kunt maken.
 • Kauwspeelgoed: Dit zijn hondenspeeltjes waar je hond op kan kauwen. Het speelgoed van Kong is gemaakt van stevig rubber. Dit kunnen goede kauwspeeltjes voor je hond zijn.
 • Kauwsnacks: Dit kunnen kauwbotten of kauwstaven  zijn. Wanneer je pup zijn tanden gaat wisselen zal je zien dat zijn kauwgedrag extremer is dan normaal. Een kauwbot of kauwstaaf kan dan goed zijn om aan je hond te geven. Hiermee verklein je de kans dat je hond zijn kauwgedrag gaat uiten op bijvoorbeeld de bank of je favoriete schoenen.
 • Kong classic: Voor de niet extreme kauwers is de Kong classic een leuk hondenspeeltje tegen vervelend. Door het speciale rubber zal het niet snel kapot gaat. Wanneer het wel kapot gaat heeft je hond geen last van scherpe uiteinden die kunnen overblijven.
 • Kong extreme: Deze variant is ontwikkeld voor de extreme kauwers onder honden. Al het hondenspeelgoed in de kleur zwart van Kong geeft aan het bedoeld is voor extreme kauwers.
 • Kong puppy: Je kunt het al lezen in de naam. Kong puppy is speciaal gemaakt voor je pup. Het rubber heeft een verzachtende werking op het tandvlees van je pup. Erg belangrijk wanneer je pup zijn tanden gaat wisselen.

 

Voorbeelden speelgoed voor honden buiten zijn;

 • Hondenballen: Even een balletje gooien met je hond? Hier heb je natuurlijk een bal voor nodig. Je hond kan zijn energie kwijt door achter de bal aan te rennen.
 • Kong frisbee: Dit is hetzelfde als een bal gooien alleen gebruik je een frisbee. Frisbeeën samen met je hond is een serieuze hondensport. Pas wel op met frisbeeën gemaakt van plastic. Wanneer je hond hierop gaat kauwen kunnen er scherpe uiteinden aan komen waar je hond zich vervelend aan kan verwonden.
 • Hondenzwembad: Een hondenzwembad in de tuin kan in de zomer heerlijk verkoelend zijn. Maar je kunt ook leuke spelletjes samen in het zwembad doen.