Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hondentrui

Hondentrui

Heeft je hond het snel koud en wil je je hond hiertegen beschermen? Een hondentrui kan voor vele verschillende doeleinden gebruikt worden. Een van de voornaamste redenen waarom er hondentruitjes voor honden zijn is om afkoeling van je hond te voorkomen tijdens de koudere dagen maar ze worden ook vaak bij kleinere honden gebruikt voor modieuze doeleinden.

Hondentrui 3.jpgHoe zie je of je hond het koud heeft?
Voornamelijk kleinere honden of honden met een kort vacht en een kale buik hebben het sneller koud en zijn dus minder bestand tegen lage temperaturen. Echter zijn puppy’s vaak nog te klein en hebben niet genoeg vet of een dik vacht om zich te beschermen tegen de koudere dagen. Daarom worden er voor deze honden vaak hondenjasjes of hondentruitjes gebruikt om de hond te beschermen tegen deze kou. Nu vraag je je vast af “hoe kan ik het zien of mijn hond het echt koud heeft?”. Er zijn verschillende kenmerken om te zien aan je hond of je hond het echt koud heeft. Wanneer je je hond bijvoorbeeld ziet rillen tijdens een wandeling of ziet dat je hond moeilijk contact maakt en dus meer in zichzelf is gekeerd ,terwijl je hond dit normaal niet doet, zijn dit tekenen dat je hond maar moeilijk kan wennen aan een koudere omgeving. Om onderkoeling of eventueel zelfs bevriezingsverschijnselen te voorkomen kan een hondentrui hier een oplossing voor bieden. Daarnaast zijn er meerdere opties op je hond hiertegen te beschermen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook hondenregenjasjes die je hond beschermen tegen de kou in combinatie met de regen.

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondentruien gevonden: 105
Sorteer op
Bekijk meer hondentruien (nog )

Hondentrui.jpgWanneer is een trui voor honden geschikt?
Wanneer je tijdens koudere dagen een wandeling met je hond gaat maken is het van belang dat je hond niet te veel stilstaat of zit. Juist door je hond te laten inspannen zal je hond het minder koud hebben. Wanneer je, ondanks de vele inspanningen, opmerkt dat je hond het erg koud heeft, is het verstandig om met een honden trui je hond tegen deze kou te beschermen. Het is erg belangrijk dat je hond de spieren warm blijft houden om eventuele blessures te voorkomen. Met een honden trui wordt je hond beschermt tegen de felle kou waardoor je hond weer onbevangen buiten kan lopen, rennen en spelen.

Echter worden hondentruitjes niet alleen gebruikt voor functionele doeleinden zoals kou en regen maar er zijn ook vele honden truien te verkrijgen die ook bijdragen aan de modieuze styling van je hond. Deze hondentruitjes hebben dus zowel een functionele als modieuze doel voor je hond. Vooral voor kleine hondjes zijn er vele grappige hondenkledingstukken te vinden. Echter heeft Tinki.nl niet alleen voor kleine honden maar ook voor grote honden een aanbod aan mooie hondentruien. De hondentruien zijn in vele verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Daarnaast zijn er op het internet ook vele naai- en breipatronen te vinden om je eigen hondentrui voor je hond te maken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondentrui?
Wanneer je een trui voor je hond wilt aanschaffen, zijn er enkele punten waar je rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste redenen is de maat van het kledingstuk. Je hond heeft voldoende bewegingsruimte nodig in een hondentrui en moet niet het gevoel hebben dat hij zich bekneld voelt. Daarnaast is het ook van belang te bekijken waarvoor je een trui voor een hond gebruikt. Wanneer dit voornamelijk voor modieuze doeleinden zal zijn en tegen kou, is een hondentruitje de juiste oplossing. Wanneer je je hond bijvoorbeeld voornamelijk voor de regen wilt beschermen is een hondenregenjasje meer op zijn plaats maar wanneer je vaak ’s avonds in donkere gebieden loopt met je hond is het verstandig dat de trui of jas beschikt over reflecterende
strepen zodat je hond ook voor automobilisten, fietsers en voetgangers goed zichtbaar is. Kortom waarvoor moet het kledingstuk dienen.Hondentrui1.jpg

Hoe meet je de maat van hondentruitjes?
Zoals hierboven al is besproken is het heel belangrijk dat de trui van je hond de juiste maat bevat. Je hond heeft voldoende bewegingsruimte nodig anders zal je hond een hondentrui als niet prettig ervaren en er alles aan doen deze trui uit te krijgen. Om de juiste kledingmaat van uw hond op te meten is het belangrijk om de lengte van de rug van je hond, borstomvang en eventueel de halsomvang op te meten. Het aantal cm dat u meet is meestal gelijk aan de kledingmaat je hond, echter kan dit per merk verschillen dus raadpleeg bij aanschaf van een kledingstuk altijd de maattabel van het merk.

-Lengte van de rug: Meet vanaf het einde van de nek tot aan het begin van de staart
- Borstomvang: Meet de omtrek van de borstkas vrijwel direct achter de voorpoten.
- Halsomvang: Meet de omtrek van de hals van je hond op het breedste gedeelte.