Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondentoilet

Hondentoilet

Een hondentoilet kun je voor binnen of buiten gebruiken. Een hondentoilet kun je gebruiken voor jonge honden of volwassen honden. Hondentoiletten zijn in verschillende groottes te koop.

Waarvoor heb je een hondentoilet nodig

Je kunt om verschillende redenen op zoek zijn naar een hondentoilet voor jouw hond. Voorbeelden van redenen kunnen zijn;

  • Je wilt een hondentoilet voor binnen gebruiken.
  • Je wilt een hondentoilet voor buiten gebruiken.
  • Je wilt een hondentoilet gebruiken bij de zindelijkheidstraining van je pup.
  • Je hond doet zijn behoefte binnenshuis en hierom wil je een hondentoilet gebruiken.
  • Je hond heeft heftige angsten tijdens oud en nieuw en je krijgt je hond met geen mogelijkheid mee naar buiten.

Naast de voorbeelden hierboven zullen er nog meer redenen kunnen zijn om een hondentoilet aan te schaffen.

 Een hondentoilet voor in huis kan helpend zijn om je puppy zindelijk te maken. Een hondentoilet kan in deze periode handig zijn om je pup een vaste plaats te geven waar hij zijn behoefte kan doen. Bij puppy’s komen regelmatig ongelukjes voor. Een handig hulpmiddel om te voorkomen dat je pup op bijvoorbeeld het tapijt zijn behoefte gaat doen. Het is belangrijk dat je pup het hondentoilet voor binnen als enige plek gaat zien waar hij zijn behoefte kan doen. Je pup leren dat hij zijn behoefte buiten moet doen is het einddoel om je hond zindelijk te maken.

 Het kan ook zijn dat je een hondentoilet voor je volwassen hond of senior hond nodig hebt. Dit kan met van alles te maken. Het komt voor dat volwassen honden in huis hun behoefte doen. Een hondentoilet kan bij zulke gevallen een handig hulpmiddel zijn om te gebruiken. De reden dat je hond in huis plast kan uiteen lopen per hond. Belangrijk is dat je erachter komt wat de reden is dat je hond zijn behoefte in huis doet. Hierbij kun je om hulp of advies vragen bij bijvoorbeeld de dierenarts of hondengedragstherapeut. Verandering in het gedrag van je hond kan bijvoorbeeld te maken hebben met een angstige ervaring of een verandering in de leefomgeving van je hond.

Wat bij veel honden voorkomt is dat zij angstig zijn voor vuurwerk. Bijna geen enkele hond vindt al dat geknal tijdens oud en nieuw leuk en er zijn honden die op zulke momenten extreem angstig kunnen worden. Eén van de meest voorkomende gedragingen bij honden die extreem angstig zijn tijdens oud en nieuw is dat zij met geen mogelijkheid naar buiten te krijgen zijn. Een hondentoilet kan uitkomst bieden zodat je hond op een rustige manier zijn behoefte kan doen.

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondentoilet gevonden: 27
Sorteer op

Opties hoe je je hond kunt leren gebruik te maken van het hondentoilet

Je hond zal niet vanaf het begin begrijpen wat er van hem wordt verwacht. Je hond leren op welke manier hij het hondentoilet moet gebruiken vergt tijd en geduld van jouw als baasje. Neem de tijd om je hond te laten wennen en te leren hoe het hondentoilet te gebruiken.

Je kunt het hondentoilet afbakenen om aan je hond te laten zien dat dat zijn plekje is. Wanneer je het hondentoilet voor het eerst gebruikt zit er geen geur aan. De geur van je hond kun je op het hondentoilet krijgen door tijdens een wandeling een hondendrol in een poepzakje te doen. Deze neem je mee naar huis en leg je op het hondentoilet neer. Ontlasting van je hond verwijder je eenvoudig uit het hondentoilet door het gebruik van een poepgrijper.

Wanneer je hond zijn behoefte doet beloon je je hond door middel van bijvoorbeeld een hondensnack. Doe dit wel direct nadat je hond zijn behoefte heeft gedaan. Maar naast een eetbare beloning kun je door middel van je stem ook je enthousiasme laten blijken. Het is aan jouw wat jij een prettige manier vindt om je hond te belonen.